Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-11, 14:39
Grafix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
g®afix

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/2
Grafix has a spectacular aura aboutGrafix has a spectacular aura about
Standart Türkçe kaynak

Merhabalar,
Günümüz gelişen web,grafik,baskı teknolojileri insanları yeni bir mesleğe yönelmesine sebep olmuştur,bu bir gerçek ki sokakta kime omzumu çarpsam bir “web tasarımcı”,bir “grafiker”.

Meslek seçmek belkide hayatta verebileceğiniz en zor seçim.Mesleğinizi seçin fakat bir bilgi birikimi elde etmeden ben şuyum,ben buyum demeniz etik olmaz.Herşeyin temeli bilgidir,yeteneğiniz olabilir fakat bilginiz olmadan yeteneğinizi kullanamazsınız.
Yabancılara bakıyorum; adamlar paylaşımın en üst seviyesindeler.Bildiklerini,emeklerini anlaşılır düzeyde paylaşıyorlar ve genç yetenekler bu bilgiler sayesinde gün ışığına çıkmayı başarıyorlar.13 yaşında bir arkadaşımız hayal edemeyeceğiniz tasarımlar yapıyor,kendisini hayran bırakıp bu işin ehli kişilere taş çıkartıyor resmen.

Bu yetenekli kişileri aramızdan çıkartmak o kadar kolay ki, ülkemizde bu konuda gençlere yol gösterecek o kadar yetenekli,bilgi sahibi kişiler var ki,sanki yerin altına girmişler ortadan kaybolmuşlar.Hepsi kendi yolunu seçmiş,sadece kendi istikametinden hareket ediyor,insan hareket ederken sıkılır bir etrafına bakar değil mi ama?

Bunları yazmamın sebebi; Türkçe kaynak sıkıntısıdır.
Alternatifimiz hiç yok,olanla yetinmek durumundayız gerisi dil bilmenize veya çok çok istekli olmanıza kalmış.

Açıkçası kim istemez TR dilinde bir php.net?

Kim istemez bir video ders sitesi?

Bizim onlardan hiçbir eksiğimiz yok,yanlış yönlendirilen para kazanma hırsı olan arkadaşlarımız TR piyasasını adsense idi,spam idi, resmen çökertti, karizmamızı düzeltmek pek de zor bir olay değil.

Ben elimden geleni ne kadar yapsamda,açılan bir hazır template konusu, verdiğim videolu derslerden daha çok rağbet görüyor.

Bu birazda artık insanların,ben yapamayacağım edemeyeceğim konumuna gelmesidir.Bunu önlemek için TR kaynak içeriğimizi arttırmalıyız,alternatifimiz olmalı.
Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum,herkes bildiğini en iyi şekilde paylaşsın,hep beraber kazanalım.

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-11, 15:14
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ılı ııl ıııı llııllıııııı

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/2
cakirx will become famous soon enoughcakirx will become famous soon enough

Açıkcası bunun bir nedenide kimsenin öğrenmek istememesi dediğin gibi photoshop veya herhangi bir grafik programını bilgisayarına kuran kendini tasarımcı ilan ediyor. Ben buraya ilk geldiğimde nasıl bir öğrenme açlığı içindeydim kendim biliyorum. Biri gelip ne kadar kötü bir tasarımcısın dediğinde ciddiye alıyordum gerçektende çok kötüydüm hala kötüyüm.

bu durumda öğrenmek istemeyen birine nasıl birşeyler verebilsin. Onlar 3 - 5 ytl ye banner logo yapmaktan mutlu..

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-11, 16:22
yagmayok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ödüllü Roman Kahramanı

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/5
yagmayok has a spectacular aura aboutyagmayok has a spectacular aura about

Grafix yazında gerçekten çok güzel noktalara değinmişsin.

Ben yazından şu anlamı çıkardım.

Üretim eksikliği var, hazıra konmacılık var ..! Birşeyler üretipde kazanma hırsı değil de armut piş ağzıma düş mantığı ile hareket ederek kazanma isteği. herhalde biraz da bunlardan şikayetçisin.

Sana katılmamak elde değil.

Ancak ben senin kadar bu konuda karamsar değilim. Bunların aksi bir şekilde davranan insanlarımızın varlığının olduğunu da düşünüyorum. Ama sayıları az tabiki ...!

aslında bu hazıra konmacılık birazda bizler yüzünden oldu gibi geliyor.

Ben şu konulara çok sinir oluyorum, çünkü insanlarımız açılan "adsenseden xxxx kazanıyorum" konularından çok etkilenip, kendilerini hazırcılığa itiyorlar gibi geliyor. Çünkü bir an önce kazanmak istiyorlar. Özellikle bu konuda yazılanları okyan kişinin yaşı da küçükse bu hırs içine iyice yerleşiyor.

Bunun için oturupta tek tek kendileri içerikleri eklemeye kalksalar nasıl yapacaklar, hadi diyelim yaptılar binlerce sayfa oluşturmak için aylarca beklemesi gerekecek ! Ölme eşşeğim ölme ... Bunun sonucuda olarak seninde değindiğin spam, kopyala-yapıştır vs... gibi yöntemlere giriyorlar.

Onun sitesine girecek olan kişilerin bu yazılardan ne kadar faydalanır, işine yararmı düşünmez bile. Ziyaretçi gelsin tıklasın yeter, bende paraları kazanim...

Bunun sonucu olarakta tabi konu başlığında da belirttiğin Türkçe kaynak sayısı az oluyor.

Birde şöyle bir zihniyet varki ona burada değinmeye gerek bile yok. Zaten her açılan konu altında bir şekilde değinmeye çalışıyorum.
Para diye birşey var dimi. Bu nedir hayatımızı devam ettirebilmemiz gerekli olan bir kağıt parçası. ve değerlidir. Kimse kimseye boş yere "bedava" para vermez.

Ama çılan başlıklarda "beleş para kazanın", "bedava para kazanın", "Oturduğunuz yerden para kazanın" ... Ya bu para kelimesinin başına bedava, beleş gibi kelimeler nasıl getirilebilir...

İşte tüm bu anlayış içinde yatan gerçek nedenler, bizi üretmekten yoksun bırakıyor...

Seçenekler
Stil