Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Arama Motorları ve Seo > Yahoo ve Microsoft

Yahoo ve Microsoft Yahoo Publisher Network

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-11-23, 05:54
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 8
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Google Türkiye'de popüler, her yerde değil.
Yahoo kullanan insan kitlesi az değil. Google'ın arama sonuçları Türkçe içerik için inanılmaz kötü seviyede. Ilk sayfa spam dolu çıkar bir çok kelimede. Yahoo'nun reklam network'u de 5-10 kat kalitelidir Adwords'e göre. Çöp site, fraud click, hilenin her türlüsü Adsense'de had safhada. Bu forumda bile herkes adsense'i mükerrer defa kazıklamıştır. Bu nasıl verimsizliktir anlamıyorum, hadi adamlar çok para kazanıyor diye, bu kadar büyük hileli paraları ödemeyi pazarlama açısından tolere edilebilir buluyorlar diye bu kadar verimsiz bir sistemi sürdürmek zorunda mısınız?

Bu arada popularite açısından karşılaştırmak da çok sağlıklı değil. Yahoo bir portal, Google sadece arama motoru. iGoogle filan koydular ama hala Amerika'da bir çok kişinin açılış sayfası Yahoo. Google arama konusunda lider ama diğer konular da pek başarılı olamıyor hala. Ha çok kastılar mı bilmem.

#32 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-11-23, 06:23
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

başlığı görünce birden geldi mi diye heveslenmiştim..
tamamı abd hiti olan yabancı bir siteme bırakın google ı igoogle bile yahoodan daha çok hit yolluyor. artık dışarıda da aramalarda google tek hakim. abd hitinde tr den önemli bir farkı firefox kullananların oranının ilginçtir %80 lerde olması.

#33 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-11-30, 05:06
ogranver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %0/0
ogranver is an unknown quantity at this point

Eğer Alexa'yı takip ederseniz Yahoo'nun birinci sırada ve diğer Yahoo hizmetlerininde sıralamasını görürsünüz. İnşallah Yahoo Türkiye'ye de el atarda herkes derin bir nefes alır. Herkese iyi çalışmalar.

#34 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-11-30, 10:14
sverdlow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Red Rose

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/12
sverdlow will become famous soon enough

Alıntı:
ogranver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer Alexa'yı takip ederseniz Yahoo'nun birinci sırada ve diğer Yahoo hizmetlerininde sıralamasını görürsünüz. İnşallah Yahoo Türkiye'ye de el atarda herkes derin bir nefes alır. Herkese iyi çalışmalar.
Varsayalım ki geldiler, ciddi bir pazarlama olmassa adwords ün kullanıcısını çalarlar ve bizim iiçin durum daha beter olur.

#35 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-12, 13:39
ogranver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %0/0
ogranver is an unknown quantity at this point

Sayın sverdlow,

Neden durum daha beter olsun ki. Şu anda bilmiyorum ama galiba yazdığınızdan anladığım kadarıyla Google AdSense kullanıyorsunuz galiba. İnanınki bizler için aslında o zaman daha hayırlı olur. Nedenine gelirsek eğer, bir tekel sona ermiş olacak. Bence bundan iyi bir mutluluk olamaz. Yani bir tekelin sona ermesinin ne gibi bir olumsuz yönü olabilir ki.

Yahoo'yu sadece beğendiğim için dedim ama objektif olmak gerekirse inşallah Türk bir şirket bu olaya el atar. Ben şahsen kendi sitemde artık ReklamStore kullanıyorum. Ve başarılı görüyorum. Belki onlar bu tekel işine son vermez ama en azından rekabet doğurur.

Bizler için ne daha güzel olacak ise Allah onu ihsan etsin.

Saygılarımla,
Oğuzhan FELEK

Seçenekler
Stil