![]() |
|
|||
|
Bu sabah gizli numaradan polis olduğunu söyleyen bir şahıs aradı.
Sorunun ne olduğunu sorduğumda bir vatandaşın sitede kendisine hakaret edildiğini, kişilik haklarına saldırıldığı için dava açıldığını söyledi. Benden ne istiyorsunuz dediğimde o yazıyı yazan kişinin ip numarasını onlara göndermem gerektiğini bana belirtti. Bende sitede ip nosu tutulmadığını söylediğimde yeni kanunlara göre bunu yapmam gerektiğini söyleyerek, dava ile ilgili bilgileri göndermek için benden fax numarası istedi. Bende faxım olmadığını kendilerine ilettim. Bana domainin kayıtlı olduğu mail adresini sorduğunda evet benim mailim fakat site sahibi olarak görünen bilgilerin yanlış olduğunu söylediğimde sorun değil o mail adresine son giriş yapılan ip den sizi bulurum dedi, bende bu kadar uzatmaya ne gerek var bana mail atılsaydı ben gerekeni yapardım dedim ve telefonu kapattık. Siteyi incelediğimde 2005 yılına ait bir konu olduğunu gördüm. Bu gün konuyu sildim ve screen aldım. Domain whois de şu anda kullandığım telefon numaram var fakat isim ve şehirler yanlış. Başıma nelerin gelebileceği hakkında bilgisi olan tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim. |
|
|||
|
Polis ifadem alınmak için beni bulmaya çalışıyordu sanırım.
Genelde polis bulur, ifade alır, sonra savcılığa gider orada da ifade verirsin. Bana en son söylediği seni aradığımı unut, rüyaydı farzet oldu
|
|
||||
|
sizin bu durumda bir sorumluluk taşıdığınızı sanmıyorum.. eğer olay ciddiyse ki sadece hakaret içerikli bir mesajın o kadar ciddi birşey olduğunu sanmıyorum.En fazla gidersiniz emniyette ifade verirsiniz,sorguya alınmazsınız.. Savcı gerekli görürse sizi çağırır gider orda da ifade verirsiniz. Bu durumda dosyaya sizi "şüpheli" olarak kaydetmeleri pek mümkün değil sanırım. dolayısıyla gönlünüz ferah olsun. Ayrıca korkmanıza gerek yok birdaha ararlarsa seni bulacağiz vs diye sizin bizzat kendinizin gidip ifade vermeniz daha doğru olur..
|
|
|||
|
Alıntı:
Makinadan 1 ip bulayım diyeceğim ama 2005 yılına ait nerden bulayım. Hadi ben buldum onlar o ip den nasıl adamı bulacaklar. Bi şekilde ihale site sahibine kalır sanırım ![]() SYMPHONIC: Ortada benden başka hiç kimse yokki. Dönüp dolaşıp olay yine bende bitecek. Tazminat davası açılırsa tedbirsiz davranmak, hakarete göz yummak gibi suçlardan ceza alma ihtimalim var gibi geliyor bana. Konu disconnect tarafından (2007-08-29 Saat 19:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
polis olduğunu sanmıyorum, polis olsa telefon numarandan adresini bulurdu ve bir güzel seni alıp götürürler ifadeni alırlardı. "o mail adresine son giriş yapılan ip den sizi bulurum dedi" dolayısıyla bunada hiç gerek yok, ki bunu yapmaları çok zor bir sürü brökratik engelleri var. tecrübesiz ve araştırmacı ruhu olmayan bir şaka severmiş
| Stil | |
|
|