![]() |
|
||||
|
Arkadaşlar bu sabah çok ilginç bir durumla karşı karşıya kaldım.Gece uyurken birden desktop pc'im kendi kendine açıldı.Ben tam uyanıyorken tekrar kendi kendine kapandı.Daha sonra tekrar açıldı.Baktım sürekli aç kapa yapıyor.
Fişini prizden çektip yattım.Sabah kalktığımda desktopta bir hareketlilik yoktu.Fakat (fişe takılı olmayan) laptop kapalı durumda olmasına rağmen kendi kendine açılıp kapanmaya başladı.Laptop direk kapatmıştım yani uyku modundaydı onuda tamamiyle kapatıp sorunu çözmüş gibi olsamda hala desktop açamıyorum.Fişe taktığım zaman kapat aç yapıyor.Laptopuda şuan kullanıyorum.Açıkken birşey olmuyor. Ben durumun elektrik hattından olacağını düşünmüştüm.Fakat fişe takılı olmayan laptop nasıl açılıyor onu hala anlamadım.Durum bundan ibaret mantıklı bir açıklaması olan var mı?
|
Sorun tek laptopta değil ki yada desktopta ikisindede aynı problem olması düşük ihtimal.Bu arada yeni öğrendim.Alt kat komşumuzun bilgisayarıda kendi kendine açılıp kapanmaya başladı :s
|
Elektirk elektronik işlerinden anlayan daha iyi bilir fakat fişe takılı olmayan laptobun da aynı şeyi yapması benim aklıma manyetik bir akım kaynaklı olabileceğini getiriyor. TEDAŞ vs çalışma yapıyor mu sokakta ya da yakınalrda trafo, yüksek gerilim hattı vb var mı?
Sanayi tipi buzdolaplarının dinbinde duran monitörler bozuluyor manyetizmadan dolayı. Ben yaşadım bunu bir daha da iflah olmadı monitör. |
|
||||
|
Bende manyetik bir alan olduğunu düşünüyorum.100 metre kadar ilerimizde bir inşaat çalışması var.Onun bir etkisi olur mu bilmiyorum.İnşaat başlayalı 2-3 hafta oldu.
Bu arada desktop fişini ara sıra takmayı deniyorum.Ancak biraz açılıp sonra tekrar kapanıyor. Ayrıca arkadaşlar virüs vb. diyenler tek pc de sorun yok.Yani 3 pc'de aynı virüsü yemiş olma ihtmali düşük ihtimal...Bu bana göre pc bazlı bir sorun değil.Genel bir problem var ama çözemedim
Dolandırılmamak için mutlaka okuyunuz! Konu Gifted.ib tarafından (2007-11-29 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|