Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Yeni Site Tanıtımları

Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 12:45
Maksim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
Maksim is an unknown quantity at this point
Standart eleştiri, yorum ve site

Merhaba,

Site tanıtım sayfası olarak sunduğumuz sitenin vizyonunu link sitesi olarak değiştirdim. Site için görüşleriniz nelerdir, eksikleri, fazlaları, saçma yanları, güzel yanları..

www.komsusiteler.com

Yeni halinin daha hayırlısı olması dileğiyle, şimdiden teşekkürler..

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 13:15
..::aTi::.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

..::aTi::.. has a little shameless behaviour in the past

tasarım olarak gayet güzel kategorilerde var ulaşım + site içi gezinme rahat e daha nolsun sadece biraz fazla reklam alanı var

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 13:27
Member

dost doğru söyler. teşekkürler..

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 13:41
Junior Member

cipher is on a distinguished road

Çok güzel olmuş bu tasarım. Logonda hoış. Başarılarının devamını dilerim.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 14:10
Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/1
hukuki is on a distinguished road
Standart Beğendim ancak genel eleştirim var

Merhaba, emsallerine ve eskisine göre çok daha güzel olmuş. Tebrik ediyorum.
Kendimi uzman saymam ama soft bir tasarım, pastel renkler... Gözü yormayan bir havası var.
Not: Haybeci linkini kontrol edin.

Bundan sonra yazacaklarım direkt olarak sizinle alakalı değil.!

Genel olarak da bu tür siteler hakkındaki bazı düşüncelerimi yazmak istiyorum;
- Link listeleri oluşturuyorsunuz ve çoğu zaman kopyala yapıştır yöntemi ile yapıyorsunuz. Bunun;

a) PR açısından fazla bir önem arzetmediği burada bir çok forumla sabit, genelde özgün içerik de malesef mevcut değil... Bugün link directory lerin ve hatta link adının geçtiği sayfaların bile google tarafından benimsenmediği tüm dünyada konuşuluyor. (Bu itibarla bloglara önem verilmeye başlandı).
Bir sayfada yanlış hatırlamıyorsam 72 den fazla link olması da google tarafından sevilmeyen bir tarz. (Link farms dedikleri link çiftlikleri diyelim)

b) Kopyala yapıştır yöntemi veya YEM siteler yöntemi ile bazı siteleri normal linkleri ile yayınlıyorsunuz ama yeni site ekleyenlerden hem linkback istiyorsunuz hem de sitenizdeki linki sizin kodunuzla çıkış yaptırıp adaletsiz davranıyorsunuz. Tamam hadi bu bir yöntem ama bu kez sizden kopyalayan da
aynı YEM (sabit) linkleri sitesine karşılıksız eklediği gibi hem bolca kopya site oluyor hem de bazı linklerin sürekli karşılıksız reklamı yapılmış oluyor ki bu da yeni açılan veya gelişmekte olan bir çok siteye haksızlık. Klasik Örnek; Gerekli Siteler... Nerdeyse tüm sitelerde aynı. Ve linkinizden bile haberleri olmaz...

c) Reciprocal yani karşılıklı link takası olayı da google tarafından kaale alınmadığına göre (PR açısından), bu kez de bu link sitelerinin malesef fazla değeri de kalmıyor.

Saygılarımla.

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 14:23
Member

-Haybeci linkini düzelttim.
--
Anladığın "Kopyala yapıştır"ın kaynağı eski siteden banner ve linki olanları kopyalamamdı.

Backlink zorunlu değil, banner da koyulabilir, bu halde google'ın istemediği durum arzetmiyor sanırım.

Gerekli siteler mevzusu da, bu siteye giren yurdum insanı e-devlet veya benzeri sitelerin linkini bulmakta kolaylık sağlamaktı, sitenin amacı sadece pr değil aynı zamanda linkleri barındırmaktır. Anasayfada fazla link barındırmayacağım, google komsusiteler.com'u ciddiye alsın diye, ilerleyen zamanlarda gelen hite göre düzenleme yapabiliriz.

