Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Yeni Site Tanıtımları

Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-06, 16:22
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
kalite is an unknown quantity at this point

Kalite İlkyardım Eğitim Merkezi
http://www.ilkyardimci.org

Türkiyede bir ilk...İlkyardım Yönetmeliği Kapsamnda Sağlık Bakanlığı adına İlkyardım Eğitimi ve İlkyardım Sertifikası Vermeye Yetkili İlk Kuruluştur...
İlkyardım eğitiminin önemi, her geçen gün daha da fark edilmekte, bu alanda kamu ve özel sektör olarak çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır.
İnsanlığa sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalardan sağ kalımı arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları en aza indirgemek için ilkyardım eğitimini yaygınlaştırmak gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı bu önemli konuya geç de eğilip ilkyardım eğitimde belli bir standart ve sertifikalı ilkyardımcı sayısında belli bir zorunluluk getirilmesi güzel bir uygulamadır. Bu uygulamanın sonucu yayınlanan yönetmelikten bir kaç başlık;

İLKYARDIM YÖNETMENLİĞİNDEN 2002
Resmi Gazete: 22.05.2002
Sayı: 24762
Amaç:
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin Amacı;fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması,ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi, her kamu,özel kurum ve kuruluşunda personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması, bu doğrultuda eğitimci eğitmeni, ilkyardım eğitmeni ve ilkyardım eğitimi
düzenleyecek kuruluş ve merkezlerin açılış, işleyiş ve denetimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam:
Madde 2 - Bu Yönetmelik;eğitimci eğitmeni,ilkyardım eğitmeni ve ilkyardım eğitimi düzenleyerek sertifika verecek ve bu eğitimi alacak olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, gerçek kişileri, özel hukuk tüzel kişileri,iktisadilik esaslarına ve özel hukuk hükümlerine göre çalışan kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar.

İlkyardım..
Madde 4e- Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalara ilkyardım denir.

İlkyardımcı..
Madde 4k- İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda, hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan ilkyardımcı sertifikası almış kişiye ilkyardımcı denir.

Madde 16 - İlkyardımcı olmak isteyenler nüfus cüzdanı örneği ile Merkeze
başvururlar. Kapsam bölümünde belirtilen tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir "İlkyardımcı" nın bulundurulması zorunludur. Mekanik cihazların yoğun bulunduğu, yangın riski yüksek olan ve yeraltı maden ocakları gibi kaza riski yüksek olan işyerlerinde her on personel için bir "İlkyardımcı" nın bulundurulması zorunludur.
İlkyardım Yönetmelğin Devamı
http://www.kaliteli.net/ilkyardim/ma...onetmelik.html

EĞİTİM VERDİĞİMİZ KURUM ve KURULUŞLAR

1: ARSER
2: AYSBERG
3: GROUP TEKNİK
4: SOYAK TOPLU KONUT A.Ş
5: İDA DANIŞMANLIK
6: BOSCH
7: İLKALEM

Bosch Türkiye Verdiğimiz Eğitim ! (Otomotiv ve Sanayi Bölüm Şirketine)

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) BU YIL 12'sini verdiği Avrupa Kalite Ödülü'nün Operasyonel Birim kategorisinde 2003 yılının dört adayından bir tanesi gösterilen Bosch, finalde Danimarka, İspanya ve İngiltere'den aday gösterilen güçlü rakiplerini geride bırakarak büyük ödüle uzandı.
Bosch firmasının bu ödülü almasında personeline, Kalite İlkyardım Eğitim Merkezinden aldırmış olduğu sertifikalı ilkyardım eğitiminin çok büyük bir etkisi olmuştur.

İLKYARDIM EĞİTİMLERİ

Eğitimler en fazla 20 kişilik gruplarla ve U düzeni almış bir mekanda, pratik uygulamalar eşliğinde yapılmaktadır.
CPR mankenleri (ilkyardım maketleri), televizyon, video, asetat, slayt, VCD, sinevizyon, video projeksiyon ve Data Show gibi görsel materyaller kullanılmaktadır.
Eğitim materyalleri en son güncel tıbbi gelişmeler doğrultusunda bilgiler içermektedir.
Eğitim notları kurumumuz uzmanları tarafından hazırlanmakta ve
katılımcılara kitapçık, eğitim notları, CD-Disket türü eğitim materyalleri ücretsiz olarak verilmektedir.
Eğitimlere başlamadan önce uzmanlarımız işyerinize gelip ilkyardim ve iş kazaları ile ilgili ön çalışma yapacaklardır.
Sağlık Bakanlığı adına verdiğimiz sertifikalı ilkyardım eğitimi 40 saattir. ( 5 Gün )

Sağlık Bakanlığı Sertfikalı İlkyardım Eğtimi - NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?
-- Genel ilkyardım bilgileri
-- Hasta/yaralı değerlendirme aşamaları ve olay yerinin değerlendirilmesi
-- Temel yaşam desteği
-- Kanamalarda ilkyardım
-- Yaralanmalarda ilkyardım
-- Yanık, donma ve sıcak çarpmasında ilkyardım
-- Kimyasal yanıklarda ilkyardım
-- Elektrik çarpmalarında ilkyardım
-- Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım
-- Bilinç bozukluklarında ilkyardım
-- Zehirlenmelerde ilkyardım
-- Kedi-köpek ısırmalarında ilkyardım
-- Arı, yılan, akrep ve deniz canlılarının sokmalarında ilkyardım
-- Göz, kulak ve burna yabanci cisim kaçmasında ilkyardım
-- Boğulmalarda ilkyardım
-- Hasta/yaralı taşıma teknikleri
-- Doğal afetlerde ilkyardım
-- Diğer acil durumlarda ilkyardım
-- İlkyardım malzemeleri tanıma ve kullanma

Ayrıntılı bilgi için broşür ve katalog isteyiniz.

Kalite İlkyardım Eğitim Merkezi - İletişim Adreslerimiz!
Adres:
Samanyolu Sok. No: 77 Şişli / İSTANBUL (Şişli Etfal Hastanesi Arkası)
Tel:
+90 212 - 291 90 90 (pbx)
Faks:
+90 212 - 291 90 94

Web:
www.ilkyardimci.org
www.kaliteli.net

E-mail:
ilkyardim@kaliteli.net

Seçenekler
Stil