Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 17:23
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

benim 1. yılım bakalım nekadar ilerliyecem. Ama gerçek işinizi bırakmanızdan yana deilim, hobi olarakta çok güzel yürüyo işler (tabi 30+ sitesi olanlar hariç).

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 17:23
DEKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/23
DEKAN is on a distinguished road

Ya bu iş keyif işi (kendi adıma söyleyim)
Mesleğimi bırakıp da girmedim tabiki bu işlere , adsense konusu da webin keyiflerinden biri , 0.01 bile kazansa insan mutlu olabiliyor (geçimi adsenseden değil ve de hırs yapmıyor ise )

www.toplist.com.tr | www.dvdclub.com.tr | Seoogle Kurumsal Seo Çözümleri

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 17:25
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

Alıntı:
venom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya zaten okurken bile tuhaf geliyor insana...Avukat, doktor, Adsense...????
düşünülmeden açılmış bir topik..doktor,avukat vs. olup bilişim için bu mesleğini hiçe sayacak olanlar zaten sağlam eleman altyapısı ve mali kaynaklarla girmiştir. Bunu soruyorsanda adı webmaster olmaz zaten. Ya bimeksin ya gold un sahibi olur. Aksi haldede mesleği bırakmaz. Yani ben hayal bile edemiyorum bi doktorun adsense hesabını günde 2 kere kontrol etmesini...çok ütopik bir örnek...en azından ben bağ kuramıyorum ...Heleki webmaster olarak...kaç para alacak allahaşkına maaş olarak. kazara sigortası yapılsa bile asgari ücret üzerinden olacak. Kaldı ki zaten kuş kadar para alacak...Kısacası ben böyle birini tanımıyorum tanımakta istemem
sanırım daha adsense in gerçek yüzünü görememişsiniz (benim gibi )

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 18:07
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
Turkmucit is on a distinguished road

Alıntı:
mathiaxbars´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sanırım daha adsense in gerçek yüzünü görememişsiniz (benim gibi )
Arkadaşıma teşekkür ediyorum.Venom ezbere konuşuyor.Şu forumda günde 4 hanelilere gelenlerden bahsederdik.Kaç avukat doktor ayda 40 50 bin kazanabiliyor.
Ben 1 değil iki mühendislik diploması sahibiyim Şükür kafamda çok basıyor diplomaları 4 yılda aldım geceli gündüzlü okuyarak ve buradaki potansiyeli sevdim (bilişim deki) .Özellikle yazılımlarımla iş yapmayı planlıyorum.
ancak burada benle benzer durumda kimse varmı diye girdim.Venom baya bir hararetli daldı

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 18:13
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 9
eTicaret: %100/4
Angelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really niceAngelo is just really nice

Çok geçerli meslek nedir ki bu ülkede. Mühendisler call center'da müşteri dinliyor, işletmeciler kredi kartı pazarlıyor. Üniversite bize meslek değil formasyon verdi, mesleğimizi biz seçeriz. İş ve katma değer yaratabildiğimiz alan bizim mesleğimizdir.

Neyse, bilişim işi doktorluktan daha geçerli bir meslek bence.

Komşularınız bankada kredi kartı pazarlayan meslektaşınızı, siz evde web tasarlıyorum dediğinizde, daha çok takdir edebilir. Nurettin, XXX Bank'da calisiyormus diye dedikodu yapabilir, onları boşver

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 18:24
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
henry lee

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %75/2
atay will become famous soon enough

üniversitede gazetecilik bölümünde okuyorum, şu anda henüz gazeteci olmadan mesleğimi bırakmış gibiyim. aklımın ucundan geçmiyor okuduğum mesleği yapmak.

neden web'i seçtiğime gelirsek, eğer düzgün projeler kurup akıllı bir çalışma yaparsan hayat standartlarını çok kısa sürede istediğin yerlere getirebilirsin. ileride ayda 500ytl maaşla sabah 6 akşam 5 çalışmak istemiyorum. ve en önemlisi, bu işte üzerinde kimse yok. emir almıyorsun, rapor vermiyorsun.

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-13, 22:50
db.gen.tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

eTicaret: %100/1
db.gen.tr is on a distinguished road

Bugün onu konuşuyoduk arkadaşlarla şu an ülke şartlarında web bir iş olarak algılanmıyor sadece hobi olarak bakılıyor olaya ama işi hakkıyla ciddiyetle yapan kişi veya kişiler web'in tüm kaynaklarını kullanıyor mutlu mesut oluyor arkadaşında dediği gibi başkasının emrinde çalışmaktansa kendinin patronu olma olayı...

#18 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 10:10
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
Turkmucit is on a distinguished road

Evet .Belki bu işi geçim kaynağı olarak görüp girişmek risk olabilir.Ancak gemileri yakmanın riski gibi avantajı da vardır daha ciddi projeler yapmak zorunda kalırsın Diye düşünüyorum.

#19 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 11:05
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
venom has a spectacular aura aboutvenom has a spectacular aura about

ezbere konuştuğum yok, senin gibi olan forumda yok sanırım veya çok çok az...Ezbere değilmiş demek. Ancak bir kaç istisnai durumu genelmiş gibi yansıtmak abes olmuyormu. Emin ol 40-50 bini adsenseden kazanan kişi sayısının en az 100 katıdır doktorluk yada avukatlıktan bu parayı kazanan. Mesela bu kadar parayı adsenseden kazanan bir tek kişi bile bilmiyorum ama doktor yada avukat olarak kazanan bi ton adam biliyorum. Zaten bu parayı adsenseden kazanan kişileride herkesin biliyor olması bu işin olağandışı oldugunu kanıtlamazmı bize? Kaç kişi var adsense ile arabasını alan? Forumda kaç kişi bu işten kendine araba alabildi? Bi araba 10000 ytl...Kaç kişide var? Mühendislik ise mesleki birikimin önemli oldugu bir sektör. Makine mühendisi olan çok arkadaşım var ve 2 senede ancak fabrikadaki ustalarını yakalayabildiler. Gemi mühendisi olan bir arkadaşım okul sonunda önce webmasterlığa özendi sonrada hala işlettiği kuruyemişçinin başında duruyor. Diplomalarını çokta mühim olmadığını kendileride beyan ediyorlar zaten.
Kısacası yapılan her ne iş olursa olsun birikim olmadan hiç bir başarı olmaz. Ve işini iyi yapan birininde adsense ve web teknolojilerini öğrenecek zamanı olmaz. Keşke sende 4x2 yıl yerine 2 diploma alacağına bu işe baştan girmiş olsaydın boşuna zaman kaybetmezdin ...Eğer 2 yıllıkları bitirdiysende zaten mühendis olmuş olmuyosun ve web teknolojilerine girmek iyi bir seçim olmuş

Alıntı:
Turkmucit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşıma teşekkür ediyorum.Venom ezbere konuşuyor.Şu forumda günde 4 hanelilere gelenlerden bahsederdik.Kaç avukat doktor ayda 40 50 bin kazanabiliyor.
Ben 1 değil iki mühendislik diploması sahibiyim Şükür kafamda çok basıyor diplomaları 4 yılda aldım geceli gündüzlü okuyarak ve buradaki potansiyeli sevdim (bilişim deki) .Özellikle yazılımlarımla iş yapmayı planlıyorum.
ancak burada benle benzer durumda kimse varmı diye girdim.Venom baya bir hararetli daldı

#20 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-02-14, 11:43
Linux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Linux is on a distinguished road

YuPPi yaşasin işim Bu Kimse Karışamıyorum Bilgisayar Prog. Okuyorumda Üni. Bitirsem Tam süper olacak

Seçenekler
Stil