![]() |
|
|||||||
| Webserver Kurulum ve Ayarlar Webserver kurulum ve ayarlar Apache IIS WebSphere WebLogic LiteSpeed lighttpd |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Fiyat konusunda bilgi verirmisiniz.
|
Fiyat optimizayonun miktarı ile orantılıdır.
Makinaya girip önce duruma bakıyorum. Ne kadar optizasyon gerektiğini tesbit edip size yapılacakları ve fiyatı iletiyorum. Optimizasyon gerekmiyorsa onu da bildiriyorum. Ücreti, optimizasyon işlemleri tamamlanıp, işten memnun kalmanızın ardından alıyorum. Yapılan optimizasyondan memnun kalmazsanız, ücret almıyorum. Örnek vermek gerekirse full optimizasyon yani listedekilerin hepsini yapmak 3-5 gün sürüyor. 3-5 gün süren bir full optimizasyonun fiyatı ortalama 750 dolar oluyor. Bazı müşterimiz sadece PHP ve MySQL optimizasyonu istiyorlar, bu da genellikle 1-2 gün sürüyor. 1-2 gün süren PHP ve MySQL fiyatı ortalama 250 dolar oluyor. Optimizasyon çalışma esnasında sistem kesintisi olmuyor ve siteleriniz çalışmaya devam ediyor. Optimizasyon çalışmalarının ardından MySQL ve Apache yi restart etmek gerekiyor. Linux optimizasyonu istenirse optimizasyon sonunda makinanın reboot edilmesi gerekebiliyor. Bir örnek vereyim: Bir müşterimizin sitesi 2 dedicated server üzerinde çalışıyordu ve makinalar yoğunluktan neredeyse durmak üzereydi. Loadlar 12 civarında geziniyor ve CPU %80 lerden aşağı inmiyordu. Müşterimiz 2 yeni dedicated makina daha alacağını ancak benim bir girip bakmamı istediler. Çalişma prensibim doğrultusunda eğer iyileştirme yapamazsam ve müşteri memnun kalmaz ise para ödemek zorunda kalmadıklarını bildikleri için bu teklifi rahatlıkla çekinmeden yaptılar. 3 günlük bi çalışma ardından her iki dedicated loadları 0.50 lere indi, CPU %10-20 lere düştü. Siteleri çok daha hızlı açılır hale geldi. Bu müşterimiz optimizasyonu yaptığım 2008 Ocak ayından beri load ve yavaşlık problemi yaşamadan sorunsuz bir şekilde aynı 2 serverları ile devam ediyorlar. Yeni makina almadılar. Ufak tefek teknik bakım ihtiyaçları olduğunda da bir email atmaları yetiyor, girip 24 saat içinde işlerini hallediyorum. Konu iyinet tarafından (2008-09-12 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Eğer ihtiyacı olan olursa aynı optimizasyonları Windows, IIS, PHP, MySQL için yapabilirim.
Ek olarak bandwidth optimizasyonu da yapabilirim. Konu muratmoon tarafından (2008-09-12 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Tags |
| apache, Cpu, linux, memory, mysql, optimizasyon, php |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|