Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Genel > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #41 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 10:50
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/1
bayramkorkut is an unknown quantity at this point

Alıntı:
salim_aslan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elmasgunes arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum. Özveri, bilgi birikimi ve zaman harcanarak hazırlanmış ve Türkiyede yaygınlaşmış, Dünyadaki benzerlerine rakip konumda bir projenin destek görmek yerine biranda yokedilmeye çalışılması bana rahatsızlık veriyor. Bence bu konuda muhakeme edilme hakkını kullanmalı ve elmasgunes arkadas a maddi ve manevi destek vermeliyiz. Müyapın siteni kapat yoksa biz kapattırırız tehditine karşılık konuyu mahkemeye taşımalıyız. Çünkü ortada olan şey bir dosya paylaşım sistemi. Bunun içindeki illegal dosyaları ayıklamak yerine siteyi tamamen kapatmak mantıksızlık. Mesela her şehirde suçlular bulunur. Ama kimse kalkıpta bu şehirde suçlular var hadi hepiniz gidin bu şehri kapatıyoruz demiyor.
Bence mahkemeye gidildiğinde mahkeme kararının ; müyapın illegal dosyaları hemenpaylas.com a bildirmesi ve hemenpaylasın da bu dosyaları silmesi şeklinde olacaktır. Bunun takibini de muyapın yapması gerekecektir. Hazırdan site kapatmaya alışmış muyap a bu ağır bir yük getirecektir.Eğerki sitenin içeriğinin tamamen silinmesi gerekiyorsa da buna muyapın değil mahkemenin karar vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Mahkeme edilmek şu an ve Türk internetinin geleceği için elimizde bulunan tek şans. Böyle bir mahkeme Türk internet tarihine geçecektir. Bildiğim kadarıyla, şimdiye kadar muyap ın karşısında kendini savunan kimse olmadı, muyap hep tek taraflı sitelerin kapatılma kararını çıkarttı. Kapatılan diğer sitelerle hemenpaylası da aynı kefeye koymamak lazım. Çünkü hemenpaylas rapidshare benzeri bir dosya paylaşım sistemi. Ben de dahil olmak üzere biçok kişinin rapidshare de premium hesabı var. Hemenpaylaşın ayakta kalması, bu yolla yurtdışına çıkan döviz miktarının önünde bir engel olacak, milli servet e katkı sağlayacaktır.
Ben Tüm içtenliğimle söylüyorum, Eğer birlik olup hemenpaylasın savunmasına maddi ya da manevi destek olursak Türk internetinde muyap devrini kapatıp yeni bir devir açmış oluruz. Eğer ki Elmasgunes arkadaşımız mahkeme edilme yoluna başvurursa tüm mahkemelere katılacağıma ve maddi destekte bulunacağıma söz veriyorum. Ve bu desteği ellerinden geldiğince maddi ya da manevi tüm arkadaşlardan bekliyorum.
Zaten mahkeme edildikten sonra çıkacak en kötü karar site içeriğinin belirlenen süre içinde silinmesi olacak ki, zaten şu an mahkeme edilmeden bu yapılıyor. Ama biz mahkemeyi kazanma şansımızı geri tepiyoruz. Bu mahkeme Türkiye de bir ilk olacağından basında da fazlasıyla söz edilecektir. Muyapın yabancı sitelere dokunamayıp Türk sitelere yüklendiği haberiyle hemenpaylasın safhında oluşabilecek kamuoyu nun gücünü de siz düşünün. Hele ki Yasadışı örgütün sitelerine internet üzerinden ulaşılabilirken, dosya paylaşım sitesinin kapatılmaya çalışılmasıyla gelecek ek kamuoyunun gücünü de buna ekleyin.

Kısaca muyapın youtube.com da çokca yayınlanan Türkçe klipler sebebiyle youtube e erişimi engelleyemeyeceği gibi hemenpaylas a da engelleme koyamayacağı kanısındayım. İşlemesi gereken prosedürün, yasadışı içeriği hemnpaylasa ekleyen kişinin IP adresini yetkili kuruma a bildirmesi ve yetkili kurumun da içeriği yükleyen kişiye dava açması şeklinde olması gerekir diye düşünüyorum.
iyi düşünmüşsün.

#42 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 11:30
MaxiMp3.Tk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
MaxiMp3.Tk will become famous soon enough

selim gerçekten çok güzel açıkladın. Herkese 1 umut güç verdin.
+rep

#43 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 19:10
djkickass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/8
djkickass is on a distinguished road

