Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Yeni Site Tanıtımları

Yeni Site Tanıtımları Yeni güncellenen web sitelerinin adresleri ve tanıtımı

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-20, 17:02
ZeuQma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %0/0
ZeuQma is an unknown quantity at this point
Standart Arama.us - Üyelerimiz ve Webmasterlar okuyunuz..

Hosting firmamızın ThePlanet.com'da yaşadığı ilginç bir olaydan ötürü üyelerimizin bir kısmı maalesef silinmiştir. Yaşanan problem örnek alınacak bir problem olması açısından ve üyelerimize duyurulması açısından buraya yazmayı uygun gördüm. Teşekkürler..

Yaşanan olay aynen şöyle:

www.Alfaserver.net bayilerinden biri Cjb.net sitelerin sahte mail yolu ile kandırılması ve çalınması için hazırladığı script birçok siteyi elegeçirilmesini sağlıyor, tabi burda sorulacak en önemli soru o kadar gereksiz .cjb.net isim ne yapılacak olması bence ama yorum sizin, daha sonra Cjb.net ThePlanet.com (Hosting firmamızın çalıştığı ve dünyanın en ünlü dedicated/kiralık sunucu firmalarından birisi)'e başvurması sonucu direk dedicated'in FİŞİ ÇEKİLİYOR. Yogun uğraşlar sonucu ancak formatlanma sonunda yeniden açılacağını söyleniyor ve formatlanıyor. Belirli sürelerde yedeklenen dedicated yine ThePlanet.com firmasının süper zekalılığından kaynaklanan ve sadece okuma izni vermesiyle yedeklerin ilgili bilgisayara yedeklenememesinden dolayı alınan ilk yedek (Nisan ayının yedeği) yüklenmek zorunda kalınıyor ve ThePlanet.com konu ile ilgili olarak sadece "Özür dileriz" demekle yetiniyorlar. 300'den fazla domain bu konudan ötürü zarar görüyor. Ben ise içlerinden en şanslılarından birisi olduğumu düşünüyorum. En son yedeğimi 25.05.2005'de almış olmam bile 29 üyenin silinmemesini sağlamaya zorla yetti.

Sonuç olarak 2 konu üzerinden düşünmenizi istiyor ve silinen üyelerimizden Özür Dilemeyi bir borç biliyoruz.

Konu1: Cjb.net domainler elegeçirilse ne olur, geçirilmese ne olur?
Konu2: ThePlanet.net gibi bir firma bu zararı sadece bir ÖZÜR ile geçiştirmesi sizde ne kadar mantıklı.

NOT: Zarara karşılık olarak her site için 100$ gibi bir masraf istendiğinde ise işinize gelirse gibi bir de cevap ile yerimizde oturmaya devam etmekteyiz..

Saygılar...

Konu ZeuQma tarafından (2005-06-20 Saat 19:28 ) değiştirilmiştir..

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-20, 19:06
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

cjb.net olayini anlayamadim.
Serverin backuplarindan ve backuplarin dogrulugundan server sahibi sorumludur yani siz.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-20, 19:19
Member

Hosting ThePlanet.com üzerinde tutuluyor ve bende aracı başka bir firmadan aldım yani alfaserver.net'ten. Backup'lar oluşturuluyor ama yazma izni verilmediği için yedeklerin bulunduğu pc'ye taşınamıyor ve dolayısı ile de backup dedicated'de kalmaya devam ediyor ve formatlanınca da ...

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-20, 19:25
Member

cjb.net olayı ise, yine alfaserver.net bayilerinden biri (bende sadece bayi'yim) mail script yazıyor ve cjb.net domainlere mail gönderiyor (içeriğini bilmiyorum ama birçok kişi bunu yemiş) ve kullanıcı adı, şifrelerini çalıyor. Cjb.net te hostingin ThePlanet.com da olduğunu farkedip direk ThePlanet.com'a başvuruda bulunuyor durumla ilgili olarak. Malum Türkler internette pek sevilmez adamlarda uyarmak yerine direk fişi çekiyorlar.. Sonra da format olayı.. Formattan sonra da backup krizi gerçekleşiyor.

Bu arada tabiki site sahipleri ve bayii olarak da bizim kendi yedeklerimizi almamız lazım ama siz bir hizmet için ücret ödüyorsanız (yedekleme için) bu hizmeti kusursuz olarak almak istersiniz. Bende shoping gibi anlık para kazanan veri girişi olan bir site bulunmamasından dolayı sadece kendi sitelerimdeki verileri kaybettim.. Aksi olsaydı kimseye bu durumu açıklayamazdım yanlışmıyım..

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-21, 02:28
"srkn" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
"srkn" is an unknown quantity at this point

Alıntı:
ZeuQma´isimli üyeden Alıntı
Malum Türkler internette pek sevilmez adamlarda uyarmak yerine direk fişi çekiyorlar..
takıldım buraya.. o kadar sahtekarlığın altında çıkıyoruz ki değerlerimize yazık ediyoruz. sonra kurunun yanında yaş da yanıyor haliyle.. olaylar üzüntü verici. kendimize çeki düzen vermemiz lazım, yoksa çok sık karşılaşabiliriz bu olaylarla.

saygılar.

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-22, 01:54
BIRBEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
BIRBEY is an unknown quantity at this point

of be ZeuQma çok kötü oLmuş canım sıkıLdı... siteyi daha doğrusu siteLerini kapaLı görünce bakım vardır şekLnde düşünmüştüm ama şimdi bu mesajını okuyunca harbi canım sıkıLdı, ne taLihsiz insanLarız böyle oLayLar bizim yakamızı ne zaman bırakacak neydi şimdi ismini hatırLamıyom hani bir daha böyle bir oLay yaşamıştık 2 yıL önce bir Türk firmasında progen'miydi ? bütün yedekLerimiz uçmuştu onLar da özür diLemişti ...... Geçmiş oLsun dostum, bu arada konuyu dağıtmak istemem ama büroya uğruyormusun hiç ? özeL msg iLe cevapla istersen de konu dağıLmasın

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-25, 20:35
Member

srkn size katılmamak elde degil, maalesef bazı arkadaşlar çok gereksiz işler yapıyorlar ve biz ülke olarak bunun faturasını ödüyoruz, olmaması dileğiyle..

Evet birbey progen'di ve cidden onda da canımız iyi sıkılmıştı. Arama.us'da daha yeni başta böyle bir problem yaşaması hiç de hoş olmadı ama ne yapalım sağlık olsun.. İnşallah zamanla kendi dedicated'imize ulaşacaz buna eminim..

NOT: Birbey büroyu kapatıyorum ay sonu ve bilgisayar ile adsl'i eve getiriyorum aksi halde nete giremiyorum, zaten side deki kuyumcuya online shop yapacam ondan dolayı evde olmam lazım. Bu arada otele güvenlik olarak girmiştim 25 gün tamamlandı bugün dahil ve 30'u tamamlayınca çıkacam ve pırlantacıya hakkımızda hayırlısı neyse o olsun..

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-25, 22:01
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
korsan_cd is an unknown quantity at this point

Kardeş geçmiş olsun.
"eşekten düşenin halinden, eşekten düşen anlar" demiş atalarımız aynı sorun 2 sene önce vargonende bizde yaşamıştık.sadece özür dilediler.yılların emeği bir anda boşa gitti.

Seçenekler
Stil