Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Webserver Kurulum ve Ayarlar

Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-25, 22:47
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
heroise is an unknown quantity at this point
Standart 2. sunucuya nasıl geçicem

şuandaki sunucu yeterli değil site wordpress üzerine kurulu ve günlük 50.000 civarında tekil hiti var ve bi tane daha almam gerekiyor.. bi kaç sorum olucak..

1. mysql ve apacheyi ayırmam gerekiyor sanırım ama bu konu hakkında hiç bi bilgim yok.. kaynak gösterebilirmisiniz? veya bu işlemin bi adı varmıdır.. yaptıgım aramaların hiç birinden sonuç alamadım..

2. sunucular farklı firmalardan olması sorun çıkarırmı.. 2 sunucununda aynı firmadan olması dahamı sağlıklı olur yoksa farketmez mi ?

3. alacagım makina ilkine nazaran düşük kapasiteli olucak.. yüksek kapasiteli olan makinayı mysql içinmi yoksa apache için mi kullanıyım..

4. 2 sunucumu almalıyım yoksa varolan sunucumu değiştirip iyi bi tane sunucuyamı geçiyim.. (hem taşımada sorun çıkar.. hem aldıgım firmayla ingilizce iletişimde sorun çıkar.. hemde site bi iki gün kapalı kalabilir )

tavsiyelerinizi bekliyorum..

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-25, 23:07
bilgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hazırlan ölüme!

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/2
bilgi will become famous soon enoughbilgi will become famous soon enough

Günlük tekil 50bin ise varolan sunucunu daha iyisiyle değiştir derim...

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-26, 00:35
mydeli025 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/1
mydeli025 is an unknown quantity at this point

bencede olan makinaya yükseltmen daha az maliyet olacaktır ve sorunlar daha az ..

makinayıda full destek verebilecek bir firmadan almanı öneririm sonucta terzi bir pantolon dikebilir ama sen yada ben tek başıma sadece sökük dikebiliriz..

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-26, 01:42
aXzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dengesiz

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/10
aXzel is an unknown quantity at this point

dostum sunucu birleştirme işini bosver 50 k hit pek fazla bişey degildir sana pmden birisinin adresini yollayacagım benim sunucu optimize bakım onarım işlerini yapan bir arkadasım kendisi ile görüs aylık pek bir ücret istemiyor ve güvenilirdir.. sana senin dc den yada onun tavsiye edecegi bir dcden çift öekirdeki 4 gb ramli sunucu alır optimize eder ve sende baya rahat edersin..

Seçenekler
Stil