Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 03:07
zeynelkoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
zeynelkoc is an unknown quantity at this point

bana böyle bir mail gelmedi dikkate almamanı öneririm

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 03:23
.Onur. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
.Onur. is an unknown quantity at this point

Alıntı:
guajira´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar bizim sınıftan bir arkadaş bana bu maili forwardlamış. aslına bakarsanız forward listesinde epey kişi var. siz de bu mailden aldınızmı?
...
Bu arada bu mailin amacı, internet hakkında çok fazla bilgisi olmayan Yahoo! kullanıcılarının bir mail listesini çıkartıp daha sonra da bilimum düzmece e-maillerle banka hesap numaralarına, vs ulaşmaktır. (bkz: "Nigerian Scam")

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 07:53
onder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

onder is an unknown quantity at this point

Alıntı:
.Onur.´isimli üyeden Alıntı
Hmmm... Bu "israilli pislik yahudi amca" sana bu maili gönderdiği için mi pislik/israilli veya yahudi olduğu için mi pislik?

Bu retorik bir soru, cevabı zaten bariz - yanıtlamana gerek yok. Yalnızca forum kurallarını daha iyi okumanı ve özümsemeni tavsiye ediyorum.
Anlayamama gibi bi durumun var sanırım. Dedim ki antisemitist bir amaçla yazmadım. Tabi anlayabilmiş olsaydın cevap yazmaya çalışmazdın. Onun için boşver, takıl sen.

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 11:30
Member

Alıntı:
onder´isimli üyeden Alıntı
Anlayamama gibi bi durumun var sanırım. Dedim ki antisemitist bir amaçla yazmadım. Tabi anlayabilmiş olsaydın cevap yazmaya çalışmazdın. Onun için boşver, takıl sen.
Peki ben şöyle bir cümle kursam: "türk pislik müslüman amca bana spam gönderdi" - sence bu ırkçı bir söylem olmaz mı?

Antisemitist amaçla yazmamış olabilirsin ama kurduğun cümle forum kurallarına ve anayasaya aykırıdır. Amacın ne olursa olsun.

Bu arada ben yahudi veya herhangi başka bir etnik/dinsel gruptan değilim, Türk'üm - yalnızca bilinçli veya bilinçsizce yapılan bunun gibi "gündelik ırkçılığa" karşıyım. Bütün Türkler'e önyargı ile bakan Batılı bir bağnazdan farkın kalmaz, eğer insanlara dinleri/ulusları yüzünden önyargı ile yaklaşırsan.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır: "Sana yapılmasını istemediğin bir muameleyi sen de başkasına yapma ki herkes mutlu olsun."

Seninle kişisel bir problemim yok, umarım konuyu kişisel algılamıyorsundur.

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 12:53
xmlsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

xmlsr is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Peki ben şöyle bir cümle kursam: "türk pislik müslüman amca bana spam gönderdi" - sence bu ırkçı bir söylem olmaz mı?
Evet olur.

İnsanlar vardır tek başlarına yaşayamazlar ve toplum ihtiyacı hissederler..İnsanlar bir araya gelir toplumları oluşturur.Böyle bir toplum milattan önceleri oluşmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Herkesin kendi fikirleri vardır.Toplum içinde yaşayan insanlar buna uymak zorundadırlar, bahsettiğin anayasa ve forum kuralları bölümüne giriyor bu söylemim.İlk başta uyarın çok güzeldi, ama daha sonra bir misilleme yapıp karşılık vermen tepki çeker.Sen nasıl diğer konuyu savunup arkadaşı uyardıysan sözlü olarak, burdada sana tepki veren çıkacaktır. Ama pm atıp, uyarıp yazıyı düzeltmesini isteyebilirdin.

..ve bazı toplumlar aralarında aynı düşünceyi benimseyen grupları oluştururlar ve bu kişiler birbirini destekler, ama diğer kişilerin haklarını çiğnemeyerek ve saygı duyarak yapmak zorundadırlar..Bunuda cümlelerinden ben çıkarttım umarım anlamışımdır.. çok güzel açıklamassın Onurcuğum..

Yalnız dediğim gibi bu değişik fikirleri savunan arkadaşlar, tepkisiz kalamaz herşeye saygı duyamaz mesela ben senin yazdığın yazıyı düzeltmeni rica ediyorum. Türk ve Müslüman yazılarının baş harflerini büyük yazmanı istiyorum, bunu duygusal olarak değil herhalde imla kuralı olarakta söylebilirim.
Milliyetçilik ve ırkçılık farklı şeyler diye düşünüyorum.. Ama misilleme yapman gerçekten yanlış.Çünkü verdiğin örneğe mensup olan kişilerin tepkisini çekebilir böyle bir genelleme, benim çekiyor mesela.. Aramızda "israilli yahudi pis amca" olsaydı önderciğimin yazısınada o tepki verirdi herhalde..

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 12:54
idealsohbet.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

idealsohbet.com is an unknown quantity at this point

internetin i-sini bilmeden yahoonun adını duymuştum. seneler önce nete ilk bağlandığım gün ziyaret ettiğim ilk sayfaydı ve o günden beri hep bu tür dedikolar gelir kulağıma rengini bazen siyah beyaz yapması ile de ulen hacklendi mi acaba diye aptal dusuncelere gark ettirir bizim anti toplumumuzu bence rahat olun yahoo konusunda dünyanın en cok hit alan ve en büyük internet firmalarından birisi.. böyle sacmalık olmaz heralde..

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 13:05
onder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

onder is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Seninle kişisel bir problemim yok, umarım konuyu kişisel algılamıyorsundur.
hayır algılamıyorum ama orada bir yahudiye dediğim söz vardır, tümüne değil.

antisemitizm yapmak istemem ama bana daha iğrenç bir mail geldi, israilli pislik yahudi amcamın teki göndermiş bu maili, ip adresinden anladım. Insanların bu durumdan bile faydalanmak isteyenler var..

"israilli yahudi pislik amcamın teki" demişim, yani tümü değil. Ama kişisel olarak soracak olursan S.S tarihi ile ilgiliyim ve yahudilere sıcak bakmıyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil sonuçta, onlarda Türkleri sevmeyebilir.

Bana kalırsa yazdığım mesaj'ın yönü değişti, bence kapatalım bu konuyu.

#18 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 13:08
xmlsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

xmlsr is an unknown quantity at this point

Kesinlikle benim mesajımıda yanlış anlaşılmasın,
iki değerli arkadaşımlada kişisel problemim yoktur. (ah ulen yoktur, burdada varsın )

#19 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 19:15
Member

Alıntı:
xmlsr´isimli üyeden Alıntı
... İlk başta uyarın çok güzeldi, ama daha sonra bir misilleme yapıp karşılık vermen tepki çeker. Sen nasıl diğer konuyu savunup arkadaşı uyardıysan sözlü olarak, burdada sana tepki veren çıkacaktır.
Öncelikle düşüncelerin için teşekkür ederim. Misilleme yapmaya çalışmıyorum. Yalnızca duruşumu bir örnekle ifade etmem daha açıklayıcı olur diye düşündüm. Empati oluşturabildiğime de inanıyorum. Bilmem yanlış mı inanıyorum

Alıntı:
Ama pm atıp, uyarıp yazıyı düzeltmesini isteyebilirdin.
Tabi bunu yapabilirdim. Fakat bu durumda amacıma ulaşmam mümkün olmazdı. Ben o yazıdan bir yahudinin rahatsız olduğu anlamda rahatsız olmuş değilim. Genel bir önyargı/yaklaşım problemine dikkat çekmek istedim ki; senin de dikkatini çekebilmişim. PM ile bunu başaramazdım.

