Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:18
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/2
ilteris83 is an unknown quantity at this point
Standart Nedir bu rezalet ?

Artık dayanamayıp yazma gereği duydum. Eminim bahsedeceklerimden en az benim kadar rahatsız olan bir çok duyarlı arkadaşımız var.

Konu : Güzelim Türkçemizi bilinçsizce mahvetmek.

Evet arkadaşlar, bizi var eden, o dille rüyalarımızı gördüğümüz, düşündüğümüz, bilimsel çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz... güzelim Türkçemiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya duyarsız insanlarımız sayesinde.

İki kelime ingilizce öğrenip kendi dili ile iç içe kullanan,
Kendi kültürünü dilini aşağılayan özenti yolunu seçen,
Milli kültüründen, değerlerinden habersiz,
Yediği ekmeğin hakkının farkında olmayan.... kişiler dilimizi mahvediyor.

Size yaşanmış bir olayı anlatayım ve utanalım. Bundan 3-5 ay kadar önce Almanyaya giden meslektaşım (Türkolog) karşılaştığı manzarayı şu şekilde aktarıyor:

"Kıt kanaat İngilizcemizle indik. Gelişmiş bir ülkede bizi anlayacaklarını hayal ederek iletişim sorunu çekmeyeceğimiz düşündük. Bindiğimiz ilk otobüsde gideceğimiz yeri insanlara ingilizce sormaya çalıştık. Orada bulunan en az 20 kişiden dönüp cevap verme tenezzülünde bulunan olmadı. Sadece bir tanesi dönüp "(İngilizce) Almanyada yaşıyorsanız Almancayı öğrenmelisiniz. O zaman seve seve yardımcı oluruz." ifadesini kullandı."

Bu konu ülkemizin genelini ilgilendiren büyük bir zihniyet sorunu aslında. Ben ise burayla alakalı olan kısmına değinmek istiyorum. Forumda defalarca rastladığım İngilizce kelime kullanma özentisi, yine yarı yabancı yarı Türkçe nikler, avatarlar... vs.

İnanın kazanacağımız üç kuruşa ya da zevklerimize özen gösterdiğimiz kadar bizi biz yapan, millet vasfı veren, 4000 yıllık tarih sunan şu güzelim Türkçemize de dikkat etsek bugün bir çok sorunu halletmiş olurduk.

Unutulmamalıdır ki milli değerlerine doğrudan ya da dolaylı yoldan bile bile zarar veren herkes vatan hainidir. Hiç kimsenin aptalca zevkleri uğruna bunların yok olmasına vesile olacak hareketlerde bulunma hakkı yoktur.

Umarım vicdanım sızlayarak yazdığım şu iki satır ifadeyi okuyup da söylediğim yanlışlara alet olanlar işin ciddiyetini anlayıp doğru hareket etmeye başlarlar ve feryadımız havada kalmaz. Yok bunlar yanlış ben istediğim gibi konuşur, istediğim gibi düşünürüm diyenler varsa bilsin ki onlar doğru gözlerinin içine sokulduğu halde yanlış yapmayı adet edinmiş, bu vatanın ekmeğini yemeye hakkı olmayan zavallı eziklerdir.

Konunun başından sonuna kadar dikkatlice okunup öyle değerlendirilmesini rica ediyorum. İyi çalışmalar arkadaşlar.

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:31
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
riders on the storm

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %80/3
atay will become famous soon enoughatay will become famous soon enough

çok önemli bir konuya değinmişsiniz.

Yıl: 1965
“Karşıma aniden çıkınca ziyadesiyle şaşa kaldım.. Nasıl bir eda takınacağıma hüküm veremedim, adeta vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle ‘akşam-ı şerifleriniz hayrolsun’ dedim..”

Yıl: 1975
“Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ‘iyi akşamlar’ dedim..”

Yıl: 1985
“Karşıma aniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hüküm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ‘hayırlı akşamlar’ dedim..”

Yıl: 1995
“Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yani.. Ama bu is bizi bozar dedim.Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim.. Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle ’selâm’ dedim..”

Yıl: 2006
“Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fena göçeriz dedim, enjoy durumları yani.. Ama concon muyum ki ben, baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. ‘Hav ar yu yavrum?’”

Yıl: 2026
”Ven ay vaz si hör, ben çok yani öyle iste birden.. Off, ay dont nov abi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so aşık len bu manita.. ‘Hay beybi..’”
Hâlâ vakit var!.

alıntıdır

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:38
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/2
ilteris83 is an unknown quantity at this point

Mükemmel bir örnekle desteklemişsin arkadaşım, çöküşümüzün açık resmidir.

