Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-03-06, 18:50
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about
Standart Webmaster Bilgi Rehberi İçin Fikirleriniz

Yaklaşık 2 aydır yapmak istediğim bir proje vardı.İş yoğunluğum nedeniyle bir türlü denk getirip, uygulamaya geçiremedim.

Son zamanlarda aşırı derecede webmaster forumu açıldığı için, bu fikre en azından şimdilik sıcak bakmıyorum.

Düşündüğüm sistem blog tarzında bir girişim olacak.Üye olunarak makale yazılabilecek.Üyelik esnasında, her üye kendi reklam kodlarını vererek ( ister ads, ister diğer affilati sistemleri kodları ) kendi reklamını da yapacak.Mevcut başlangıç hiti olarak, 50-60 k hit düşünüyorum.Konuyla alakalı sitelerden reklam, popup v.s. tarzı dönüşümler olacak.Rss lerle bir çok yere otomatik kaydetme özelliği olacak.Bu fikrin birinci kısımı..

İkinci kısmındada, foruma üyelerin açacağı her konuda kendi reklamları yada, atılan mesaja göre üyelerin reklamlarının forumda gösterilmesi olacak.Bu site için özellikle adsense, seo, yabancı affilatie programları, arama motorları hakkında bilgi, v.s. gibi konulara yönelecek.Ama makaleler özügn olacak, düşüncemde 5 dilde tercüme olayı olacak.Yabancı sitelerden makaleleler türkçeye çevrilecek, eklenen türkçe makalelerde yabancı dillere çevrilcek.

Sizin bu tarz sitede görmek isteyeceğiniz şeyler nelerdir diye sormak isterim.. Çünkü siteye başlamadan önce bu tarz bilgileri çalışacağımız firmaya vermek istiyorum.Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ukash

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-03-07, 02:00
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %0/0
venom has a spectacular aura aboutvenom has a spectacular aura about

ben bu tarz uygulamalara çok sıcak bakmıyorum. Çünkü hiç bir şey bilmeyen biri joomla ya da phpbb kurmayı öğrendiği an çıkıp kendi sitesini yönetmeye başlıyor. Belki bu durum ziyaretçi azalmasına sebep olmuyor ama içerik zenginliği olarak kısır hale getiriyor. Bu forumdada bir çok üye var ve hemen herkesinde sitesi bulunmakta ancak burasının yıllardır olması bir marka gibi hareket etmesine olanak sağladı, ayrıca db yüklü artık vs.vs.
Ama dediğim gibi, senin sitene girip reklam için içerik kasacağına kendi sitesine kasıyor artık. Çünkü bahsini ettiğin sistem emek isteyen bir sistem. Örneğin reklamı çıksın diye 10 tane makale kasması lazımsa hayatta yapmaz bunu 5liraya verir bi kaç yere reklam biter gider...
Belki çok yüzeysel düşünüyor olabilirim. Ama son yıllarda bu tarz tutan bir projede görmedim ya da haberim yok... Ancak tutarlı bir iş yapabilmek için webmaster yanlış adres bence, kendi pisti olan çıkıp başka pistte dans etmez...
Belki onların maddi ve bilgi eskikliği yüzünden yapamayacağı bir şeyler düşünülürse tutabilir. Fakat iş makale veya veri girişine kaldıysa çok umutl olmaz sanırım.

Seçenekler
Stil