Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Webserver Kurulum ve Ayarlar

Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-10, 18:38
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %0/0
damAster is an unknown quantity at this point
Red face Junk 'a Gitmemesi için SPF

Selam arkadaşlar.

Bi domainimizin SPF kaydını yapıcaz, hotmail in sitenin gönderdiği mailleri junk a atmaması için. Ama durum biraz farklı..

Biz bir makinayı mail server yaptık ve domainlerimizin mail serverini buraya göre ayarladık. Tüm domainler paylaşımlı ip üzerine host ediliyo(bu ipnin sonu .115). Paylaşımlı domainlerden giden mailler Junk a gitmiyor, orda sorun yok. Fakat bi domainimizin durumu biraz farklı. Bu domaini başka bi makinada host ediyoruz ve domainde SSL kullandığımız için ona özel bir IP kullanmak zorundayız(ona da .116 yı verdik, paylaşımlı değil).

Mail serverimiz üzerinden dışarıdan mail gönderilmesini(spam) engellemek için, mail gönderici IP'si .115 (yani local) olmayan tüm ipleri engelledik (SPF kayıtları ile).

Şimdi az önce .116 IP sini verdiğimiz, SSL kullanan, ayrı bi makinada bulunan domainimiz, bu mailserverimiz üzerinden mail gönderirken hotmailde Junk a düşüyor. Nedeni ise gönderici IP si .115 dışındakileri spam olarak kabul etmesini istediğimiz. Bunu kaldırırsak spam gönderiliyor boyuna. Biz şimdi mailserver da öyle ayar yapmamız lazım ki, .115 dışındakileri spam gördüğü gibi, .116 dan giden mailleri de spam saymamalı. Yani .116 dan giden maillere izin vermeli. Hotmail bu izni görünce mailimizi Junk a atmıyor.

Sonuç olarak mailserver a .116 dan gelen maillerin izinli olduğunu gösterecek SPF kaydı nedir? Ve bununla iligli .116 ip li domainin SPF kayıtlarında da bir ayar gerekiyor olabilir?

Umarım sorunu çorba yapmadan anlatabilmişimdir

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-11, 15:47
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
phidiess is an unknown quantity at this point

mesajının cevabını bilmiyorum ama yapamadığım için hotmail e mail gönderebilmek için yaptığın spf kaydının nasıl olduğunu sormak istiyorum.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 04:38
Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

eTicaret: %100/2
Ekin is an unknown quantity at this point

http://www.openspf.org/

gerekli generator burada mevcut

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 14:42
Junior Member

eTicaret: %100/1
sibersonic is an unknown quantity at this point

Selam,
Sayende spf den haberim oldu.
Verdiğin linki okursan orda cevap var.
istediğin makineleri seçiyorsun dns e kaydederken.
Yapman gereken yenibir dns kaydı yaratacaksın, mailgonder.domainsimin.com gibi ve o 116 ile biten IP yi gösterecek.
Sonra aşağıda ki örnekteki gibi DNS kaydını tekrar düzenleyeceksin.
domanismin.com. TXT "v=spf1 mx a:mailgonder.domainsimin.com -all"

http://www.openspf.org/Introduction

Benim anladığım budur.
Kolay gelsin

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 15:08
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 9
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Bence dışarıya giden maillere relay vermeden filtreleyen bir yazılım kullanmanız daha rahat olacaktır. Kullandığınız programa göre hazir bir yazılım bulma olasılığınız da yüksek, her yeni ip değiştirme durumunda bu işlerle uğraşmamış olursunuz.

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 16:48
Member

Tecrübe Puanı: 2
damAster is an unknown quantity at this point

SPF lerle haşır neşir olmaktan kafam karıştı o linki yaladım yuttum zaten kaç gündür. her satırından haberdarım. ama kafam karıştığı için buraya böyle bi soru yazdım. bana direk orjinal bi cevap lazım. tabi başlangıc aşamasında olan arkadaşlar için o linkler uygun olacaktır.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 17:38
Junior Member

eTicaret: %100/1
sibersonic is an unknown quantity at this point

Yazdığımı bir daha oku

Seçenekler
Stil