![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Çok doğal patlican.com iyi hit alması. Bu tarz bir gençlik portalının neden .com.tr lı bir alan adı ile sunulduğunu anlayamadım zaten. Bana çok itici gelmişti. patlican.coma da talih kuşu konmuş.
|
|
||||
|
Domain sahibinin başına talih kuşu konmuş demek pek doğru olmaz zaten kendileri talih kuşu gibi, Türkiye'de ki çoğu jenerik domaine sahip olan nokta.com aitmiş alan adı. Herhangi bir haksız kazanç sağlamamak için ne site kurmuşlar nede parking yapmışlar direk kapalı tutma kararı almışlar. Eşi pek görülmücek davranışlardan.
|
Aslinda bu konu hakkinda bir makale yazacaktim .com domainlerinin ne derece önemli oldugunu.
Arama sonuclarinda uzantinin etkisi yok. Cünkü ben bunu bizzat kendim tespit ettim. com uzantilari haric diger uzantilarda google 1. sirada ciktigim siteler var. Ama ister istemez com uzantili domaine hit yollamis oluyorum. Mesela benim abcd.biz sitem var. Ben abcd aramasinda 1. sirada cikiyorum. Ama bazilari typeIn olarak girdikleri icin aklinda com olarak kalabiliyor ve abcd.com a giris yapiyorlar. Böylelikle com domaini otomatik hit aliyor.
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/webmaster-genel-konular/72582-com-uzantili-alan-adinin-onemi.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| .com uzantl alan adnn nemi. - Google - Webmaster Forum / Google Webmaster Fan | This thread | Refback | 2008-04-11 10:05 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|