![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Halk Eğitim Merkezinde açılan bilgisayar kursunun başlamasıyla ve sınavda 1. olan kişiye Ankara'dan ilk bilgisayarı getirme şansını vermeleriyle babamın ve Adem isimli bir amcanın sınavda 100 soruyu 100doğruyla tamamlamaları ikisinin birlikte Ankara'ya giderek bilgisayar getirmesine vesile olmuş.
Memlekete ilk bilgisayarı babam ve Adem amca getirmişler (şuan ki bilgisayarlara göre bilgisayar demeye bin şahit gerekmiş). Bu durumdan dolayı biraz şanslıyım ama web işlerine göre değil. kantır oynuyorduk cafede parasına, gidip kahvede okey kağıt türü kumarlar oynamasını bilmesekte parasına,yemeğine kantır oynardık ve hiç yenilmedim. kulaklık yok ozamanlar cafede ve cafeyi işleten çocuğun hoparlöründen diid diiid farklı farklı sesler geliyor, kalktım baktım TürkVatanı diye mavi beyaz bir mirc scripti(ydi). Bu ne dediğimde çet proğramı olum nekadar kız ayarlıyorum,senin kafan basmaz bu kantıra benzemez felan dedi, inat ettim yükledim o mirci bilgisayara ve sınırsız chat yapıyordum ![]() site işlerine 2005 gibi çok geç bir zamanda başlasam da mutluyum, huzurluyum ve kendimi gerçekten şanslı hissediyorum çoooook çok da geç olmadığını düşünüyorum. yarışmacı arkadaşlara başarılar..
|
Alıntı:
|
|
||||
|
onun tadı ayri bir olgudur, onu tanıyıp internete girenlerin bir çoğu şimdi zaten ünlü şeyleri yaptılar. ekşisözlük, pilli gibi bir çok siteye imza atanlar bbs, hitnet döneminden adamlar.
+18'de de bugünün çocukları çok şanslı, bugün film indirmiyorsun basıyorsun izliyorsun, o zamanlar telefon hattıyla 212'li numara çevirip normal telefon ücreti verirdin, bir adet jpg resimi 10 dakikada filan çekerdi. Çeker çekmez kapa modemi, ath0+ haha, Norton Commander'ın jpeg izleyicisi ile açtır dosyayı, işte bravo, büyük işi başarmanın verdiği rahatlık.
|
98'den beri site yapıyorum.
Ama o zamanlar site yaptığımı sanıyordum, aslında sayfa yapıyormuşum, iğrençtiler. ![]() İlk tutan sitem ise itiraf ediyorum "pokémon" sitesiydi ![]() "GYM" aramasında o zaman 1. olduğumdan dolayı bi fitness center sitemi domain karşılığı satın aldı. İşin ilginç kısmı sitem mynettendi
|
Alıntı:
|
|
|||
|
98sonu gibi o dönemler bulunduğum şehirde ilk internet cafe'nin açılmasıyla internet tutkum basladı, superonline eşantiyon dialup paketleri sağolsun evden sınırsız bağlantıya ulastim.. arada superonline ücretli hatlarından girmemden dolayı 99 yilinda 200küsür milyon tel faturası gelmişti de tüm aile bilgisayar düşmanı olmustu evde : )
pek webmaster sayılmam ama ilk sitemi o zamanlarda mahalleye yaptim 8k.com subdomainiyle.. mahalle sakinleri felan kendimizi tanıtıyorduk. benden önceki mesajları okurken şöyle bir anılar canlandı da o zamanlar daha ciddi bir şekilde elimizdeki imkanları kullansaydik. misal elimizdeki jenerik domainleri hala elimizde tutsaydik çok karlı çıkabilirmişiz de nerden bilelim "şimdi diyarbakırdan hüseyin beyy duble vee duble vee duble veee akbank kom tee ree" diye gülerek yaklaşılan alan adlarının bu kadar değerlenleneceğini.. |
|
||||
|
98'de Türkiye'de internet cafe yoktu diye biliyorum.
98 yılında 36 K modem bile piyasada zor bulunuyordu. 99 yada 2000'de geldi sanırım internet cafe kültürü
| Stil | |
|
|