Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 16:58
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
SempatiX is an unknown quantity at this point
Lightbulb Bütün Webmaster Arkadaşlara Çağrı

Sevgili Arkadaşlarım;
Bugüne kadar bir çok websitesi gezdim ve açtım. Ve dikkat ediyorumda yozlaştırılan Türkçemiz web sitelerinde dahada yozlaştırılıyor. Artık Türkçemizi unutmuşuz okey, yes, misyon gibi yabancı kelimeler kullanıyoruz ve hatta kendi öz Türkçemizi bile şekilden şekile sokuyoruz. Biz webmasterlar ve web site sahipleri olarak buna bir dur diyelim. Artık güzel ve düzgün Türkçeyle donatılmış siteler yapalım. Bende daha önceden güzel kullanmıyordum ve daha önceki mesajlarımda da büyüklü küçüklü yazı yazdığımı görmeniz mümkün ama bunu durduralım. Türkçemize sahip çıkalım. Yeni yetişen nesiller güzel Türkçemizi güzel kullanmayı öğrensin ve biz webmasterlar olarak buna bir el atalım. Nasıl ki sitelerimizde okumaya fırsat bulamayan genç nesillerimiz için yardım kampanyası reklamı yapıyorsak, Türkçemizi güzel kullanmamız içinde sitemizde bir köşe veya banner ayıralım vede sitemizde kullandığımız güzel, saf ve gerçek Türkçemizlede bizimde bunu uyguladığımızı gösterelim... Ne dersiniz arkadaşlar ?

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:02
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
eTicaret: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

dostum türkçe kullanalım diyorsun ama kullandıgın nick bile türkce degil + X büyük :P bu kelime leri düzeltmek zordur herkes bu konuda özgür. yani kimseyi yozlaş makla şuçlama okey. herkesin kendisine gör ebilgisi var

Konu Permission tarafından (2005-01-28 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir..

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:05
malatyasporlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

malatyasporlu is an unknown quantity at this point

Alıntı:
SempatiX´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Arkadaşlarım;
Bugüne kadar bir çok websitesi gezdim ve açtım. Ve dikkat ediyorumda yozlaştırılan Türkçemiz web sitelerinde dahada yozlaştırılıyor. Artık Türkçemizi unutmuşuz okey, yes, misyon gibi yabancı kelimeler kullanıyoruz ve hatta kendi öz Türkçemizi bile şekilden şekile sokuyoruz. Biz webmasterlar ve web site sahipleri olarak buna bir dur diyelim. Artık güzel ve düzgün Türkçeyle donatılmış siteler yapalım. Bende daha önceden güzel kullanmıyordum ve daha önceki mesajlarımda da büyüklü küçüklü yazı yazdığımı görmeniz mümkün ama bunu durduralım. Türkçemize sahip çıkalım. Yeni yetişen nesiller güzel Türkçemizi güzel kullanmayı öğrensin ve biz webmasterlar olarak buna bir el atalım. Nasıl ki sitelerimizde okumaya fırsat bulamayan genç nesillerimiz için yardım kampanyası reklamı yapıyorsak, Türkçemizi güzel kullanmamız içinde sitemizde bir köşe veya banner ayıralım vede sitemizde kullandığımız güzel, saf ve gerçek Türkçemizlede bizimde bunu uyguladığımızı gösterelim... Ne dersiniz arkadaşlar ?
Çok Güzel bir düşünce Tebrik ederim... ben esasen hep bu konuda yırtınıyorum.. fakat tekrar tebrik ediyorum fakat Permission'a hak vermedende edemiyorum.... vede aynı eleştiriyi bende Permission'a yapıyorum ilginç bir cümleler zinciri oldum ama

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:07
Gold Member

Alıntı:
Permission´isimli üyeden Alıntı
dostum türkçe kullanalım diyorsun ama kullandıgın nick bile türkce degil + X büyük :P bu kelime leri düzeltmek zordur herkes bu konuda özgür. yani kimseyi yozlaş makla şuçma okey. herkesin kendisine gör ebilgisi var
www.sempatix.com sitemin adresi. Bu yüzden bu rumuzu almıştım ve öyle kaldı. Çünkü böyle tanınıyorum ama merak etme sempatik.com domaininide aldım yakında o domaine geçiş yapacağım o zaman rumuzumda değişmiş olur. Ben kimseyi suçlamıyorum ayriyeten bana katılan varsa, fikrime değer verip doğru bulan arkadaşlar varsa onlara sesleniyorum.

