![]() |
|
|||||||
| Webserver kurulum ve ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Üstadlar quad xeon 4 gb ramli bir serverimiz var içinde 7-8 site var toplam hitleri 20-25 k civarı makinada tespit edemediğimiz bir aşırı ram kullanımı var daha önce 2 gb ramli makinada aynı hitlerle %20-30 arasında dolaşan ram bu makinada %80 lere kadar varıyor apache mysql exim gibi servislerin toplamı bile %20-30 ram kullanımı yapmıyor peki bu fazladan %50 ram kullanımı nedendir tespit edemedik tahsin altay hocamın verdiği ram kullanım detay komutunu verdiğimde çıktı şöyle
[root@server ~]# ps aux | awk '{arr[$1]+=$4} END {for (i in arr) {print i,arr[i]}}' | sort -k2nr mysql 5.9 root 1.8 mailman 0.9 kvpusu 0.3 dbus 0 mailnull 0 named 0 nobody 0 thtyeni 0 USER 0 kvpusu,thtyeni kullanıcıları apache kullanımını gösteriyor whmden cpu ram usage ye bakıyorum toplamda %20-30 civarı ram kullanılıyor server loadı 1-2 lerde ancak ram böyle serverde memcache kurulu ancak fayda etmiyor aysima.com.tr ile çalışıyoruz ayberk sağolsun ilgilendi core 2 duo dada aynını yaptı 3 defa format attık quad xeon verdi yine sorun devam ediyor o da çözemedi sorunu serverde tüm siteleri suspend ediyorum tüm servisleri kapatıyorum inanılmaz ama halen %50 civarı ram kullanıyor makine yardımlarınızı bekliyorum server centos 4.6 |
|
||||
|
top -c de komut satırından anlık olarak hangi servis ne kadar ram cpu kullandığını görebilirsin.
| Stil | |
|
|