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:41
Merlin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

eTicaret: %100/1
Merlin will become famous soon enough

Bkz: www.sinanoglu.net

Bu forumda cogu özenti sahibi sahsiyetler daha EWET yaziyorlar. Bu zihniyetlere ülkemizi teslim edeceksek vay halimize.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:49
visitistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Diamond INC.

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %0/0
visitistanbul is a jewel in the roughvisitistanbul is a jewel in the roughvisitistanbul is a jewel in the rough

k harfi yerine q kullananlara ne demeli ?

Etiketler: DZKK Burada KKK
Şehitlere ağlanmaz İMRENİLİR.. Vatan Sağolsun

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 00:54
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
riders on the storm

eTicaret: %80/3
atay will become famous soon enoughatay will become famous soon enough

ben asıl şirin görünmeye çalışan aptal kızlara çok sinirleniyorum. bu nedir ya:

"melapa, bhen jansu. bhen pi aphtaLım janIm daha qendi diLimi duzqun kuLLanamıooorrmmm"

böyle yazı yazılır mı? yok böyle birşey?

türkçe mevzusu sebebinden çok tartıştım tanıdıklarımla, çok kırdım sırf adam gibi konuşsunlar diye.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 01:08
O şimdi asker!

Blog Entries: 2
eTicaret: %100/25
Zanza will become famous soon enoughZanza will become famous soon enough

cool

...........................................

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 02:11
ArkadaSYeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
ArkadaSYeri is on a distinguished road

Genelkurmay bu konuda bir adım atmış okuduğum kadarı ile.
Türk silahlı kuvvetlerinde görev yapan subay/astsubay ve uzman çavuşlar belirli aralıklarda Türkçe testine tabi tutulacaklarmış.

Bu testlerin sonuçlarıda sicillere işlenecekmiş. Bence çok güzel bir haber.

Evet haberi buldum..

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkçe’nin düzgün kullanımı konusunda hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Birliklerde yapılan denetimlere, dilin düzgün kullanımı kriterini de ekleyen Büyükanıt, bütün personele gönderdiği emirde, bu konuda dikkatli davranılmasını ve Türkçe karşılığı varken yabancı kelimelerin kullanılmamasını istedi.

Personele dil testi
Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Denetim Başkanlığı’nın da düzenli olarak yaptığı denetim çalışması sırasında personeli dil sınavından geçirmesi emrini verdi. Özellikle genç personelin Türkçe’yi düzgün kullanmalarını isteyen Büyükanıt, “Bu sebeple, yüzbaşı, üsteğmen ve teğmen ile astsubay ve uzman çavuşların Türkçe teste tabi tutulması” talimatını verdi.
Çoktan seçmeli 20 soru üzerinden yapılacağı bildirilen sınavda; 90-100 puan alanlar “çok iyi”, 80-90 puan alanlar “iyi”, 70-80 puan alanlar “orta”, 60-70 puan alanlar ise “yetersiz” olarak değerlendirileceği kaydedildi. Konunun ciddiyetine vurgu yapılan emirde, “Test sonuçları subay, astsubay ve uzman çavuşların sicil belgelerine işlenecek” denildi.

Herkesi kapsıyor
Büyükanıt’ın verdiği emir, Kuvvet Komutanlıklarının yanı sıra, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı da kapsıyor. Emirde, üst rütbeli personelin, alt rütbedekilerin Türkçe’yi doğru kullanmaları konusunda sorumlu olduğu ve bu konuda her türlü desteği vermeleri istendi. Emirde, yabancı teknik terimler ile uluslararası kuruluşlarda kullanılan kelimeler hariç, yabancı sözcüklerin Türkçe karşılığı olanların mutlak surette kullanılması gerektiği belirtildi.

Bunların yanısıra :

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ha...haberid=318406
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ha...haberid=318909
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ha...haberid=318298

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 02:34
TrDownload - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Wordpress Developer

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/15
TrDownload has a spectacular aura aboutTrDownload has a spectacular aura about

msn de bircok kez insanlarla aptalca konuşmaları yüzünden kavga etmiş biri olarak bende sizi destekliyorum lütfen dilimizi gerektiği gibi ve düzgün birşekilde kullanalım

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-15, 21:39
Teqin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/5
Teqin is on a distinguished road

bence buna acilen bir care bulunması lazım güzelim Türkçemiz ne hale geldi .
bunun cogunun nedeni ise gereksiz dizilerdir.
Vay be bü günleridemi görücektik Türkçemiz git gide bitiyor yazık.

Örnek Coş Hoş Tesekkurler.

Seçenekler
Stil