![]() |
|
|||||||
| Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
ayrıca sunucu senin se ssh tan şunu yazarak test edebilirsin zend in kurulu olup olmadığını:
php -v bunu yazdıp enter a bastıktan sonra şuna benzer bir mesajı görüyorsan zend serverında kurulu ve çalışıyordur: PHP 4.3.8 (cgi) (built: Sep 1 2004 17:00:35) Copyright (c) 1997-2004 The PHP Group Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies with Zend Optimizer v2.1.0, Copyright (c) 1998-2003, by Zend Technologies
|
Alıntı:
Kurulum adım adım... Ssh a root olarak yani en yetkili kişi olarak giriş yaptıktan sonra aşağıdaki komutları yazman gerekiyor.. tek tek. PHP- Kodu:
bir tane test.php yaratıp içine PHP- Kodu:
Adımları takip ederek kurulumu tamamlıyorsun bukadar basit . Başarılar dilerim.. |
|
|||
|
PHP 4.4.6 (cli) (built: Apr 3 2007 14:24:12)
Copyright (c) 1997-2007 The PHP Group Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies bu cıktı bende sanırım benim versiyon daha yüksek demi?
|
Zend Optimizer farklı bir olay seninki ile yazdıklarıma bakara kurabilirsin oldukça basit bir kurulumu var zaten yada sen yukarıdaki test.php yi oluşturup ftp ne yükleyip pm olarak bana link verirsen sana söyleyebilirim varmı yokmu diye daha kesin bir şekilde ama yok gibi görünüyor şu anda kolay gelsin..
|
|
||||
|
zend OPTIMIZER konumuz
php -v yazıldığında çıkan bilgide şu cümle geçmeli : with Zend Optimizer eğer geçmiyor ise kurulu değildir sunucun linux ve whm/cpanel kurulu ise ssh tan şunu yazarak zend optimizerı kurabilirsin (otomatik en güncel versiyon): /scripts/installzendopt Kurulum başladığında her şeye olumlu cevap vererek sonuna kadar ilerle ayrıca bilgin olsun zend optimizer kurduğunda php.ini dosyan otomatik olarak şu dizine taşınır ve geçerli olan php.ini dosyan artık budur: /usr/local/Zend/etc/php.ini (dikkat et Z büyük harf)
| Stil | |
|
|