Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 00:27
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
stbolen is an unknown quantity at this point
Standart özel name server

arkadaşlar selamlar.

resellerzoom'dan b-1 paketi ve 2$ vererek özel name server da aldım.

bununla ilgili bir kaç sorum var.

1. primary domainim primarydomain.com ve name serverlarim da ns1.primarydomain.com ns2.primarydomain.com. primarydomain.com adresini kaydettirdiğim yerde bir işlem yapmam gerekiyor mu? yani o domani namerserver olarak kullanmak için ekstra bir ayar yapmalımıyım.

2. ben bu paketle 50 hesap oluşturabileceğim ve her domain için belirlediğim name serveri (ns1.primarydomain.com ns2.primarydomain.com) kullandirabilir miyim? evetse cpanel de veya whm de bunu ayarı nasıl olacak.

arkadaşlar sorular acemice oldu kusura bakmayın. teşekkür ederim...

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 00:30
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
winsock will become famous soon enough

1. primary domainim primarydomain.com ve name serverlarim da ns1.primarydomain.com ns2.primarydomain.com. primarydomain.com adresini kaydettirdiğim yerde bir işlem yapmam gerekiyor mu? yani o domani namerserver olarak kullanmak için ekstra bir ayar yapmalımıyım.
>> domainlerinin NS lerini kaydettigin domainin NS lerine yonlendirmelisin ve ticket / email yada baska bir iletisim yoluyla firmaya bildirmen gerekiyor

2. ben bu paketle 50 hesap oluşturabileceğim ve her domain için belirlediğim name serveri (ns1.primarydomain.com ns2.primarydomain.com) kullandirabilir miyim? evetse cpanel de veya whm de bunu ayarı nasıl olacak.
>> anlamadım
eger kastetttigin kaydettigin NS ile 50 domaini host etmekse evet yapabilirsin
ama her domain icin ayri NS tanimlamak istiyorum diye sormussan onu firma ile gorusmelisin

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 01:02
Junior Member

2. soru için şunu kastediyorum.

ben whm ile yeni bir account oluşturdum. örneğin domain abc.com olsun. ve başka bir yerden de abc.com domainini satın aldım. yeni aldığım abc.com domaini için name server olarak ne belirtmem gerekiyor. ns1.primarydomain.com ve ns2.primarydomain.com belirtebilirmiyim?

teşekkürler.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 01:04
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
winsock will become famous soon enough

Alıntı:
stbolen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2. soru için şunu kastediyorum.

ben whm ile yeni bir account oluşturdum. örneğin domain abc.com olsun. ve başka bir yerden de abc.com domainini satın aldım. yeni aldığım abc.com domaini için name server olarak ne belirtmem gerekiyor. ns1.primarydomain.com ve ns2.primarydomain.com belirtebilirmiyim?

teşekkürler.
evet tanimladiginiz DNS leri belirtip host acarsaniz site calisacaktir

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 01:09
Junior Member

Alıntı:
winsock´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet tanimladiginiz DNS leri belirtip host acarsaniz site calisacaktir
bunu whm de yeni bir hesap açarken mi belirtmem gerekiyor. yani dns leri nasıl ve nerede belirteceğim. teşekkürler...

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 01:39
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

WHM'de Reseller Center'da ozelliklere girip nameserverlari guncellersin. Bu naneye neden para alindigini da anlayabilmis degilim.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 14:30
Junior Member

Alıntı:
Angelo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
WHM'de Reseller Center'da ozelliklere girip nameserverlari guncellersin. Bu naneye neden para alindigini da anlayabilmis degilim.
Eğer zahmet olmaz ise tam olarak nerden yapabileceğimi açıklayabilirmisin.

Şimdi ben resellerzoom dan host ve godaddy den de domain aldım. godaddy den aldığım domain primarydomain.com.

dns lerini de ns1.primarydomain.com ve ns2.primarydomain.com olarak ayarlamaya çalışıyorum ama bir hata veriyor ve ayarlama yapılamıyor. diğer sorum da bu arkadaşlar...

işin açığı arkdaşlar ben bu nameserverları aldım ama nasıl kullanılacağını tam olarak bilmiyorum. ama kullanmak da istiyorum. açıklama yapcacak arkadaşları bekliyorum.

teşekkürler...

Konu stbolen tarafından (2006-12-02 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 15:55
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

Nameserver yaratilan yerden (godaddy) girip my account'ta domain host summary olacakti eskiden, simdi paneli degistirdiler biraz araman lazim. Orada sana verilen ipler ile nameserverlari yaratacaksin.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-12-02, 20:54
Junior Member

Angelo;

teşekkür ederim. GoDaddy'de arıyorum şu an. bulursam yazarım buraya. ama bilenler yazarlarsa da memnun olurum.

teşekkürler...

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil