![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
arama motoru ile dost META TAG
forumu arastirdim. ancak konuyla ilgili bilgi bulamadim. tum sayfalarda include ettigimiz "ustsayfa.htm" olsun. meta tag'larda bu sayfanin icinde yazilmis olsun. sitemizde 100 lerce siir var diyelim. ve her bir siir sayfasinda <title> bolumunun sayfadaki siirin basligini icermesini saglayabilirmiyiz. ana sayfamiz <title>şiir sitesi</title> şiir 1 sayfasi <title>şiir sitesi: şiir1</title> akla gelen tek yontem tum sayfalarin title bolumunu tek tek yazmak. ancak database den veri cektigimiz icin bu mumkun degil. zor olan diger bisey de su: sayfanin icregini "ustsayfa.htm" sayfasini include ettikten sonra yaziyoruz. sonradan yazilan bir bilgi ust taraftaki title tag'ini nasil degistirebilir. tesekkurler
|
dostum neden olmasi www.e-sehir.com daki hersey senin dedigin mantikta zaten.madem databasedan cekiyorsun bu siirlerin id si de olduguna gore title kismini da bu id den adi getirerek dinamik yaparsin
|
peki ustsayfa.asp sayfasinda
<head> <title>sayfa.com<%=degisken%></title> </head> yazdiktan sonra siirsayfasi.asp de bunu include ettik. ve artik sayfanin <body> bolumunu yaziyoruz. yukarida kalan <%=degisken%> i alt tarafta nasil degistirebiliriz..
|
tesekkur ederim yardiminiz icin ancak ben aspde nasil yapabilecegimizi ogrenmek istemistim. bu konuda fikriniz varsa paylasmanizi rica ediyorum
|
evet bende bunu sormak istiyordum. fakat benim istediğim database e yazılmayacak mesala bir yazı ekleyeceğim. yazının başlığı sonra yazıyı yazacağım. script otomatik olarak title ayarlicak ve metatagları ayarliyacak.. bunu asp de nasıl yapabiliriz ?
|
replace komutunu denedim ancak olmadi..
|
Alıntı:
| Stil | |
|
|