Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #101 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-11, 19:38
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 7
eTicaret: %100/9
tiva is a jewel in the roughtiva is a jewel in the roughtiva is a jewel in the rough

web tasarımı veya herhangi bir web scripting dil ile birşeyler yapmaksa 2002
Türkiyede ilk internet kullanımı 1993 ün ikinci yarısında olmuştu, 6 ay sonra ilk kez internete girmiştim (bu dönemde üniversitelerde hocalar randevu ile internete bağlanıyorlardı) internet için bir browser yoktu, simtel.net üzerinden lazım olan dosyaları paketlerdik, indiği zaman gider diskete çekerdik, aralıksız internet kullanımım ise 1999 ikinci yarısında başlıyor(askerlik bitince), 2004 e kadar pekçok kişi gibi dialup ile bağlanıyordum.
1997 de program yazdığım fabrika .com.tr domainini Ankara daki bir ISP aracılığı ile Amerikadan satın almıştı.

Forumda pek çok kişi BBS dönemini bilmez sanırım.
anamuhalefet.com fenerli.net gazetetv.com hafif.net igne.net istanbulfuar.com kadinyeri.com musavirlik.net nefis.org oglak.net sanayici.org sazevi.net soslar.net turkblog.net webtrafik.net yorumlar.net

Konu tiva tarafından (2007-12-11 Saat 19:49 ) değiştirilmiştir..

#102 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 00:17
bir umuttur yaşamak...

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/10
Cagatay has a spectacular aura aboutCagatay has a spectacular aura aboutCagatay has a spectacular aura about

Halk Eğitim Merkezinde açılan bilgisayar kursunun başlamasıyla ve sınavda 1. olan kişiye Ankara'dan ilk bilgisayarı getirme şansını vermeleriyle babamın ve Adem isimli bir amcanın sınavda 100 soruyu 100doğruyla tamamlamaları ikisinin birlikte Ankara'ya giderek bilgisayar getirmesine vesile olmuş.
Memlekete ilk bilgisayarı babam ve Adem amca getirmişler (şuan ki bilgisayarlara göre bilgisayar demeye bin şahit gerekmiş).
Bu durumdan dolayı biraz şanslıyım ama web işlerine göre değil. kantır oynuyorduk cafede parasına, gidip kahvede okey kağıt türü kumarlar oynamasını bilmesekte parasına,yemeğine kantır oynardık ve hiç yenilmedim.
kulaklık yok ozamanlar cafede ve cafeyi işleten çocuğun hoparlöründen diid diiid farklı farklı sesler geliyor, kalktım baktım TürkVatanı diye mavi beyaz bir mirc scripti(ydi). Bu ne dediğimde çet proğramı olum nekadar kız ayarlıyorum,senin kafan basmaz bu kantıra benzemez felan dedi, inat ettim yükledim o mirci bilgisayara ve sınırsız chat yapıyordum
site işlerine 2005 gibi çok geç bir zamanda başlasam da mutluyum, huzurluyum ve kendimi gerçekten şanslı hissediyorum çoooook çok da geç olmadığını düşünüyorum.
yarışmacı arkadaşlara başarılar..

#103 (permalink)  
Alt 2007-12-13, 06:01
Kayıtsız Üye
Guest

Alıntı:
sevdik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şuanda netten para kazanmıyorum hiç de kazanmadım çünkü hep bilgilerimi başkasıyla paylaştıgım için ama pişman değilim dostlar kazansın önümüzde güzel bir gelecek var yaşım daha 18 daha neler yapacagız neler bakarsınız birgun 2008-2010 yine bir arkadaş burda başlık açar da bu mesajları yine yazma zamanı gelir Tabiki hepimizin saglıgı yerinde olursa iyiki varız
2008'e ne kaldıki, ama kos artık yeraltında

#104 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 10:32
webyazilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/10
webyazilim will become famous soon enough

ben dün başladım. bugün bıraksam mı diye düşünüyorum.

#105 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 10:45
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 9
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Alıntı:
tiva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Forumda pek çok kişi BBS dönemini bilmez sanırım.
onun tadı ayri bir olgudur, onu tanıyıp internete girenlerin bir çoğu şimdi zaten ünlü şeyleri yaptılar. ekşisözlük, pilli gibi bir çok siteye imza atanlar bbs, hitnet döneminden adamlar.

+18'de de bugünün çocukları çok şanslı, bugün film indirmiyorsun basıyorsun izliyorsun, o zamanlar telefon hattıyla 212'li numara çevirip normal telefon ücreti verirdin, bir adet jpg resimi 10 dakikada filan çekerdi. Çeker çekmez kapa modemi, ath0+ haha, Norton Commander'ın jpeg izleyicisi ile açtır dosyayı, işte bravo, büyük işi başarmanın verdiği rahatlık.

#106 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 11:41
NeFuSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yükleniyor...

eTicaret: %90/8
NeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura about

98'den beri site yapıyorum.
Ama o zamanlar site yaptığımı sanıyordum, aslında sayfa yapıyormuşum, iğrençtiler.
İlk tutan sitem ise itiraf ediyorum "pokémon" sitesiydi
"GYM" aramasında o zaman 1. olduğumdan dolayı bi fitness center sitemi domain karşılığı satın aldı. İşin ilginç kısmı sitem mynettendi

#107 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 12:49
Rapmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/2
Rapmaster will become famous soon enough

Biz yeniyiz daha , forumda bayağı eski topraklar var, öğreneceğim çok şey var daha bu forumda anlaşılan

#108 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 13:08
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ılı ııl ıııı llııllıııııı

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/2
cakirx will become famous soon enoughcakirx will become famous soon enough

Alıntı:
Angelo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
+18'de de bugünün çocukları çok şanslı, bugün film indirmiyorsun basıyorsun izliyorsun, o zamanlar telefon hattıyla 212'li numara çevirip normal telefon ücreti verirdin, bir adet jpg resimi 10 dakikada filan çekerdi. Çeker çekmez kapa modemi, ath0+ haha, Norton Commander'ın jpeg izleyicisi ile açtır dosyayı, işte bravo, büyük işi başarmanın verdiği rahatlık.
indirdiğinize değiyormuydu bari

#109 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 13:10
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %100/1
kernelpanic is an unknown quantity at this point

98sonu gibi o dönemler bulunduğum şehirde ilk internet cafe'nin açılmasıyla internet tutkum basladı, superonline eşantiyon dialup paketleri sağolsun evden sınırsız bağlantıya ulastim.. arada superonline ücretli hatlarından girmemden dolayı 99 yilinda 200küsür milyon tel faturası gelmişti de tüm aile bilgisayar düşmanı olmustu evde : )

pek webmaster sayılmam ama ilk sitemi o zamanlarda mahalleye yaptim 8k.com subdomainiyle.. mahalle sakinleri felan kendimizi tanıtıyorduk.

benden önceki mesajları okurken şöyle bir anılar canlandı da o zamanlar daha ciddi bir şekilde elimizdeki imkanları kullansaydik. misal elimizdeki jenerik domainleri hala elimizde tutsaydik çok karlı çıkabilirmişiz de nerden bilelim "şimdi diyarbakırdan hüseyin beyy duble vee duble vee duble veee akbank kom tee ree" diye gülerek yaklaşılan alan adlarının bu kadar değerlenleneceğini..

#110 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-13, 15:41
NeFuSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yükleniyor...

eTicaret: %90/8
NeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura about

98'de Türkiye'de internet cafe yoktu diye biliyorum.
98 yılında 36 K modem bile piyasada zor bulunuyordu.
99 yada 2000'de geldi sanırım internet cafe kültürü

Seçenekler
Stil