Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-30, 13:03
Vatandaş

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %100/17
favorites will become famous soon enoughfavorites will become famous soon enough
Exclamation Video Sitesi alt yapısı için önerileriniz lütfen

merhaba arkadaşlar

bir video sitesi kuracağız. videolar kendi serverımızda olacak ( ortalama 1500-2000 video )
başka sitelere embed kodu eklenmesine izin vermeyecegiz

şimdi sorularım şunlar. tek tek yanıtlarsanız çok memnun olacağım :

Soru 1 : Video formatını nasıl ekleyelim?Flv mi?yoksa baka format mı?yani en hızlı izlenen formatı tavsiye etmenizi bekliyorum.
Birde üyelerinde video eklemesini sağlamak istiyoruz. ne dersiniz?üyeler başka formatta eklerse çakışma olurmu?

Soru 2 : Bir Video Player teması yaptırmak istiyorum. site ismi - logosu vs sabit kalacak şekilde. bu nasıl yapılıyor?Daha önce hiç denemedik. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa pm atsın. ücret karşılığı yaptırtalım

Soru 3 : http://forum.iyinet.com/webmaster-ge...hesaplama.html bu başlıkta cevaplarınızı bekliyorum

Soru 4 : Başka önerileriniz varsa alayım lütfen. server donanımı vs her konuda önerilerinizi bekliyorum

teşekkür ettim

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 08:52
NeFuSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yükleniyor...

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %90/8
NeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura about

Alıntı:
favorites´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soru 1 : Video formatını nasıl ekleyelim?Flv mi?yoksa baka format mı?yani en hızlı izlenen formatı tavsiye etmenizi bekliyorum.
Birde üyelerinde video eklemesini sağlamak istiyoruz. ne dersiniz?üyeler başka formatta eklerse çakışma olurmu?
FLV daha hızlı açılır diye biliyorum.
Ama linkleri şifrele bence. (http://www.domain.com/video/spor/0o2...asdasdkasdmasd)
Embed kodu vermesende kaynaktan alabilirler.
Yada .htaccesse bi kod yazacaz ki başka siteler videoyu eklemeyi başarsalar bile çalışmayacak
Ayrıca üyelerin attığının çakışmaması için upload scriptine sadece oynatabileceğin formatı tanımlarsın, diğerlerini upload edemez. Yada yine bi kodla attıkları video formatını senin istediğin formata otomatik dönüştürecek.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 10:43
CMYLMZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İmkansız biraz zaman alır

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/1
CMYLMZ will become famous soon enoughCMYLMZ will become famous soon enough

Alıntı:
NeFuSa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
FLV daha hızlı açılır diye biliyorum.
Ama linkleri şifrele bence. (http://www.domain.com/video/spor/0o2...asdasdkasdmasd)
Embed kodu vermesende kaynaktan alabilirler.
Yada .htaccesse bi kod yazacaz ki başka siteler videoyu eklemeyi başarsalar bile çalışmayacak
Ayrıca üyelerin attığının çakışmaması için upload scriptine sadece oynatabileceğin formatı tanımlarsın, diğerlerini upload edemez. Yada yine bi kodla attıkları video formatını senin istediğin formata otomatik dönüştürecek.
birlikte yazdığımız Htaccess i hallettiler adamlar her halükarde dosyayı alabiliyorlar...

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 11:10
NeFuSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yükleniyor...

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %90/8
NeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura about

Alıntı:
CMYLMZ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
birlikte yazdığımız Htaccess i hallettiler adamlar her halükarde dosyayı alabiliyorlar...
Dosyayı alabiliyolarda senin serverın üzerinden yayın yapabiliyorlar mı?

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 11:19

alan neden yapmasın gülüm adam direk htaccesi geçio yani data sana yazıo
demekki zarar senin

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 11:22
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 8
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

File Hosting'de bu iş şöyle yapılıyor. Dosyaların olduğu dizin komple web'e kapatılıyor. .htaccess ile deny from all deyince, hiçbir şekilde webden başka site tarafından çekilemez. Ana sayfada da captcha koyup, dosyayı php, dosya sisteminden (webden değil) okuyarak ziyaretçiye gönderir. Aynı mantık flv playerlarda olur mu bilmem.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 11:33

bir tür binary datamı basılıyor yani ?

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 11:41
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 8
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Önce başlık yolluyorsun tabi, download geliyor diye ki, browser dosya geldiğini anlayıp dosya indirme diyalog penceresini açıyor. Ama arka planda gerçekleşen şey php'nin dosyayı anlık okuyup, browsera yazması. Hatta bu yöntemle BW'de limitleniyor, 50K gönderdikten sonra 1 saniye uyu diyorsun mesela php'ye, 50 kbps'ye limitliyorsun kullanıcıyı. Ama aynı mantık flash player<->php arasında köprülenebilir mi bilmiyorum. Direk FLV'ye linklemek yerine xxx.php?id=a93242ljsdfsfs seklinde linkleyip, php'nin flv'yi anlik okuyup flash player'a uygun başlıkla göndermesi şeklinde mesela. Flash playerların yapısını bilmediğim için ne olur bilemiyorum

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 14:14
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/2
PcQoPaT is an unknown quantity at this point

Bencede flv en ideali. Zaten youtube gibi bir siteye bakarak anlayabiliyorsun. Eğer flv en iyi olmasaydı youtube youtube olmazdı bence. Sağlam bir ekibin ve iyi bir seo olsun. 1 ayda hitin tavan yapar. İlk etapta büyük bir siteden banner reklamı almanı tavsiye ederim. Zaten belli bir süre sonra siten tutulacaktır.

Başarılar dilerim.

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-31, 14:19

Alıntı:
Angelo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce başlık yolluyorsun tabi, download geliyor diye ki, browser dosya geldiğini anlayıp dosya indirme diyalog penceresini açıyor. Ama arka planda gerçekleşen şey php'nin dosyayı anlık okuyup, browsera yazması. Hatta bu yöntemle BW'de limitleniyor, 50K gönderdikten sonra 1 saniye uyu diyorsun mesela php'ye, 50 kbps'ye limitliyorsun kullanıcıyı. Ama aynı mantık flash player<->php arasında köprülenebilir mi bilmiyorum. Direk FLV'ye linklemek yerine xxx.php?id=a93242ljsdfsfs seklinde linkleyip, php'nin flv'yi anlik okuyup flash player'a uygun başlıkla göndermesi şeklinde mesela. Flash playerların yapısını bilmediğim için ne olur bilemiyorum
dostum buna uygun bir php örnegi yazman mümkünmüdür bende flv tarafına bakayım
bakim çalabiliceklermi ne dersin

Seçenekler
Stil