![]() |
|
|||||||
| Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Gazete yazısı ne zamandar beri tarihi bir begle ??
Bak sana Fatih Sultan Mehmed'in bir fermanını göstereyim. Alıntı:
|
evet biz fethettik biz camiye çevirdik. ama unutmayınki bir dinin kutsal merkezini, hristiyan alemi için tarihsel olarak bakıldığında döneminde yapılan en büyük kilisedir. bu gün avrupada camiilerimiz nasılki kiliseye çevrilip ibadete açılmıyorsa bizimde böyle bir şey yapmaya hakkımız yok.
|
Alıntı:
Osmanlı İmparatorluğu o zamanlar şeriat ile yönetilmekteydi. Ayasofya hristiyanların sadece ibadet için kullandığı bir kilise değil 900 sene sosyal ve askeri manada merkez haline gelmiş bir semboldü. Osmanlı nın bir politikası da aldığı topraklardaki insanların kültürel yapısı ve dini üzerine olmuştur. Müslümanlarla aynı haklara sahip olmuşlardır. Dolayısıyla diğer kiliselere dokunulmamış sadece sembol olan Ayasofya değişikliğe uğramıştır.
. Konu bybart tarafından (2008-06-05 Saat 01:24 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Destek verilecek birşey ama siyasi alanda bi çalışma yoksa bu imzaların bi anlamı olurmu emin değilim - Bizim tarihi eserlerimizi Türk adı geçen kalıntıları yıkanların hatta bunların dibine tuvalet yaptıranların kiliselerini CAMİyi bozupta meydana çıkarmak ve Müze yapmak ancak bizim aklımıza yakışır...
Konu annudora tarafından (2008-06-05 Saat 02:42 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
ayasoyfa şuanda müze olarak berbat durumda çok pis kullanılıyor çok gittim, cami olduğu zamanlar daha temiz ve muazzamdı, sırf bunun için yani ayasofya'nın veya hagia sofia deyin ne derseniz deyin sırf bu temiz ve korunaklı olması için bile cami yapmalılar kanısındayım ki işin inanç boyutu da cabası, bazıları demiş ama çok öyle camimiz yıkıldı kilise yapıldı v.s. haa biz de yıkıp yapalım demiyoruz ama bu bir savaştı uğrunda şehitler verildi ve kazanıldı Fatih fethetti istanbul oldu neden cami olarak kalmasın? bazı arkadaşların mantığıyla o zaman çıkalım istanbul'dan romalılara hakaret olmasın bizans şehri olarak kalsın madem tarihi değere önem veriyoruz!
"camilerimizi yıkıyorlar kilise yapıyorlar uyuyorsunuz bazılarınız" lafımı işkembeden atmıyorum işte link buyrun alttan okuyun http://www.cyber-warrior.org/FORUM/d...agePosition=26
BÜYÜK DOMAIN SATIŞI - MUTLAKA BAKIN! Konu antiTRust tarafından (2008-06-05 Saat 03:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Söylediğin gibi birşey varsa dahi, dini, Peygamberden daha iyi savunabilecek ilahi boyuta hiç bir zaman ulaşamayacağımızı düşünüyorum.
"Sağ yanağınıza vurana sol yanağınızı gösteriniz" Sağ yanağınıza vuranın gidip kafasını gözünü dağıtınız gibi bir anlayış yok mesela bizde. Temiz ve muntazam tutulmaması tam tamına Türkiye devletinin uluslararası ve kültürel ayıbıdır. Bunun savunmasını, o zaman cami yapalım temiz olur diyerek yapmak hiçbir mantığa sığmaz bana kalırsa. Tabi benim düşüncem
| düncami bugünmüze |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|