Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Yeni Site Tanıtımları

Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-18, 06:17
nomak78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
nomak78 is an unknown quantity at this point

islam düşmanlarının ve misyonerlerin yeni taktiği: "fake translation"

biliyorsunuz, son zamanlarda misyonerlik ve islam düşmanlığı yoğunlaştı..

bunları organize biçimde yapanları incelediğimizde çok sinsice taktiklerle karşılaşıyoruz..

bir süredir bu tip insanların sitelerini inceliyorum..

dikkatimi yeni birşey çekti ve bu yazıyı bildiğiniz bütün forumlara Allah rızası için copy-paste yapmanızı istiyorum..

islam düşmanları, Kur'an ayetlerini ve hadis-i şerifleri "Arapçadan - Türkçeye" çevirirken, bazı "bilinçli" tercüme hataları yapıyorlar, ardındanda bu hatalı tercümelere dayanarak islamla alakası olmayan açıklamalar yapıyorlar..sanki islamda çelişkiler varmış gibi bir imaj oluşturmak istiyorlar..

vatikan'ın kendi resmi sitesindede müslümanları hristiyanlaştırmak için "fake translation(hatalı tercüme)" taktiğini kullanın diye misyonerlere açıkça bu taktiği vermiş..

Bu durum insanımızın Kur'an'ı orjinalinden okumayı bilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor..

Özellikle sözde "islamiyet gerçeklerini" anlattığı iddiasında olan islam düşmanı bir sitede "fake translation" taktiğini bilinçli olarak kullanmış.. bir diğer yandan "misyoner" siteleride bu taktiği bilinçli olarak kullanıyor..

lütfen bu yazıyı bildiğiniz bütün forumlara, msn veya başka messenger kullanıyorsanız listenizdeki arkadaşlara, mail listenizdeki kişilere gönderin.. insanların zehirlenmesini önlemekte sizinde katkınız olsun..

ve onlarında bu yazıyı kendi arkadaşlarına göndermesi gerektiği dipnotunu düşmeyi unutmayın..

bu yazı yayılmalı.. webmasterlarda mümkünse kendi sitelerinde bu yazıyı yayınlamalı.. mail listlerine göndermeli..

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-18, 20:10
Member

Tecrübe Puanı: 3
alpaym is an unknown quantity at this point

okumadan düşünmeden karar veriyorsunuz.
Vargonen ile alakası yoktur. Site vargonen de barındırılmakta. Bu anlamamamn çok yazık kaldiki gerçekleri nasıl göreceksin.
Komple teorileri ile küçük beyinlerini doldurmayın.
Siteye girin okuyun dine bok mu atıyor yoksa tersine dini savunuyor mu görün. Şu ana kadar dine karşı verilmiş tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir site.
Üstelik ünlü ateistlerin kitaplarındaki sorulara mantıksızlıklara karşı mantıklı cevap veriyor.
www.mucizeler.com da ise türkiyedeki en kapsamlı en iyi hazırlanmış bilimsel verilere dayabdırılmış Kuran mucizeleri.
Ayrıca Allah'a ister "tanrı" dersin ister "efendi" dersin ister "yaradan" ister "hak" ister god .
Kaldıki arapçasından Türkçeye çevirilirken birebir bir çoğu direk efendi anlamına gelmektedir fakat biz Türkler olarak Allah kelimesine verdiğimiz önemden dolayı çoğu kelime Allah olarak ifade edilmektedir.

Açıkcası ben kötü niyetli değilim uydurma olduklarını söyleyerek seni biraz araştırmaya teşvik etmek istemiştim bu kadar büyüceğini komple teorileri ile bana geleceğini hiç düşünmemiştim.

Senden ricam www.kurandakidin.net i oku ondan sonra yanlış gördüğün kısımlar varsa konuşulım. Ama okuduktan sonra daha huzrlu bir müslüman olacağın inançındayım.