Not = Nick yerine Türkçe olan rumuz kelimesini kullandım.

Konu SempatiX tarafından (2005-01-28 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir..

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:10
best scuba

Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

yaw diyorsun ki yoşlaşmaya başladık yani bir insan sitesinde kullanacagı kelimelrden kendisi sorumludur yani bir türk sitesinde " Giriş " Yerine " Enter" yazmak tabiki şaçma bu onun yanabcı sitelere özentiliğid,r yozlaşmakla alaksı yoktur derim..

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:12
Gold Member

Alıntı:
Permission´isimli üyeden Alıntı
yaw diyorsun ki yoşlaşmaya başladık yani bir insan sitesinde kullanacagı kelimelrden kendisi sorumludur yani bir türk sitesinde " Giriş " Yerine " Enter" yazmak tabiki şaçma bu onun yanabcı sitelere özentiliğid,r yozlaşmakla alaksı yoktur derim..
Yozlaşmaktan kastım yapacağım yerine yapcam,yapicam vs.. gibi kelimelerin kullanılmasıdır.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:15
best scuba

o tür kelimelerde dikkat ise o kişinin bilgisine ve egitimine baglanır..

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:22
erotikbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
erotikbul is an unknown quantity at this point

Alıntı:
arKdaşLar destekk oLaLım tabiKi desteKK oLmak soruNn degiL.. yaLnız buNu sadeCe bir kaçÇ arakdaŞŞ içiNN düşünmeyeLim bütüNN arkadaşLara yardımcı oLaLım .. yaNe ayrıMm yapıPP bu arkadaŞa böyLe yardıMm...
Alıntı:
reseLLer düşünüyorsaN nsaNa datacities.com u tavsiYe ederiMm
Alıntı:
Hepside Firma Sitesi... Günd İçerisinde Bi Kendisi Giriyordur Site Sahibiin birde haVadan biri düŞerse o :P yoKsa yıLLık 120 GB Adamlar dedicaTed a veriyor siteLere ne kadaRr veriyorduRlar acaBa......
Alıntı:
vaLLa güLşehRi benN buNu bir dergide okuduMM.. ve bir çoKk kiŞide buNu doğruLadı.. herneYse rasT geLinmemeiŞş demeKK... aMa sunU da diyebiLirimKi erzuruMda rusLardaNN sonRa japoNN turistLerin sayıSI...
http://forum.iyinet.com/search.php?searchid=70076

Devamı da burda. Arkadaş, önce sen bir düzgün kullan da..

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:26
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
bedavaonline is an unknown quantity at this point

Alıntı:
SempatiX´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Arkadaşlarım;
Bu yazılarında serçe parmağın seni yanlız bırakmış

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-01-28, 17:27
Ovetto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
Ovetto is an unknown quantity at this point

Sempatix, öncelikle, bunun için sen bir adım at. Yazdığın mesajları inan ki okuyasım gelmiyor,

Neden mi?

"asPden iyi anlayaNN bir arkadaŞŞ var Mı ? biRR site kuruYorum kuruLuMudna yardıMM aLmam gereKeceKK.. şiMdideNn teşekKürLer..."

"eweTt ismiNN@msn.com giBi bir maiL adresi aLıyorsuNN... verdigimm adRese giRR ve karşıNa cıKacaKK forMu doLdur.. zatenN forMM türkÇe... geriSi koLay arkadaşıMM..."

Ve, daha bunlar gibi 200'ü aşkın mesaj; http://forum.iyinet.com/search.php?searchid=70080

Bu yaklaşımı senden görmek bana büyük haz verdi.

Seçenekler
Stil