![]() |
|
|||||||
| Webserver kurulum ve ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
/dev/ad4s1a 496M 482M -26M 106% /
devfs 1.0K 1.0K 0B 100% /dev /dev/ad4s1d 496M 216K 456M 0% /tmp /dev/ad4s1f 213G 11G 185G 6% /usr /dev/ad4s1e 9.7G 146M 8.8G 2% /var devfs 1.0K 1.0K 0B 100% /var/named/dev procfs 4.0K 4.0K 0B 100% /proc hocam /tmp dizininde, /var ve /usr da problem yok sadece /root dolu ve işlem yapamıyorum root dolu olduğu için ilk kurulumda 510 MB ayrılmış o yüzden doldu ve bunu bi şekilde silmem ya da taşımam gerekiyor ama ne yapacağımı hangi dosyaya dokunacağımı bilemiyorum.. ya da nasıl çözebiliriz bu sorunu bilmiyorum..
|
Normalde root için 500mb yeterli bir alandır ama bazı kurulumlar otomatik yaptırıldığı için o bölüm otomatik olarak o şekilde bölünüyor.
root bölümde çok yer tutan dosyaların olduğu klasörü /usr bölümüne taşıyarak root bölüme linkleyebilirsiniz. Muhtemelen olay /tmp veya /temp klasörlerinin şişmesidir. Bunu yapabilmek için biraz olsun sisteme ulaşabiliyor olmanız lazım. |
|
||||
|
Sisteme yeterli derecede ulaşabiliyorum
Ordaki dosyalardan bazılarını silerek biraz da olsa yer açtım yanlız dediğiniz olayı cp ya da mv komutuyla yaptıktan sonra linkleme işlemini nasıl yapıcaz pek bir bilgim yokda..ls komutuyla mı ? eğer bana hepsinden bir örnek yazabilirseniz çok sevinirim.. iyi çalışmalar..
|
Alıntı:
temp kasörünü /usr/temp şeklinde taşıyın ve root bölümündeki /temp klasörünü silin. /usr/temp klasörünü /temp olarak göstermek için; ln -s /usr/temp /temp şeklinde linklerseniz root bölümündeymiş gibi olur ama kapladığı alan /usr alanından olur. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|