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-19, 06:56
Senior Member

iki gündür bahsettiğin siteleri okuyorum ve bilinçli olarak ayetleri ve hadisleri arapçadan türkçeye tercüme ederken "fake translation" taktiği kullanılmış.

iyi arapça bilen birini bulup bahsi geçen tercümeleri, gözden geçirtirsen ne kadar absürd saçmalıklar yapıldığını görürsün o sitelerde.

bazı insanların www.mucizeler.com ve www.kurandakidin.net daki bu saçmalıklara inanmış olması çok acıklı.

siteler sadece vargonende barındırılmıyor.. vargonen o sitelerin sahibi. istediğin kaynaktan araştırabilirsin. gizli, whois kullanmamışlar.

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-19, 09:18
Member

Dikkat ettin mi bilmem ama sitede 6 tane türkçe kuran var. 6 sınıda aynı anda okuyabiliyorsun. Birinde hata varsa diğer beşinde yoktur.

Ben arapçada çok az biliyorum. Tek tereddüt edebileceğin nokta aradığın hadisi kaynağında anında bulamıyor olmandan kaynaklanabilir. (araştırmayacağından da eminim zaten körü körüne bir milletiz) Onun içinde her türlü ayrıntısı verilmeye çalışılmış Ama hadis uydurmaları o kadar çok ki siz bile bu doğru bu yanlış diye ayırırken karman çorman etmişsiniz. (Sizin gibi düşünen insanların ortak kanati uydurma hadislerin olduğudur ama hepsinin uydurma olmadığı bir çoğunun doğru "sahih" olduğudur. )

Vargonen olayına gelince www.vt.com.tr nin sahibinin müslüman olup olmadığını bilmiyorum ama sen adama müslüman değil damgasını araştırmadan koymuşsun. Siteler vargonen ile kesinlikle alakası yok tamamen senin komple teorin. Adamın öle bir site olduğundan haberi olduğuna bile şüphem var.

www.mucizeler.com a www.kurandakidin.net linki konulmamasının sebebi ise senin gibi ön yargılı insanların da siteye gezmeleri ve dini ve kurana olan inançlarının artırılması.

Ben sana özelden mesaj at dedim sürekli bişeyler yazıyorsun. Cevap vermek zorunda kalıyorum. Polemik adammısın. Ben senin her soruna cevap veririm de sen gene kendi bildiğin yoldan gidersin.

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-19, 09:38
Senior Member

açıktan çamur atıp cevabını gizliden istiyorsun..

ya söylediğin yalanlar insanların kafasını karıştırırsa?

hiç bunun vebalini düşündün mü?

dolayısıyla açıktan çamur attığın için, cevabında açıktan verilecektir..

özelden çamur atsaydın cevabın özelden verilecekti...

islam tarihinin en dev eserlerini, koskoca diyanet işleri başkanlığının kaynaklarını "uyduruk" diye tanımlamak vargonen gibi hristiyanlara mı düştü..

vargonenlerin avukatlığı sana mı düştü?

bi sor bakalım ona seni seviyor mu? müslümanları seviyor mu?

daha savunduğun sitenin kime ait olduğunu bile bilmiyor.. ispatlandığı halde, reddediiyorsun..

site gizli whois kullanmamış, dolayısıyla, sitenin whois i gerçek sahibini gösterir..

ben yerinde olsam, islam düşmanlarının yalanlarına inanacağıma, hristiyanların kaynaklarından islamiyeti araştıracağıma, müslümanların kaynağından araştırırdım..

çok kötü kandırmışlar seni.. yazık yani.. amaçlarıda bu.. amaçlarınada ulaşmışlar..

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-19, 09:45
Member

neye cevap verdin ben göremedim de. Bak bu forumdan bir kere gereksiz yere atıldım. ikincisinide de senin yüzünden atılmak istemiyorum.

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-09-19, 09:48
Senior Member

sataşmazsan, cevapta almazsın.. ağzından çıkanı düşün öyle söyle bundan sonra

Konu nomak78 tarafından (2005-09-20 Saat 09:08 ) değiştirilmiştir..

Seçenekler
Stil