![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
merhaba
2.000 video düşünün ( yani ortalama ) bu videoları kendi serverınızda host ediyorsunuz ( yani sağdan soldan çekmiyorsunuz ) videoların ortalama izlenme süreleri : 2 ila 20 dakika arası ve günlük tekil hitiniz : 40 bin ve bu videolar başka sitelere " embed edilemiyor ".. günlük - aylık kaç GB trafik harcar bu site? ( ortalama yani. sallamadan ![]() |
|
||||
|
Biraz sallama olacak hiç video sitem olmadığı için.
Matematik hesabı yaparsak; Bir kullanıcı ortalama 10mb harcarsa 40bin kullanıcı 400.000 mb harcar. Ortalama 400GB günlük harcaman olur. Benmi hesabı abarttım yoksa günlük 400gb'mı çıkıyor Yok yok abarttım...
|
Evet ya o ne öyle
![]()
|
Alıntı:
1 ) öncelikle bu Videoları kim convert edecek 2 ) çözünürlükleri ve stream özellikleri ne olacak. 3 ) bu Videoların başka yerden çalıştırılamaması düşüncesine nerden kapıldınız ( bildigim bir yöntem haric geri kalanların hepsi çürütüldü de ordan soruyorum bunu) 4 ) 40.000 dosyanın eğer ki dışarıdan yüklenecegini ve bunun yine sizin makineleriniz tarafından convert edilecegini öngörüyorsanız eğer ciddi bir Server gurubuna ihtiyacınız olduğunu biliyormusunuz 5 ) eğer sisteminizde bir Bw kısıtlaması yapacak bir yapı yok ise kullanıcının (örnek datadır) eğer 4mbit hattı var ise sizden (yineliyorum kısıtlama yok ise) 400kb ile data çekebilir bu örnekler çoğalabilir burdaki tehlike Toplam data dan daha çok anlık data olabilir. 100 kişi aynı anda sizden video seyrediyorsa (aynı an cidden önemli) hepsinin de 4mbit hattı olduğunu düşünürseniz anlık datanız 4mbit X 100 olacaktır yani bir anda 400mbit görebilirsiniz. yani kendinize ait bir Dedicate hattınızın olması en sağlıklısıdır . şey yine çok konuştum herhalde ama bu soruları düşünüp ona göre bir cevap verebilirsen saha daha sağlıklı önerilerde bulunabilirim
|
selam
![]() hotlink koruması düşünüyoruz. bilemiyorum ne derece etkili olur. ona bir çözüm düşüneceğiz. Videoları biz convert edip uplaod edecegiz servera. mesela her üye günde 5 video izleyebilecek. ( her ip adresi aynı zamanda ) dedicated hattı derken biraz açarmısın? 1 tane server ile bu iş ilk adımı atmazmı diyorsun? yani ne olup biteceğini henüz kestiremediğim için öyle şaşaalı bir girişim yapmak istemiyorum şu an. |
|
||||
|
bir arkadaşım Curl kullanarak sahte referer gönderip hotlink korumasını geçti benimde cidden sinirlerimi bozdu
dedicated hat ile kastım şu sizin (örnek) 200mbit hattınız vardır ve bu hattı doya doya sadece SİZ kullanırsınız hattınızı kimse ile paylaşmazsınız . ve günde 40bin gibi rakkamlardan bahsediyorsanız zaten bu hattın başkası ile paylaşılması gibi birşey düşünemiyorum bile. açıkçası pikniktüp gibi olacaksa Cidden girmeyin derim çok sağlam bir fiyaskodur o proje.
|
Adult mı bu? Üyelik satmadan döndürmene şu an için imkan yok gibi. Adult değilse de üyelik satamazsın gibi
Bir tane server belki yeter, ama hattı olması lazım özel. Megabit başına 10-15 dolar desen 400 megabiti ayda 4000-5000 dolara alıp, 3-4 servera dengeletirsin. Colocation en iyi çözüm. İlk günden tabi o kadar olmaz giriş çıkış, şaşalı giriş yapmak istemiyorsan çözüm şöyle olur. FDC gibi bir yerden unmetered 100 mbps lerden alırsın, onlar 15-20 mbps çekebiliyor anlık, yetmediği barizleştiğinde yeni videoları ek bir servera atarsın, büyüdükçe yeni serverlar eklersin. 4000 videoyu da aynı servera yüklersen olmaz yani.
|
FDC nin hakkında ciddi yorumlar var (konu karışsın diye söylemiyorum TV projem için sorucam) 100mbit paylaşımlı verliyor dimi orda ? yanlış bilgilendirilmemek için soruyorum
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/webmaster-genel-konular/79423-bir-soru-trafik-hesaplama.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Video Sitesi alt yaps iin nerileriniz ltfen - Google - Webmaster Forum / Google Webmaster Fan | This thread | Refback | 2008-04-25 01:30 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|