Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-06, 17:21
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Amiral0629 is an unknown quantity at this point
Standart Hosting değişimi yapıcam ama nasıl ?

Arkadaşlar ben hosting değişimi yapıcam elimde hem toptan sitenin ana dizin yedeği hemde sql yedeği var ama yeni hosting alınca bunları nasıl yükleyeceğim ve nasıl yüklersem sitem eski haliyle yayına devam eder problemsiz CPANLE den nasıl yapılacak acaba lütfen yardım edin Acil

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-06, 17:28
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/8
ZoMBiE_8 is an unknown quantity at this point

ftpden dosyaları yükleyeceksin öncelikle. db ve db için kullanıcı adı şifre oluşturacaksın. sql boyutun fazla değilse phpmy admine girip sqlyi yükleyeceksin. sql boyutu phpmyadminde izin verilen değerden fazla ise sqlyide ftpye atıp bigdump gibi bir programla işlemi halledebilirsin.
genel olarak olay budur. farklı bi sorun varsa yazarsan cvp verilir. kolay gelsin

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-06, 17:44
Junior Member

Ana dizin yedeğinden public_html klasöründeki tüm site dosyalarımı ftp den yeni hosttaki public_html klasörü içerisine atıcam buraya kadar tamam

şimdi site dosyalarımın içindeki ayar.php dosyasında db adı ve şifresi tanımlı yani ozaman sizin dediğinize göre ben yeni bir db oluşturucam yeni hostun cpanel inde ve ayar larıda buna göre değiştiricem ama şimdi cpanelde bikaç işlem var mesela db in içindeki tüm herşeyi kopyalayıp phpmyadmindeki boş alana yapıştırıp tamam diyoruz ve baya bi zamandan geçtikten sonra tabiki sayfa görüntülenemiyor demezse olur gibime geliyor bi başka yoluysa direk sql i yükleme olayı ama ben tam olarak anlamıyorum bu olayı

Eğer biraz detaylı ve kesin gördüğünüz yolu anlatırsanız gerçekten minnettar olurum şimdiden teşekkürler

bu arada db imin rar lı hali 4 MB açılmış hali 14 MB

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-06, 18:33
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/8
ZoMBiE_8 is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Amiral0629´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ana dizin yedeğinden public_html klasöründeki tüm site dosyalarımı ftp den yeni hosttaki public_html klasörü içerisine atıcam buraya kadar tamam

şimdi site dosyalarımın içindeki ayar.php dosyasında db adı ve şifresi tanımlı yani ozaman sizin dediğinize göre ben yeni bir db oluşturucam yeni hostun cpanel inde ve ayar larıda buna göre değiştiricem ama şimdi cpanelde bikaç işlem var mesela db in içindeki tüm herşeyi kopyalayıp phpmyadmindeki boş alana yapıştırıp tamam diyoruz ve baya bi zamandan geçtikten sonra tabiki sayfa görüntülenemiyor demezse olur gibime geliyor bi başka yoluysa direk sql i yükleme olayı ama ben tam olarak anlamıyorum bu olayı

Eğer biraz detaylı ve kesin gördüğünüz yolu anlatırsanız gerçekten minnettar olurum şimdiden teşekkürler

bu arada db imin rar lı hali 4 MB açılmış hali 14 MB
dosyaları yükledikten sonra şunu yapın sqlyide ftp ye atın.
bigdump.rar
daha sonra bu eklentiyi indirin. bigdumpı notpadle açın aşağıdaki kısımları kendi bilgilerinize göre düzenleyin
$db_name = 'DB ADI';
$db_username = 'DB KULLANICI';
$db_password = 'DB ŞİFRE';

bunları yaptıktan sonra bigdumpı sql ile aynı dizine atın.
http://www.site.com/bigdump.php çalıştırınca link göreceksiniz start ipmort gibi birşey yazan onu tıklayın sitenizde tr karakter sorunu felan oluşmamışşsa bigdump ve sqlyi ftpden silebilirsiniz.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-07, 20:30
Junior Member

Çok teşekkür ederim yaptım

Seçenekler
Stil