![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
yoktur ve Can'ın söyledikleri yalnızca bir teori tabi, kimse Google'ın PR aktarımında link sayısına bağlı olan algoritmasını tam olarak bilmiyor. Fakat PR aktarımında her linke eşit önem verildiği ve sayfadanın PR'ının linklere eşit olarak paylaştırıldığı genel olan kanı. Bu durumda dışarıya hiç bir link vermemen ve sayfa hiyerarşini de iyi ayarlaman PR açısından yararına olmuş oluyor. Yalnız dışarıya hiç link vermeyen siteleri Google az da olsa cezalandırma yoluna gidebilir gelecekte, çünkü bu "PR biriktirme" ("PR hoarding") İnternet'in bir "ağ" olma özelliğini kaybetmesine neden olabilir.
Bir de "otorite" (PR'ı çok yüksek) olan sitelere verilen linklerin ya PR'a ya da SERP'lere katkısı olduğu söyleniyor, böyle de bir olay var. Ben şahsen pek inanmıyorum, fakat buna inanan bir çok kişi de var. |
|
||||
|
Alıntı:
(adamlarda google.com ve w3.org a link vermişler) sonra bir sürü yerde gözüme çarptı. Bana çok mantıklı gelmişti.Sanırım burada mantık şu benim sayfam ile şu sayfa örtüşüyor.Eger gerçekten örtüşme varsa bu prim yapıyor googleda. Özellikle link sitelerinin dmoz.org ve w3.org a link vermesi kesinlikle gerek. Rakip siteye link verirsem benim sıralamam düşer deyip arkadaşının linkini silen birileri bu yazıyı okursa bu ona kapak olsun.Silince kendi sıralaması düştü
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|