![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bence, sektörü webmaster terimi ile kısıtlamamak gerekli.
- Webmaster - Web Programcısı - Yazılım ( Uygulama ) Geliştiriciler - Grafiker - İnternet Uzmanlığı gibi uzar gider..
|
evet aslında yukarıda da demişim
Alıntı:
Bilişim diyelim tekrardan Dekan dan başkaları da vardır, kimler var Ben ben .. kendimde bu sınıftayım.Bende konunun sonlarında bu konuda ilk mesajımda yazdığım sorulara kendim adına cvap verecem.Yokmu başka?
|
işin doğrusu Mühendis,Doktor,Avukat olupta sonradan iş değiştiren biri varsa şayet webmaster olmasın...Onca yıl eğitim alarak (özellikle avukat ve doktor) işinde bi işe yaramayan biri olmuşsa web tabanlı teknolojilerede ayak uydurması kolay olmayacaktır. Ve aynı kişi yıllar sonra ;
"asıl işi webmaster olupta sonradan badanacı olanlar varmı" gibi bir topikte yine yazarlar sanırım Hiç bir meslek 1-2 yılda yenir yutulur bişi diildir. Benim 7.ci senem hala işimle alakalı soru sordugum oluyor insanlara
|
|
||||
|
Yanlış anlaşılma olmasın.Kastedtiğim işinde işe yaramadığı için vs değil.Zaten o mesleklerin işinde işe yaramamaı mümkün değil işinde kötü olsada devlette iş bulabilir.Hiç olmazsa imzasını pazarlar sadece imza gerektiren işlerde denetimci olur.
Webde daha doğrusu bilişimde gelecek görüp yatırım olarak mesleğinden çok para kazanacağını düşünürse bu dala girebilir. Bunun üzerine yazarsak iyi olur.
|
venom'da haklı
![]() Sektörde hangi alanda ise artık web tasarımcı, grafiker, web programcısı, yazılım uygulama geliştiricisi, sistem uzmanı veya her ne ise alanında profesyonel iş yüreten insanlar bu işe sonradan değil, sıfırdan başlayarak gerekli eğitimleri veya kendi hevesi, hırsı ile genelde kendini yetiştirmiş insanlardır. Altyapı bence çok önemlidir.
|
Evet kendini yetiştirmiş insan çok.Genel gördüğüm okulunu okumuş insanlar özel şirkette iş yapıyor yada bu işi çok kapsamlı yapıyor adsenseden gelire kalmıyor.Yada ek gelir olarak olsada olur şeklinde bakıyor.
Ama yine yeniliyorum İşini bırakıp webmasterlik bilişim vs yapanlar derken işinde yeteneksiz olduğundan bırakanları kastetmiyorum.İşinde o kadar eğitim alıpta başarısız olmuşsa Web gibi bir işe kendini yetiştirerek girmez! o daha zor gelir..
|
webmaster bile olamadım
![]() hatta olmakta istemiyorum desem yeridir. çünkü mesleğim muhasebe. olmak istemiyorum dememin sebebi kötü bir meslek değil ama hakeden ve anlayanların uygulayabileceği bir branş olarak düşünüyorum. hobi olarak bir kaç site (30-40 site) mevcut ama sadece zaman geçirmek, sohbet etmek ve birşeyler öğrenmek için buralardayım. interneti seviyorum, bu forumu seviyorum, sörf yapmayı seviyorum, çalışmayı seviyorum ama daha baist kodlamaları bile bilmediğim için ben webmaster değilim. ve olmayıda düşünmüyorum. hakeden insanların ve bu işte kendini geliştiren hatta okulunu okumuş kişilerin bulunmasını yeğleyenlerdenim.
|
ya zaten okurken bile tuhaf geliyor insana...Avukat, doktor, Adsense...????
düşünülmeden açılmış bir topik..doktor,avukat vs. olup bilişim için bu mesleğini hiçe sayacak olanlar zaten sağlam eleman altyapısı ve mali kaynaklarla girmiştir. Bunu soruyorsanda adı webmaster olmaz zaten. Ya bimeksin ya gold un sahibi olur. Aksi haldede mesleği bırakmaz. Yani ben hayal bile edemiyorum bi doktorun adsense hesabını günde 2 kere kontrol etmesini...çok ütopik bir örnek...en azından ben bağ kuramıyorum ...Heleki webmaster olarak...kaç para alacak allahaşkına maaş olarak. kazara sigortası yapılsa bile asgari ücret üzerinden olacak. Kaldı ki zaten kuş kadar para alacak...Kısacası ben böyle birini tanımıyorum tanımakta istemem
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|