![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
Ben 1 değil iki mühendislik diploması sahibiyim Şükür kafamda çok basıyor diplomaları 4 yılda aldım geceli gündüzlü okuyarak ve buradaki potansiyeli sevdim (bilişim deki) .Özellikle yazılımlarımla iş yapmayı planlıyorum. ancak burada benle benzer durumda kimse varmı diye girdim.Venom baya bir hararetli daldı
|
Çok geçerli meslek nedir ki bu ülkede. Mühendisler call center'da müşteri dinliyor, işletmeciler kredi kartı pazarlıyor. Üniversite bize meslek değil formasyon verdi, mesleğimizi biz seçeriz. İş ve katma değer yaratabildiğimiz alan bizim mesleğimizdir.
Neyse, bilişim işi doktorluktan daha geçerli bir meslek bence. ![]() Komşularınız bankada kredi kartı pazarlayan meslektaşınızı, siz evde web tasarlıyorum dediğinizde, daha çok takdir edebilir. Nurettin, XXX Bank'da calisiyormus diye dedikodu yapabilir, onları boşver
|
üniversitede gazetecilik bölümünde okuyorum, şu anda henüz gazeteci olmadan mesleğimi bırakmış gibiyim. aklımın ucundan geçmiyor okuduğum mesleği yapmak.
neden web'i seçtiğime gelirsek, eğer düzgün projeler kurup akıllı bir çalışma yaparsan hayat standartlarını çok kısa sürede istediğin yerlere getirebilirsin. ileride ayda 500ytl maaşla sabah 6 akşam 5 çalışmak istemiyorum. ve en önemlisi, bu işte üzerinde kimse yok. emir almıyorsun, rapor vermiyorsun.
|
Bugün onu konuşuyoduk arkadaşlarla şu an ülke şartlarında web bir iş olarak algılanmıyor sadece hobi olarak bakılıyor olaya ama işi hakkıyla ciddiyetle yapan kişi veya kişiler web'in tüm kaynaklarını kullanıyor mutlu mesut oluyor arkadaşında dediği gibi başkasının emrinde çalışmaktansa kendinin patronu olma olayı...
|
|
||||
|
ezbere konuştuğum yok, senin gibi olan forumda yok sanırım veya çok çok az...Ezbere değilmiş demek. Ancak bir kaç istisnai durumu genelmiş gibi yansıtmak abes olmuyormu. Emin ol 40-50 bini adsenseden kazanan kişi sayısının en az 100 katıdır doktorluk yada avukatlıktan bu parayı kazanan. Mesela bu kadar parayı adsenseden kazanan bir tek kişi bile bilmiyorum ama doktor yada avukat olarak kazanan bi ton adam biliyorum. Zaten bu parayı adsenseden kazanan kişileride herkesin biliyor olması bu işin olağandışı oldugunu kanıtlamazmı bize? Kaç kişi var adsense ile arabasını alan? Forumda kaç kişi bu işten kendine araba alabildi? Bi araba 10000 ytl...Kaç kişide var? Mühendislik ise mesleki birikimin önemli oldugu bir sektör. Makine mühendisi olan çok arkadaşım var ve 2 senede ancak fabrikadaki ustalarını yakalayabildiler. Gemi mühendisi olan bir arkadaşım okul sonunda önce webmasterlığa özendi sonrada hala işlettiği kuruyemişçinin başında duruyor. Diplomalarını çokta mühim olmadığını kendileride beyan ediyorlar zaten.
Kısacası yapılan her ne iş olursa olsun birikim olmadan hiç bir başarı olmaz. Ve işini iyi yapan birininde adsense ve web teknolojilerini öğrenecek zamanı olmaz. Keşke sende 4x2 yıl yerine 2 diploma alacağına bu işe baştan girmiş olsaydın boşuna zaman kaybetmezdin ...Eğer 2 yıllıkları bitirdiysende zaten mühendis olmuş olmuyosun ve web teknolojilerine girmek iyi bir seçim olmuş ![]() Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|