![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Merhaba arkadaşlar ne zamandır bakıyorum 2 kelimeli domain seçenler hep yanlış domain seçiyorlar gibi geliyor bana. Türkçede "ulama"ya uygun olmuyor buda bence domainin akılda kalmamasını unutulmasını sağlıyor bence domainlerinizi 2 kelimeli yaparken "ulama" ya uymanınızı öneirim yani
örnekler ; (rastgele isimler yazıyorum) KralOyun.com Oyunoyuncu.com superonlie.com sevgilimol.com örnekler uydurmadır anlatmak istediğim 2 kelimeden oluşan domainlerin yani Kral Oyun ilk kelimenin son harfi sessiz , 2 ci kelimenin ilk harfi ünlü olsun Ulama Tanımı Bir sözcüğün sonundaki ünsüz ile daha sonraki sözcüğün söz başındaki ünlünün aynı hecede söylenmesidir. Sözcükler, yazının aksine konuşmada ayrı ayrı değildir. Konuşma esnasında, sürekli ulamalar yapılır. Ulama söyleyiş kolaylığının yol açtığı bir ses olayıdır ve anlamla doğrudan ilişkili değildir. Alıntı değildir kendi görüşlerimdir. Doğrumudur tartışılır. Link : http://zone.org/genel/15394-2-kelime...tml#post113889 Teşekkürler |
|
||||
|
akılda kalıcılık ulama ile alakalı olurmu bilmiyorum aslında bana bu seçenek biraz uzak geliyor.çünkü iki kilit kelimeyi yan yana koyunca zaten akılda kalır.isim alırken insanların nasıl düşündüğünü bilmek gerekir. bizzat denedim ve çok yararını gördüm
önemli nokta hangi konuya yoğunlaşıcaksanız o konuyu anlatan bi isim seçmek ve arama yapan insanların düşünme sitilini bilmek. unutmayalım ki etrafımızda site adını bile yani www.siteadi.com u bile google yazıp site arıyan insanlar var biz onlardan bi adım öndeyiz bu yüzden basit düşünün arkdaşlar
|
|
|||
|
Benim dediğim kendi görüşlerim bence olay budur 2 kelimeli büyük sitelere bakın genelde bu şekilde he istisnalarda vardır elbet ama onları scripti güzeldir veya reklamı iyi yapmışlardır.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|