![]() |
|
|||
|
(Sürüm özellikleri = 1.0.14 + OpenSEF)
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Anasayfada sol bölümde bulunan main menüde yeni bir menü oluşturmak ve bu menüye tıklandığında açılmasını istediğim; genel olarak resimlerle birlikte eklenmiş içerikler yaratmak istiyorum. Örnek; Bölüm yöneticisinden oluşturacağım Haberler bölümüne Kategori yöneticisinden alt bölüm olarak Güncel Tıp Haberleri, Gün Özeti vs. vs. gibi yeni bölümler oluşturmak ve anasayfa soldaki main menüde; Direk Bölüm Yöneticisindeki Haberler başlığıyla değilde, Kategori Yöneticisindeki Güncel Tıp Haberleri veya Günün Özeti vs. vs. şeklinde menüleri direk olarak eklemek istiyorum. Öncelikle bunu nasıl yapabilirim? İkinci olarak; İçerik eklemeden önce oluşturulacak olan sayfayı soruyor. Bir sürü seçenek çıkıyor ordan Bağlantılar, dış bağlantı bağlantı sabit içerik, blah, blah, blah... gibi. Ben resimli olarak ve sayfa bazında simetrik haberler eklemek istediğimde bunlardan hangisini seçmeliyim? Not: Ayrıca eklediğim bu haberlerin ilk eklediğimde anasayfada sonrasında ise yeni haberler eklendikçe ana sayfadan silinmemek şartıyla başka bir yerde depolanmasını istiyorum. |
|
|||
|
Sarget senin zaten cevap vereceğini biliyordum kardeşim o yüzden sakın üzerine alınma asla.
Sadece arada birkaç kişi çıkıp laf yapıyor burası webmaster forumu diyerekte bugün baktım o arkadaşların tamamı girdi çıktı konuya ama öylece kaldı. Ama gel gör ki aynı arkadaşlar güncel bölümünde yada diğer bölümlerde modlarla yada normal userlarla çatır çatır kavgaya devam ediyorlar ve webmasterlık adına yarım tanede paylaşımları yok. Onlara taş atmak istedim. Bu mesajdan sonra gelirler zaten burayada gereksiz tartışmalar için şimdi görürsün ![]() Bu arada dediklerini uygulayacağım hemen yeni girdim zaten yerleştiğim gibi deneyeceğim gerekirse oluşturduğum bir bölümün adresini sanada atarım değerlendirmen için hocam olarak=D Joomladaki bilgini paylaştığın için teşekkürler tekrar. |
|
||||
|
mediclife söylemlerinde haklı olabilirsin. Ama burda bu şekilde bir mesaj attığın zaman o arkadaşlara değilde direk foruma geliyor. Dışardan bu mesajı gören üçüncü kişiler yaşadığın olaylar hakkında bilgi sahibi olmayabilirler ve mesajını forum aleyhinde algılayabilirler. Bu konu burda kapansın ve biz çalışmalarımıza devam edelim.
Kolay gelsin.
|
Sarget birşey soracağım.
Haberler adında bir bölüm oluşturdum. Haberler bölümüne alt kategori olarakta; Ülkemizden Haberler Güncel Tıp Haberleri adında 2 alt kategori oluşturdum. Sonrasında ise Main Menü kısmına girerek yeni menü oluştur dedim. Ve şunlarla karşılaştım. Yeni Menü Öğesi Içerik Bağlantı - Sabit İçerik Bağlantı - İçerik Öğesi Blog - İçerik Bölüm Arşivi Blog - İçerik Bölümü Blog - İçerik Kategori Arşivi Blog - İçerik Kategorisi Gönderim - İçerik Liste - İçerik Bölümü Tablo - İçerik Kategorisi Çesitli Ayraç / Yer Kaplayıcı Wrapper Gönderim Gönderim - İçerik Bileşenler Bağlantı - Bileşen Öğesi Bağlantı - Haber Başlığı Bağlantı - İletişim Öğesi Bileşen Tablo - Haber Başlığı Kategorisi Tablo - Web Bağlantı Kategorisi Tablo - İletişim Kategorisi Bağlantılar Bağlantı - Bileşen Öğesi Bağlantı - Haber Başlığı Bağlantı - Sabit İçerik Bağlantı - Url Bağlantı - İletişim Öğesi Bağlantı - İçerik Öğesi Burdan Blog olanı seç demişsin ama 4 çeşit blog olayı var. Resimleri ile birlikte düzenli ve tertipli bir biçimde düzenleme yapmak için seçmem gereken hangisi şimdi benim? Diğer bir sorumda diğerleri ne işe yarıyor? Valla bunuda biri açıklarsa sanırım internette Joomlanın en iyi anlatıldığı Türkçe içerikli site iyinet olacak. Çünkü hiçbir yerde yok bunların anlatımı. |
|
||||
|
Alıntı:
Haberler - Ülkemizden Haberler - Güncel Tıp Haberleri Blog - İçerik Bölümü nü seçersen Haberler altındaki herşeyi kapsar ve başlık kısa açıklama şeklinde listelenir. Blog - İçerik Kategorisi nü seçersen belirttiğin alt kategoridekilerin birisi listelenir. İçerik Kategori Arşivi ve İçerik Bölüm Arşivi arşivlenen haberleri listeler. Liste - İçerik Bölümü - Bölüm Tablo - İçerik Kategorisi - Kategori Bunlarda sadece başlıkları linkler halinde tablo olarak sıralar. ....
|
Selim teşekkürler kardeşim.
Oluşturdum dediğin şekilde ve oldu. Gerçekten çok teşekkürler birkez daha... |
|
|||
|
Arkadaşlar bir sorum daha olacak sizlere;
Örneğin Ülkemizden Haberler bölümü için RSS kullanarak otomatik konu çekmesini istiyorum belirlenen yerlerden RSS ile. Bunu Joomla için nasıl yapabilirim en sağlam ve basit şekilde? |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|