![]() |
|
||||
|
2 kullanıcı aynı anda aynı bannerı görüntülediği için hata veriyo. Scriptinde sorun var heralde. Diğer kullanıcı database i açtığı için 2. kullanıcı açamıyo yani yeni bilgi kaydedilemiyo. istatistik tutturmassan düzelir sorun ama tutmak istiyosan kodu buraya yaz yardımcı olmaya çalışırız.
|
ilginize çok teşekkür ederim.
bannerlar.asp de zaten 30 satır var onu yolladım burada.. istatistik yüzünden demişsiniz. istatistik dediğiniz bu kenarda oklarda site istatistikleri var onlar mı acaba? onları kaldırırsam düzelir mi? <% Set ban1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset" ) ban1.Open "Select * FROM Bannerlar WHERE Aktif = True AND Posizyon = 'Ust'",BAG,3,3 IF ban1.Eof Then Response.Write "" Set banner1 = Nothing ELSE TotalRecord1 = ban1.RecordCount Randomize MoveEntry1 = Int((Rnd*TotalRecord1)) ban1.Move(MoveEntry1) ban1("Gosterim") = ban1("Gosterim") + 1 ban1.Update Set banner1 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet") banner1.Open "Select * FROM Bannerlar WHERE ID = "&ban1("ID")&"", BAG, 3, 3 END IF Set ban2 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset" ) ban2.Open "Select * FROM Bannerlar WHERE Aktif = True AND Posizyon = 'Alt'", BAG,3,3 IF ban2.Eof Then Response.Write "" ELSE TotalRecord2 = ban2.RecordCount Randomize MoveEntry2 = Int((Rnd*TotalRecord2)) ban2.Move(MoveEntry2) ban2("Gosterim") = ban2("Gosterim") + 1 ban2.Update Set banner2 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet") banner2.Open "Select * FROM Bannerlar WHERE ID = "&ban2("ID")&"", BAG,3,3 End If %> |
|
||||
|
istatistik dediğim hangi banner ın kaç kez gösterilip kaç kez tıklandığının tutulması. Bannerlar asp biyere include ediliyo heralde. Çünkü kod yarıda kesiliyo. Database e bağlantıyı yapıp bırakmış.
orda gördüğün ban1 ve ban2.update ler database e yeni veri kaydeder. İki kişi aynı anda bunu yapınca script hata veriyor. O satırları kaldır diyecem ama bi sayfa bannerlar asp yi kullanıyo. Ne işe yaradığını tam anlayamadım. Random banner getirip gösterim sayısını artırıyo bu. 2 tane banner var garip bi kodlama. Scriptin sahibine sormayı denedinmi ?
|
Üst ve Alt diye 2 tane banner gösterme bölgesi yapmış sanırım. 2 sininde güncelleme işlemini aynı sayfadan halletmiş. Random banner getirtip gerisini include ettirdiği sayfadan hallettiriyo. 2 banner aynı anda gösterilincede script çakışıyo. Biraz düşününce daha mantıklı olabiliyorum
| Stil | |
|
|