![]() |
|
|||
|
1.PermaLink Bağlantısı:
Siteadresiniz.com/wp-admin/options-permalink.php adresinden bu ayarı yapabilirsiniz. Custom structure: burda kendimize özel url üreticez… Örneğin Filmle İlgili bir sitemiz var ona göre url yapalım… Öncelikle: ” %postname% ” –> konu adı ” %post_id% ” —> Post numarası ” %category% ” —-> Kategori ” %author% ” —> Yazar Genel Olarak bunları kullancaz isteyen arkadaşlar “%year%,%monthnum%,%day%” gibi zaman birimlerinide kullanabilirler.. Geldik url yi yapmaya ben “r10net” kelimesininin siteadi.com/r10net/bedava-r10net-indir.html şeklinde çıkmasını istiyorum diyorsanız şöyle yapıyoruz. /%postname%/bedava-%postname%-indir.html yukarda verdiğim örneğe göre çeşitli kelimeler vs yazabilir ayarlayabilirsiniz ama her zaman kısa url daha iyidir. 2.Wordpress Meta Ve Title Ayarları: Bunun için header.php ye birkaç kod eklicez. <title> <?php wp_title(”); ?> <?php if(wp_title(’ ‘, false)) { echo ‘ | ‘; } ?> <?php bloginfo(’name’); ?> </title> <META NAME=”Keywords” CONTENT=”<?php wp_title(”); ?> “> <META NAME=”Description” CONTENT=”<?php wp_title(”); ?> “> Not: diğer title kodunu siliniz.. Ayrıca Bu kodlarda biraz oynayalım diyorsanız mesala ben title konu adının iki kere yazmasını istiyorum diyorsanız <?php wp_title(”); ?>,<?php wp_title(”); ?> bu şekilde title da iki kere konu başlığını çıkartabilirsiniz. <META NAME=”Keywords” CONTENT=”<?php wp_title(”); ?>,r10,r10net,<?php wp_title(”); ?> r10net”> Bu Şekilde de keywords ve desc üretebilirsiniz. <?php wp_title(”); ?> Kaynak: www.ultrabilisim.com |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|