Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 16:27
Tırtıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %0/0
Tırtıl is on a distinguished road
Standart Sizce Blogların Kaderi Ne Olacak ?

Şimdi bir beyin fırtınası yapalım. Önceleri site yapabilmek için kod bilmek gerekiyordu ancak o zamanlarda ineternet kullanıcıları fazla olmadıgı için de günlük hit 100 'ü 1000 'i aşmıyordu. Ancak sonraları internet kullanıcılarının saysının artmasıyla hazır sistemler, forumlar çığ gibi büyümeye başladı. Saatlerimizi harcıyorduk forumlarda ve hemen hemen herkes forum kuruyordu. Artık ne aratırsak forumlarda çıkıyordu sanki. Fakat fazla sürmedi bu forum saplantısı ve Google hemen duruma el koyup netin çöplüğe dönüşmemesi için yeni bir algoritma ile forumları gerilere attı.

Sonraları ise blogger, blogcu, wordpress gibi altyapılar çıktı ve bu yenilikle kod bilmeden, önüne gelen herkes blog açıp kendini webmaster ilan etti. Şimdi ise yine ne aratıyorsak bloglar çıkıyor karşımıza.

Peki ya sonrası? Önümüzdeki 3-4-5 yıl içinde blogların gelecegini nasıl görüyorsunuz? Yani yine forumlardaki gibi Google bir formülünü bulup blogları arkalara mı itecek?

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 16:34
qbert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
qbert is an unknown quantity at this point

Süper bir konuya değinmişsin. şu anda aynen dediğin gibi. bir konu aratınca google da ilk önce bloglar çıkıyor ardından da büyük forum siteleri geliyor.
bu sonuca göre herkes blog kurmaya yöneldi. çünkü blog kurmak çok basit,editlemek ise daha da basit. pek fazla kod bilmene hatta hiç kod bilmesen bile blog kurup yönetebilirsin.

Bakalım sonumuz ne olacak. bende bu aralar bu blog işine baya bi sarıldım. ne diyeyim, google hemen indexliyo, forumlara göre daha yukarılarda çıkıyorum. bi konu açıyorum bloguma 2 dk sonra 2. veya 3. sayfadan google giriyo. 1-2 gün sonrada (aranma ihtimaline bağlı) ilk sayfadayım.

ee siz şimdi gidip forum mu kurarsınız blog mu?? bu aralar aklımda çok proje var ve %80 ine de wordpress kurmayı düşünüyorum...

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 17:21
gokhans19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Yayında

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/2
gokhans19 will become famous soon enough

Bu konuya bir blogger olarak yorum yapıyorum:

Bloglar geldiğinde forumların %80i kapandı ama kaliteli forumlar şuan bloglarla beraber yayın hayatına devam ediyorlar.Yeni bişey çıktığındada blogların %80i kapanacak.Ama kaliteli bloglar yine o yeni oluşumla beraber yoluna devam edecek...

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 18:10
Junior Member

amcabey is an unknown quantity at this point

ben sizin gibi düşünmüyorum arkadaşlar.bir de blog sistemini satın almış bir firma neden kendi sitelerini ileride geri plana atsın.blogger bugün çığ gibi ve hala çığ gibi büyüyor.forumlar yıllardır var hala da kuranlar var.bence değişen birşey yok.ve değişen birşey de olmayacak.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 18:40
Member

Alıntı:
amcabey´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben sizin gibi düşünmüyorum arkadaşlar.bir de blog sistemini satın almış bir firma neden kendi sitelerini ileride geri plana atsın.blogger bugün çığ gibi ve hala çığ gibi büyüyor.forumlar yıllardır var hala da kuranlar var.bence değişen birşey yok.ve değişen birşey de olmayacak.
Değişen bir şey olmayacak demişsin oysaki bu felsefe tamamen yanlış. Çünkü internet=google oldugu sürece ve google'ın ana düsturları yenilik, geliştirme, değişim olduguna göre hiçbir şeyin aynı kalması mümkün değil. Bana sorarsanız bloglar yerini pilli networklere bırakabilir (Örnek: bildirgeç) ve en geç 2 yıl içinde Google kesin bir algoritma ile blogların önünü keser.

Google, blogların önünü neden keser:
Bloglar çabuk indexleniyor ve ilk sıralara çıkıyor diye alakalı alakasız konular açılıyor. Başlıkla içeriğin hiçbir alakası yok. Geçenlerde şuradaki örneği gördüm ve adam bu başlıkla yüzlerce hit çekiyor.

Örnek: http://blog.wolkanca.com/18-resimler/

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 20:32
Respect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

eTicaret: %100/1
Respect is an unknown quantity at this point

Blogların da spamda önü açıldı, artık sınır tanımıyor. Dediğiniz gibi blogların da sonu forumlar gibi olacağa benziyor.. Wordpress Google spam scripti oldu olacak neredeyse..

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-05-31, 20:52
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Google bence önlem alır..

Pagerank - Ali - Chrome

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-01, 21:18
Member

Alıntı:
Respect´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Blogların da spamda önü açıldı, artık sınır tanımıyor. Dediğiniz gibi blogların da sonu forumlar gibi olacağa benziyor.. Wordpress Google spam scripti oldu olacak neredeyse..

Kesinlikle kaıtlıyorum. Blogların çoğu spam oldu artık. Zaten dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre blogspotun %80 'i spam nitelikle. Daha başka ne denilebilir ki. Google bu gerçeği görmezden gelemez. Allah sonumuzu hayır etsin

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-01, 22:52
qbert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

qbert is an unknown quantity at this point

blogspot sonuçta google ın değil mi. e bunlar kendi kendilerini mi batıracak??

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-04, 00:45
Member

Alıntı:
qbert´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
blogspot sonuçta google ın değil mi. e bunlar kendi kendilerini mi batıracak??
Galiba öyle. Çünkü yapılan araştırmaya göre açlıan blogger 'ların %80 'i spam amaçlı. Varın gerisini siz düşünün. 2 seneye de kalmaz bu iş.

Seçenekler
Stil