![]() |
|
|||||||
| Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
makinede normal şartlarda 2.00'ı geçmeyen bir load oluyor. fakat online sayısı (üye son işlemden 15dk itibaren online gözüküyor) 140 yi geçince load çok fazla yükselmeye başlıyor.
şu anda 230 civarı online üye var ve load 108.00'a çıktı. sayfa açılıyor, normal açılış hızından 3-4 saniye geç geliyor gibi birşey. load çok yüksek olmasına rağmen fena değil yani. bu makine için neler yapabilirim, daha hızlandırmak için elimden ne gelir fikir almak istiyorum? makine layeredtechde ve portu geçen hafta 100mbps'ye yükselttim. ayrıca zend optimizer kurulu. tek bir site çalışıyor php+mysql. makine özellikleri amd athlon 3800 64 bit 1gb ram 80gb hdd 100mbps port plesk centos 4 32 bit my.cnf aşağıdaki gibi: Alıntı:
|
Sitende online sayısını gösteriyorsan kaldırmaktan başlayabilirsin.Ayrıca gereksiz gördügün sorgularıda kaldırarak büyük oranda azaltabilirsin.
Denenmiştir
|
online sayısını gösteriyorumda. göstermek için 10bin satırı olan uyeler tablosuna bağlanmıyorum zaten. üyeler siteye her girişte site istatistik tablosunda online alanını 1 arttırıyor sistem, aynı şekilde 15 geçincede 1 düşürüyor. yani online üye gösterme gibi bir sorunum yok. dahada önemlisi php+mysql de bir optimizasyon sorun yok. çok optimize bir şekilde hazırladım. benim merak ettiğim server için ektradan birşey yapabilirmiyim
|
arkadaşlık sitesi.
sorgularda problem yok, scriptten eminim. sorum şu, makinin özelliklerini ve my.cnf ayarlamasını yazdım, zend optimizer kurduğumuda belirttim, bu makine için yapabileceğim başka birşey var mı onu soruyorum. php ve mysql hakkında yardım istemiyorum arkadaşlar, öyle olsa o bölüme açardım. web kurulum ve ayarlar bölümündeyiz, dikkatinizi çekerim.
|
ayarlamaları yaptıktan sonra pleskte şöyle bir hata aldım:
Alıntı:
|
makineyi alalı yaklaşık 6 ay oldu. ve hiç kernel update yapmadım?
|
skip-innodb kaldırınca plesk sorunsuz girdi.
nokie ve cyberturk teşekkür ederim.
| Stil | |
|
|