Alıntı:
..ve bazı toplumlar aralarında aynı düşünceyi benimseyen grupları oluştururlar ve bu kişiler birbirini destekler, ama diğer kişilerin haklarını çiğnemeyerek ve saygı duyarak yapmak zorundadırlar..Bunuda cümlelerinden ben çıkarttım umarım anlamışımdır.. çok güzel açıklamassın Onurcuğum..
Teşekkürler.

Alıntı:
Yalnız dediğim gibi bu değişik fikirleri savunan arkadaşlar, tepkisiz kalamaz herşeye saygı duyamaz mesela ben senin yazdığın yazıyı düzeltmeni rica ediyorum. Türk ve Müslüman yazılarının baş harflerini büyük yazmanı istiyorum, bunu duygusal olarak değil herhalde imla kuralı olarakta söylebilirim.
Benim o kelimeleri küçük harfle yazmam yalnızca örneğin yazım niteliğinin, önder'in yazım niteliğine benzemesini istememdendir. Önder "İsrail" ve "Yahudi" kelimelerini büyük harf kullanarak yazsaydı benim örneğimde de "Türk" ve "Müslüman" kelimeleri büyük harfle yer alırdı; yalnızca şekil açısından, verdiğim örneği daha önce sarf edilen cümleye benzetmek ve insanların bununla bağlantı kurmasını kolaylaştırmak için. Yoksa küçük harf kullanmamın başka bir sebebi yoktur.

Alıntı:
Milliyetçilik ve ırkçılık farklı şeyler diye düşünüyorum.. Ama misilleme yapman gerçekten yanlış.Çünkü verdiğin örneğe mensup olan kişilerin tepkisini çekebilir böyle bir genelleme, benim çekiyor mesela.. Aramızda "israilli yahudi pis amca" olsaydı önderciğimin yazısınada o tepki verirdi herhalde..
Misilleme yapmak gibi bir derdim olmadığını tekrar belirteyim. Amacım, bir Yahudi'nin önderin sarfettiği cümleyi okuyunca neler hissedebileceğini göstermekti. Ve tabi nasıl olup da bu cümlenin benim tarafımdan "ırkçı" algılanabildiğini sizin de görmenizi sağlamaktı.

#20 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-26, 19:21
Member

Alıntı:
onder´isimli üyeden Alıntı
hayır algılamıyorum ama orada bir yahudiye dediğim söz vardır, tümüne değil.

antisemitizm yapmak istemem ama bana daha iğrenç bir mail geldi, israilli pislik yahudi amcamın teki göndermiş bu maili, ip adresinden anladım. Insanların bu durumdan bile faydalanmak isteyenler var..

"israilli yahudi pislik amcamın teki" demişim, yani tümü değil. Ama kişisel olarak soracak olursan S.S tarihi ile ilgiliyim ve yahudilere sıcak bakmıyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil sonuçta, onlarda Türkleri sevmeyebilir.

Bana kalırsa yazdığım mesaj'ın yönü değişti, bence kapatalım bu konuyu.
"Bana bu iğrenç maili gönderen pislik amca israilli/yahudi imiş" şeklinde söyleseydin, söylemin ırkçı nitelikte olmazdı. Fakat "israilli yahudi pislik amca" söz öbeği aynı zamanda "israilli yahudi pislik" öbeğini de içeriyor.

"türk müslüman pislik amca" sözünü düşün ve bu sözün ırkçı olmadığını söyle bana. (Bu bir misilleme falan değil - yalnızca önder'in beyin kıvrımlarıyla bağlantı kurmaya çalışıyorum)

Ekleme: Bu arada ben de İsrail hükümetinin politikalarını tasvip ediyor değilim. Fakat bunun konumuzla bir ilgisi yok.

Konu .Onur. tarafından (2005-02-26 Saat 20:04 ) değiştirilmiştir..

Seçenekler
Stil