Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 22:47
Borte45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
Borte45 is on a distinguished road

Alıntı:
Turkmucit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elinde iyi para kazanacak çok geçerli mesleği olduğu halde onu yapmayıp web e,bilişime yönelen bu alandan para kazanan(,kazanamayan ) varmı?
Varsa hiç acaba asıl işimi yapsam !? dediği oluyormu.
Mühendis,Doktor,Avukat vs olup Webmaster olanlar
Hikayelerinizi paylaşır mısınız?
-Çevrenizden aldığınız tepkiler
-Kendi içinizde yaşadığınız çelişkiler
-Geleceğe dönük projeleriniz
-Neden web i seçtiniz
-Ek olarak söyleyebileceğiniz diğer şeyler
nelerdir.?

saygılar..
Devrim Demirel*
Yonlendir.com'un sahibi. Odtü İnşaat Mühendisliği mezunu ama işini bir kenara bırakıp bilişim sektörüyle uğraşıyor.

#32 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 23:12
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Turkmucit is on a distinguished road

muazzam örnek .Teşekkürler..

#33 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 23:33
webyazilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/10
webyazilim will become famous soon enough

ploop anahtarı alıcan bu gidişimle zaten o ilk 100 site derken 50 sinin senin olduğunu ve diğer 50 sininde yakında senin olacağını söylemeyi unutmuştum.

#34 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 23:37
Senior Member

ploop böyle kendini ifşa edip milletin iştahını kabartma aldırma anahtarını.
Şaka bir yana darısı başımıza ne diyelim

#35 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-15, 00:47
sverdlow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Red Rose

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/12
sverdlow will become famous soon enough

bilgisayar mühendisi olmama çok az kaldı, ancak biryerde maaşlı çalışmayı düşünmek son tercihim.
Açıkçası bu sektörün ele ayağa düşmesini görmek istemem, bu en sinir bozucu ve sektör sağlığını bozucu etkenlerden biri. Rakiplerimin güçlü olması ve ortaya konan ürünlerin kaliteli olması hem benim arzuladığım konudur, hem de sektörün canlı kalması için gereklidir.

#36 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-15, 15:29
Metin77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Metin77 is an unknown quantity at this point

Tanidigim bircok kisi bunlarin icinde avukat, muhendis gibi yuksek konumdakiler var, gercek meslegi disinda baska isler yapiyor. Artik hangi okulu okumussun nerden mezun olmussun onemli degil cok parayi nasil kazanabilirim durumuna gelmis zaman.

#37 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-17, 03:17
Member

damAster is an unknown quantity at this point

Ben sanal ile real arasında biryerdeyim henüz tahsilatımı bitirmedim ama bitirmem lazım biliyorum gönlüm bu işlerde ama şuan sanaldan bana para kazandıracak evimi geçindirecek devletin veya fabrikanın vs vereceği maaş gibi garanti bir para kaynağı yok. Adsense den para kazananlar var. Bu ay kzandın, bu yıl kazandın. 2 yıl sonra adsense deki yerin belli değil. ban mı yersin bişi mi olur vs vs.. garantisi olmadığı için korkuyorum şuan bu işleri tercih etmeye.

#38 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-17, 07:36
Member

_MuCaHiD_ is on a distinguished road

"Çıraklığını yapmadığın işin PATRONU olamazsın.."
"Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.."

bir sene öncesine kadar muhasebecide çalışıyordum.. Kendi işimiz olacak dedik, muhasebecilik mesleğini DİNİ açıdan sakıncalı bulduk bu işlere girdik.. Sonuç tam bir hüsran oldu.. Hosting işine girdik hep cepten gidiyor.. [gerçi bir sunucu var onuda mecburen kendi sitelerimizi host etmek için almak zorundaydık] Herkesin hikayelerini dinlediği ADSENSE olayına bizim de iştahımız kabardı ama öyle bir hale geldik ki bi paraya sıkıştık [DİNİ sebeplerden ötürü bıraktığımız muhasebe] ve adsensede hile yapmaya başladık.. Bilişim sektörü evet inanılmaz bir hızla yükseliyor, hızına bill gates amca bile yetisemiyordur artık rakiplerinin çoğalmasıyla... burdada gorduğun gibi sadece turkuyede binlerce insan var bu işleri yapmaya çalışan..

vede bu sektörün Asıl Sahiplerine burdan duyuruyorum. Gecenlerde yeni açılması planlanan 15 universite için eczacılar birligi eczacılık fakultesinin kurulmasını istemedi.. Sebep piyasaya o oranda eczacı girecek ve herkes eczacı olacak bunun sonucunda is bulamayan işi suistimal edecek.. Nitekim en büyük örnek Ayrıldığım meslek olan muhasebecilik dalında bi fiil gorulmekte yaşanmakta idi bundan on sene once lise mezunları muhasebeci olabiliyormus.. su anda yeni yeni önlemler aldılar gerçi muhasebeci olmakta zor.. Onun için bu Sektörün SAHİBİYİM diyen insanlardan ricam hem internetin bir çopluk olmaması açısından hemde kendi yaptıkları işin ayaklar altına dusmemesi için MESLEĞİNİZE sahip çıkın..

Tavsiye en baştaki ata sözleri her şeyi açıklıyor gerçi ama sen kararınıda vermişsin Hakkında hayırlısı olsun.. ama şunu bilki adsense hikayelerine özeniyorsan Biz hile ile kazandık sende yarın hile yapmaya yönelirsin,, ve bu yaptığın hilelerde öyle veya böyle , bu dünyada veya öbur dunyada senden çıkar ...

iyi çalışmalar..

#39 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-17, 09:46
Senior Member

Görüşleriniz için çok teşekkürler.
Hile mevzuuna gelince inş. hiç kalkışmamayı düşünüyorum.Oradan gelecek paranın bize hayrı olmaz.Bilişim derken biz özellikle yazılım da var olmayı planlıyoruz.Ancak sadece yazılım değil.Bilişimin her dalında varlığımız olmasını istiyooruz.Bunlar birbirlerini doyursun diye.
Tabiki artık hakkımızda hayırlısı.Dilerim sizde başarıllı olursunuz..

Seçenekler
Stil