![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Domain whoisinde senin adın bile olsa sana zarar verecek bir olay olmadığın ı düşünüyorum bunun ancak bundan sonrada domainleri hiç bir zaman kendi adına kaydetme bırak müşterinin bilgileri olsun whoislerde
Ayrıca kesinlikle resmi bir firma ol özellikle spam açısından serverlarını sürekli kontrol altında tut serverından hangi hesap ne kadar mail gönderiyor takip et gerekiyorsa serverından herhangi bir hesaptan gönderilen toplu mailleri aç içeriğini incele nedir ne değildir diye
www.sonsuzhost.com-AWBS CS-CART -LIVE AGENTYetkili Satıcısı Konu sonsuzhost tarafından (2007-11-27 Saat 10:05 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme |
|
||||
|
bende tam tersini düşünüyorum eğer aksi kanıtlanmadıkca sen suçlusun şu durumda... Dediğin gibi adam ulaşılmayacak bir yerden yaptıysa dava senin lehine biter
|
Alıntı:
Bu durumda sizin yapmanız gereken mevzu açıktır. Size karşı açılmış olan bir davayı aynı şekilde sizinde müşterinize açmanızdır. Tabi ki bu davayı Turkcell'e sorarak değil. Adalet sarayının bilgi işlemine giderek adınıza dava olup olmadığını öğreniniz. İnternet tabanlı bir firma iseniz ve satış yaptığınız kişilere karşı sözleşmeniz yok ise bu konu hakkında bir çok pürüs ile karşılaşmanız an meselesidir. İnternet cafelerden işlem yapmak. Ve oradan çıkıp gitmek artık o kadar kolay değildir. TK'nın çıkarmış olduğu yeni yasaları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. (ilgili link : http://forum.iyinet.com/bilisim-huku...eler-icin.html) Şayet bu kişi internet cafeden işlem yaparak sizi ve firmanızı zor duruma düşürdüyse kendisinin bulunamaması halinde işlemi yaptığı cafe bu sorumluluğu üstlenmek zorunda kalacaktır. Yalnız bunların hepsinin olabilmesi için sizin bir sabit sözleşmeniz. Birde firmanız olması gerekiyor. Bunlar yok ise bu konular hakkında ki davaların tek muhattabı sizsiniz. Arkadaşınızın(müşterinizin) sizi mahkemeye vermesi sizin yararınıza bir durumdur. Onu ulaşmanıza çok yardımcı olur. Bence bırakın versin. Bu durumları gözden geçirerek. Hareket etmenizi tavsiye ediyorum. |
|
|||
|
Müşterinize ücreti karşılığında hizmet verip domaini kendi adınıa almanı zaten etik değil , bi kere zaten şifrerleri sizde domain onun adına olsa bir şey farketmez.
Şerefsiz Gökhan Durmaz adında bir dolandırıcı yüzünden 2 senedir uğraşıyorum domainleri kendi adına aldığı için. Adam batık ve ortalıkta yok.
|
Kimin ne dediği önemli değil, asıl önemli olan savcının ne diyeceği.
Bilişim polisini arayarak uygulanacak muhtemel durumları öğren ve bir avukata git. Savcıya ifade vermeden önce bazı konularda kesin bilgi sahibi olursan ifade verirken fazla zorlanmazsın. Savcılar tutturabildiği herşeyi suç sayabilirler. O yüzden çok hazırlıklı olmanı tavsiye ediyorum sana. Domain bilgilerinde senin adın yazıyorsa sunucu sana aitse dava sana açılmıştır muhtemlen. Bu konuda bilişim polisiyle detaylı görüş ve bu bilgilere kesin ulaşmaya çalış. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|