![]() |
|
|||||||
| Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
cPanel kullanıyorsanız edit dns zone menüsünden wildcard dns eklemek istediğiniz domaini seçin. Açılan pencerede "Add New Entries Below this Line" yazan yerin altındaki satırlardan birine 14400'ün solundaki alana * işareti koyup sağdaki alana da ip adresini yazınız. Hepsi bu.
Bunu ayrıca apache conf üzerinden de yapabilirsiniz.
|
Olmayan subdomaini varmış gibi açtırmak hiç iyi bir fikir değil. Bu sayede çok kolay arama makinelerinden banlanırsın. Bir zamanlar ben yanlış bir ayar yapmışım ve bu yüzden olmayan subdomainler ana site gibi açılıyordu. Birileri de gitmiş ewewyysay.benimsitem.com vs. gibilerinden link vermiş. (İsteyerek değil sanırım) . Google da gelmiş benim bu olmayan subdomainlerimi okumuş, okumakla da kalmamış, olmayan subdomainlerin alt sayfalarını da okumuş. Birde baktım ki google; benim olmayan subdomainlerimle dolmuş. Binlerce sayfa. Tabiki bu subdomainlerin sayfaları, benim ana sitemin sayfalarıyla aynı olduğu için, aramalarda ana siteyle birlikte olmayan subdomainlerim de çıkmaya başlamış. Tam bir spam görüntüsü oluşmuş yani.
Bütün aramalarda subdomainlerle birlikte çıktığım için, ana sitem de arka sayfalara gitmiş. Az kalsın banlanacaktım ama iyi ki erken farkettim. Sonra google url kaldırma aracıyla o subdomainleri google dan tek tek sildim. Ama farketmeseydim ana siteyle birlikte banlanacaktım. Belki de adsense'den bile banlanacaktım. Çünkü bilerek yaptığımı sanacaklardı. Saygılar, sevgiler. |
|
|||
|
Alıntı:
icerik.php dosyanın sql sorgu bölümünün üstüne $latent diye bir değişken ata. Bu değişkene url adresinden id'ni ata. örn: latent-202.sanaldarbe.com . explode ile - den sonraki değişkeni al. bu 202.sanaldarbe.com olacak. .sanaldarbe.com'u str_replace ile kaldır. kaldı mı elinde 202 bu senin id'n. bu idye göre fieldleri filtreledin. htaccess için de url yapın/id no nerede nasıl olacaksa ona göre bir rewrite yazarsın. Google'da kaynak bol. Benden fikri senden zikri. Ayrıca subdomainle spam işine girersen 1 ay zor kalır sandboxa girersin. Subdomain spam işi yabancı w--arezcilerin çokça yaptığı ve google'ın uyandığı bir teknik. |
|
||||
|
Alıntı:
| Stil | |
|
|