Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Webserver kurulum ve ayarlar

Webserver kurulum ve ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-21, 18:05
GreeNEyeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/1
GreeNEyeS is an unknown quantity at this point
Arrow fopen hatası nasıl düzeltilir??

İngilizce bi sitemde fopen hatası veriyor. Daha önceki dedicatedlarda phpnin fopen fonksiyonu kapalı olduğunda alıyordum scriptte hata. Simdiki makinada ise sorun yoktu. Birkaç gündür çıktı. Fopen kapalıysa nereden nasıl açılır? Çok yavaş açılıyor bide bu hata olunca ve bazen açılmıyor site makinadaki diğer sitelerim açılıyor o açılmadığındada ve ftp girilmiyor.

Kod:
Warning: fopen() [function.fopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /home/ismim/public_html/exercise/inc/rss.inc on line 81

Warning: fopen(http://news.google.com/news?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-22,GGLG:en&q=Exercise&output=rss) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ismim/public_html/exercise/inc/rss.inc on line 81
could not open XML input

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-21, 18:12
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Domain adresini çözemiyor. Resolverlarda bir problem var. /etc/resolv.conf'daki adresleri güncel ve çalışan bir resolver ile değiştirin.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-21, 22:08
Member

Tşk Angelo etc klasörü bomboştu Ama sorun olmayan siteme attım bi kısmını denemek için onun etc dolu onda da aynı hatayı aldım. Makinadaki phpnin fopen ayarı nerden açılıyor yada yetkisi nerden verilir?

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-21, 22:15
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution

Address alma başarısız. Isim çözmede geçici hata (Türkçe meali google.com -> hangi ip adresi bulamıyorum. Dolayısıyla fopen filan da yapamıyorum)

Etc klasörü bomboş olan bir server çalışmaz. Etc klasörü ana kök dizindeki etc yani /etc, web dizinindeki değil. Eğer server seninse bunu test etmek için shell de aşağıdaki şeyi de yapabilirsin.

# dig news.google.com

Bu komutu verdiğinde ip adresine çeviremeyecek.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-22, 23:39
Member

Peki "Resolverlarda bir problem var. /etc/resolv.conf'daki adresleri güncel ve çalışan bir resolver ile değiştirin" burada dediğini nasıl yapabiliriz, güncel ve çalışan conf bulmak mümkün mü?

Seçenekler
Stil