![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Webmaster sayılmam ~ burası bir gerçek
Neyse ilk internetle tanışmam okul bilgisayar labaratuvarlarında oldu sene 1996-7 vs Windows 3.1 vardı bilgisayarlarda, çok ilgimi çekmişti. İlk ücretsiz site denemem ise 1998 şubatı civarında bilgisayar mühendisliği okuyan bir arkadaşın web tasarım projesini merak edip, katılmamla oldu (hay katılmaz olaydım mı desem acaba) www.artemis.efes.net/akcan olarak ilk ücretsiz alanda birşeyler karalamıştık 100K alan veriyordu. Oradan 25M veren webjumpa geçtim sanırım. Pek çokları gibi icq ve irc ile oldukça çok vakit harcamakla birlikte forumdaki pek çok kişiden fazla biçimde BBS'e takıldık. bbs.ege.edu.tr , buces, heaven vs. vs. ( hatta bir ara alaka bbs açmıştık ve orda BBG yapmıştım ) İlk .com lu domainim adımsoyadım.com idi, ücretsiz olarak almıştım, iryerler veriyordu ama unuttum adresini. Daha sonra hayatıma bir sürü 4-5 haneli domainler girdi ama bakkal hesabı ziza.net var 2002den beri [ne ararsan var ama muadili ]Yaşlandık ama hala webmaster olamadık, kimilerinin ilk zamanlarındaki gibiyiz hala niyetim de yok webmaster olmaya sanki...not: 1999 ve 2000 yıllarında bir sürü boş domain vardı elbette ancak 70$/2yıl idi ve sadece bir yerden alınıyordu; alanadlarına yatırım yapmayı akıl edemedik izmir.net gibi yerler vs boştu hep off off...
Konu bilgi tarafından (2007-12-13 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Neden domain almadık |
|
||||
|
ben okadar eski degilim ama sükür halime benim asıl merak ettigim 2000 oncesinde baslayıpta suan türkiyeyi kasıp kavuracak olan domainleri neden almadıkları yada ne bileyim ozamanlar yapılmıs bir site simdiye kadar geliştirilse idi nasıl bir site olurdu bunları merak ediyorum benim en eski hatırladııgm pc dunyasında cafedost vardı
arabul felan bunları hatırlıyorum
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Alıntı:
|
nerden mi biliyorum www.dingil.com adresine girip baka bilirsin domainlerin kimlerin ellerinde olduklarını da görebilirsin alan almış ve bildigim kadarıyla forumda bukadar güzel domaini olan 3 kişi var
|
1999-2001 yıllarında komikaze.net 'deki anketlere katılır dururdum..bi gün dedim ' ulan ben de şu sitede bi anket yapsam da,benim anketimi oylasa millet ' yaptım.. günler,haftalar aylar geçti dedimki kendi sitem
olsa,istediğim kadar anket yapar doldururum,koyarım siteme dedim..o zamanlar ismi melis idi sanırım bi kız arkadaşım (sanaldan) sitemynet'den 2-3 şey göstermişti onun yardımıyla ilk sitemi kurmuştum.. |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Benim hikayem pek kısa değil ama olabildiğince kısalttım.
56K'ya süper, muhteşem, olay budur denildiği sıralarda internet ile tanıştım yıl 97. O günde dönem ödevi yazacaktım neyse klavyede " j " harfini bulamadım ve "i" yazdım hp yazıcımdan çıkartıp pilot kalemle altına bi çizik attım "j" yazacağım i'lerin (Hayatımda yaşadığım ve yaşanıldığını gördüğüm bilgisayarla ilgili ilk trajikomik hikayedir bu). IRC bir seldi o zamanlar girmeyen yoktu diyebiliyorum ilk başlayan herkes girmiştir herhalde. mIRC script download ediyordum arşiv yapıyordum hastalıktı bende . Bir gece yatarken " Niye hazır kullanıyorum, pekalâ bende yapabilirim " dedim kendi kendime kastım kastım yaptım. Yettimi bu, tabi ki de yetmedi 98 yılında ilk web sitemi fp-xpress'de yaptım ama sadece kendi bilgisayarımda çalışıyordu host'lar olabildiğince pahalıydı o sıralar e öğrenciyiz tabi oraya vereceğimiz para 3-4 haftalık harçlığımız. Biraz daha hızlı gidelim, 2001 yılında bilgisayarı sattık ve internet kafe dönemi başladı bende. 2003 yılında artık bilgisayarımın tekrar olması gerektiğini düşündüm bir canavar aldım o zmn için P4 3.06 çıkmıştı çok yeniydi, isdn dönemi kapanmıştı ve adslde yeni yeni çıkıyordu çatır çatır zoom modem satıyorduk. Şimdi yıllar geçti hala daha düşündükçe gülümsüyorum. İlk sitemin host ve domain problemini aştıktan sonra hız kaybetmeden ikinci siteye başladım nede olsa host ve domain olayınıda az buçuk çözmüştüm marangoza yapıyordum siteyi 2paket marlboro karşılığında hahahahehe. Aklıma bile gelmezdi webmaster olup bu işten ekmek yiyeceğim, zaman nelere kadir. Tam sırası bi de arabesk dinlemek lazım ![]() Herkese iyi çalışmalar..
Dert:[]ııııııı , Enerji:ıııııı[] , Moral:ıııııı[]ı Konu Stain tarafından (2007-12-13 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|