Uzun ve anlamlı yorumun için teşekkürler, yoruma dair eksik hissettiğim yanları düzelteceğimi bilmeni isterim.

Saygılar.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 14:40
Member

Maksim kardeş zaten kopyala yapıştır meselesini senin için yazmadım, sen bunu çok az uygulamışsın sana bu konuda fazla sözüm yok. Sitenin de harika olacağına eminim. Hatta şöyle derinlemesine site incelemeleri de eklersen harika olur. Tekrar tebrik ediyorum.

Diğer taraftan, Gerekli siteler konusunu da sadece örnek verdim. (Herkesin ezberlediği bir olay olduğundan) Mesela sana şu anda yeni açılan (bu forum kategorisinde) yakix sitesinin linkler sayfasını gösterebilirm; http://www.yakix.com/linkler.asp , bolca da örnekleri mevcut. (Bu arada yakixe de başarılar, demin incelediğimden burada adı geçiyor).
Şimdi oradan biri kopyalayacak ve senin sistemin gibi SİTE ekle linki koyacak,
sonra banner veya link isteyecek, hadi PR, google danda vazgeçtim, halihazırdaki siteler karşılıksız, yeni eklenecek siteler ise banner/link karşılığı yayınlanacak, hem de PR değeri olmayan bir kodla... İşte bu adil değil diyorum.
Hem mesela yakixten örnek vereyim, orada hukuk siteleri var (bir yerden kopya) ama hukuki net yok. Şimdi seninkine benzer bir sistemde link eklemeye kalksam ve link veya bannerini de eklesem benim sitemin linki direkt link değil mesela www.komsusiteler.com/link.asp?id=23 gibi bir kod olacak. Bu da adil değil diyorum... Haksızmıyım?

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 14:47
Member

Alıntı:
hukuki´isimli üyeden Alıntı
Şimdi seninkine benzer bir sistemde link eklemeye kalksam ve link veya bannerini de eklesem benim sitemin linki direkt link değil mesela www.komsusiteler.com/link.asp?id=23 gibi bir kod olacak. Bu da adil değil diyorum... Haksız mıyım?
Samimi yorumlar için sağol, ufak bi düzeltme cümlene:

http://www.komsusiteler.com/site.ekle.asp (Direkt link)

Ayrıca, inceleme konusuna değinmişsin, bu sitenin bi önceki hali site tanıtım sayfasıydı, sayfalar analiz ediliyordu, fakat yeterli ilgiyi gösteremedim.

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 15:02
Member

Rica ederim. Direkt linki yanlış anladın. Ben şimdi sitemi eklesem, link çıkışım http://www.hukuki.net mi olacak yoksa http://www.komsusitler.com/siteye_git.asp?id=44 mü olacak. Oysa mesela burdasin.net in linki http://www.burdasin.net ... Ona Pr var, bana yok, üstelik ben senin banner veya linkinle sana PR göndermiş olacağım. Burdasin.net sana link vermediği gibi direct linki olduğundan avantajlı olacak...

- Site değerlendirmeleri için bir blog yapsan ve her hafta 1 tane incelesen, yorumları da alsan hem yorulmazsın hem de yeni açılan siteler tanıtılmış olur. Tanıtılan site de senin linkini yayınlar. Hatta örnek olarak incelenen site sağlık olsun sadece o bölüme uygun bir banner hazırlarsın veya text... "bu site komsu nette değerlendirilmişir VEYA SAĞLIK SİTELERİ" gibi bir ifade ile sana link verir (veya kategorisine mesela banner linki şu olur; www.komsusiteler.com/saglik.siteleri.asp )

Saygılar.

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 15:06
Member

Bir de şimdi farkettim, google adsense o tip reklamı sevmezmiş efendim. Çünkü kategorine girince aynı renkten sanki senin linkinmiş gibi ÖNCE google reklamları var, sonra seninkiler. Google bunu yanıltarak tıklatma metodu sayabilir. Kanımca kolon olarak SAĞA al ve çok daha uygun eşleşen reklamlar geldiğini göreceksin.

Seçenekler
Stil