![]() |
|
|||||||
| WordPress WordPress Temalar Eklentiler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
merhaba.
Bende WordPress dünyasına adım attım ve birkaç sorum var.Eğer yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. 1- Sidebarın (arşiv,kategori vs) sabit kalmasını istiyorum.Sidebar sadece anasayfada görünüyor.Konulara da girdiğimizde sidebar kayboluyor.HErzaman Sidebarın (arşiv,kategori vs) yan menüne görünmesini nasıl sağlanırım ? 2- Konular şu şekilde görünüyor : Konu başlığı Tarih ben ise bloggerde olduğu gibi tam tersi yapmak istiyorum.Yani : Tarih Konu başlığı şeklinde nasıl yaparım? (Hatta tarihi tamamen gizlesek de olur.Zaten konuya girdiğimizde ,yazının altında ayrıntılı olarak yazıyor) 3- Konu başlığından sonra ; yazıya başlamadan biraz boşluk bırakmak istiyorum ama nasıl bırakabilirim ? 4- Her yazının sonuna ; örneğin AA eklemek istiyorum.YAni yazının hemen sonuna ,noktadan(.) sonra bu AA otomatik olarak eklenmeli ? 5- metalarda şöyle bir kod var : PHP- Kodu:
Çok sordum ama kusuruma bakmayın,acemilik Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
|
|
|||
|
Alıntı:
1- sidebar sabit kaldı ama aşağıdaki göründüğü gibi sayfanın yapısı bozuldu. header ustune koydum bu kezde yazının ustune geldi.sanırım yazının bulunduğu sayfayıda ayarlamak gerekiyor..Sorun ne olabilir ? ( default tema kullanıyorum) Zaten sidebardaki hafif gri tonda görünmedi.
|
|
|||
|
2-bu kısmı anlayamadım. kalıcı bağlantılara baktım ama sanırım o link yapısı ile ilgili bir bölüm..htaccess dosyasını nasıl güncelliyebilirim ?
örnek vermek gerekirse : şuanda blog şu şekilde : ![]() ben bu şekilde olmasını istiyorum: ![]() 5- bende aynı sebepden dolayı kaldırmak istiyorum da nasıl kaldırabilirim ? yani hangi dosyayı değiştirmem gerek ? Saygılar |
|
||||
|
1- Sidebar dediğim gibi olur farklı bir yere ekleme.. Olmamasının nedeni css deki ölçülendirmeden dolayı temanın yazı alanı geniş olduğu için sidebarı alta çekiyor css biliyorsan değerler ile oynama yap..
2- Kalıcı bağlantılar http://www.siteadınıyaz.com/wp-admin...-permalink.php bu sayfaya gir.. Genel tercihler: var altlarında linklerin ne gibi göründüğü yazar.. özel yapı alanı var oraya şu tarz yazabilirsin.. /%category%/%postname%.htm < kategoriadın/yazı başlık.html olur /%postname%.htm < sadece bunu eklersen sadece yazı başlık.html olur (ben bunu kullanıyorum) 5- Header.php den kaldırcaksın title kodunun altında olur..
|
Alıntı:
enson sorduğum soru bu : Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|