![]() |
|
|||||||
| Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Photoshop Dersleri
Gerçeği bilmesem bu siteyi photoshopdersleri.net sitesinin klonladığını düşünürdüm.. yorumlar.. |
|
||||
|
çok hoş "Esinlenmişler"
|
Photoshopdersleri.net bana ait.
Durumu bilmeyen arkadaşlar için özetliyorum: Ben 2 yıl önce joomla altyapısında, JaSargas teması kullanarak forumumu silip, forum katılımcılarının ve alıntı yapılan yerlere sadık kalarak bir photoshopdersleri.net oluşturdum. 1 yıldır alanının lideri konumda çok şükür. Geçen ay bunu gören ve genç olduğunu tahmin ettiğim bir webmaster arkadaş, siteyi beğenmiş ve photoshopdersler.net domainini alıp tema, yerleşim ve yazılım olarak sitenin aynısını hazırlamış. (içerik farklı) Bana geçen bir mail geldi, "domaini kaça satarsınız" "ben deneme amaçlı photoshopdersler.net'i yaptım" "sizin sitenizi istemiyorum sadece domaini satın almak istiyorum" dedi. Diğer maillerinde amacının yararlı bir site yapmak olduğunu, sitenin bu haliyle verimsiz olduğunu hatta kazanç amaçlı istemediğinin göstergesi olarak reklam haklarını da verebileceğini yazmıştı. Tamamını kabul etmeyip, sitelerini belirgin şekilde değiştirmelerini rica ettim. O da sitenin altına bir uyarı koyacağını yazmıştı. Fakat şimdi öyle bir uyarı göremiyorum. Reklam teşviki yada warez içeriği konusuna hiç girmiyorum, orası kendi bileceği iştir. Benim burda kızdığım ve anlamadığım nokta; bana gerçekten rakip olabilecek bir site yapabilecekken. Neden bu kadar saçma ve basit bir yöntem deneniyor. Bu benim ülker albeni ismimde daha bol çikolatalı bir ürün üretip, Albeni'nin satış haklarını almak için ülkere başvurmama benzer...(Merdivenaltı üretim yapmıyorum gidip "bak daha güzeli yaptım" diyorum.) Bu arada bu konuyu açan arkadaşın photoshopdersler.net ile bir bağının olduğunu düşünüyorum. Böyle bir olayı bu şekilde basit bir gerekçe ile destekleme de art niyet aramadan kendimi alamıyorum. Şu KPSS hayırlısıyla bir bitsin, ilk işim bu benzerliği orjinal bir tema hazırlayarak bitirmek olacak...
|
Son olarak gelen maillerden birinin resmini ekleyip işime gücüme dönüyorum.
| Stil | |
|
|