Alıntı:
salim_aslan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elmasgunes arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum. Özveri, bilgi birikimi ve zaman harcanarak hazırlanmış ve Türkiyede yaygınlaşmış, Dünyadaki benzerlerine rakip konumda bir projenin destek görmek yerine biranda yokedilmeye çalışılması bana rahatsızlık veriyor. Bence bu konuda muhakeme edilme hakkını kullanmalı ve elmasgunes arkadas a maddi ve manevi destek vermeliyiz. Müyapın siteni kapat yoksa biz kapattırırız tehditine karşılık konuyu mahkemeye taşımalıyız. Çünkü ortada olan şey bir dosya paylaşım sistemi. Bunun içindeki illegal dosyaları ayıklamak yerine siteyi tamamen kapatmak mantıksızlık. Mesela her şehirde suçlular bulunur. Ama kimse kalkıpta bu şehirde suçlular var hadi hepiniz gidin bu şehri kapatıyoruz demiyor.
Bence mahkemeye gidildiğinde mahkeme kararının ; müyapın illegal dosyaları hemenpaylas.com a bildirmesi ve hemenpaylasın da bu dosyaları silmesi şeklinde olacaktır. Bunun takibini de muyapın yapması gerekecektir. Hazırdan site kapatmaya alışmış muyap a bu ağır bir yük getirecektir.Eğerki sitenin içeriğinin tamamen silinmesi gerekiyorsa da buna muyapın değil mahkemenin karar vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Mahkeme edilmek şu an ve Türk internetinin geleceği için elimizde bulunan tek şans. Böyle bir mahkeme Türk internet tarihine geçecektir. Bildiğim kadarıyla, şimdiye kadar muyap ın karşısında kendini savunan kimse olmadı, muyap hep tek taraflı sitelerin kapatılma kararını çıkarttı. Kapatılan diğer sitelerle hemenpaylası da aynı kefeye koymamak lazım. Çünkü hemenpaylas rapidshare benzeri bir dosya paylaşım sistemi. Ben de dahil olmak üzere biçok kişinin rapidshare de premium hesabı var. Hemenpaylaşın ayakta kalması, bu yolla yurtdışına çıkan döviz miktarının önünde bir engel olacak, milli servet e katkı sağlayacaktır.
Ben Tüm içtenliğimle söylüyorum, Eğer birlik olup hemenpaylasın savunmasına maddi ya da manevi destek olursak Türk internetinde muyap devrini kapatıp yeni bir devir açmış oluruz. Eğer ki Elmasgunes arkadaşımız mahkeme edilme yoluna başvurursa tüm mahkemelere katılacağıma ve maddi destekte bulunacağıma söz veriyorum. Ve bu desteği ellerinden geldiğince maddi ya da manevi tüm arkadaşlardan bekliyorum.
Zaten mahkeme edildikten sonra çıkacak en kötü karar site içeriğinin belirlenen süre içinde silinmesi olacak ki, zaten şu an mahkeme edilmeden bu yapılıyor. Ama biz mahkemeyi kazanma şansımızı geri tepiyoruz. Bu mahkeme Türkiye de bir ilk olacağından basında da fazlasıyla söz edilecektir. Muyapın yabancı sitelere dokunamayıp Türk sitelere yüklendiği haberiyle hemenpaylasın safhında oluşabilecek kamuoyu nun gücünü de siz düşünün. Hele ki Yasadışı örgütün sitelerine internet üzerinden ulaşılabilirken, dosya paylaşım sitesinin kapatılmaya çalışılmasıyla gelecek ek kamuoyunun gücünü de buna ekleyin.

Kısaca muyapın youtube.com da çokca yayınlanan Türkçe klipler sebebiyle youtube e erişimi engelleyemeyeceği gibi hemenpaylas a da engelleme koyamayacağı kanısındayım. İşlemesi gereken prosedürün, yasadışı içeriği hemnpaylasa ekleyen kişinin IP adresini yetkili kuruma a bildirmesi ve yetkili kurumun da içeriği yükleyen kişiye dava açması şeklinde olması gerekir diye düşünüyorum.

Mü yapın teker teker hemenpaylasa yasaklı dosyaları bildirmesi gerektiğini yada onu andıran birşey belirtmişssin. Bu çok şaçma. Çünkü yasaklı dosyalar zaten belli bunu site sahibide biliyor. Müyap neden tek tek bildirsin? adamlar kendilerine göre en kolayını yapıyorlar. Ya sil yada biz kaldırırız. Tipik ttnet çalışanı gibi sorun çözüyorlar. "

-DNS verir misiniz ?
-Link ışığınız yanıyor mu?
-Evet
-Kabloların doğru olduğunu kontrol ettiniz mi ?
-Evet
-Şifrenizin doğru olduğunu kontrol ettiniz mi ?
-Evet
-@ttnet eklediniz mi kullanıcı adınıza?
-Evet, benim sadece DNS lere ihtiyacım var !
-.....
-Orda mısınız ?
-ASDSADASFASFSAFSAFAS
-KÜT

#44 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 19:34
Member

Tecrübe Puanı: 0
salim_aslan is an unknown quantity at this point

Alıntı:
djkickass´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mü yapın teker teker hemenpaylasa yasaklı dosyaları bildirmesi gerektiğini yada onu andıran birşey belirtmişssin. Bu çok şaçma. Çünkü yasaklı dosyalar zaten belli bunu site sahibide biliyor. Müyap neden tek tek bildirsin? adamlar kendilerine göre en kolayını yapıyorlar. Ya sil yada biz kaldırırız. Tipik ttnet çalışanı gibi sorun çözüyorlar. "

-DNS verir misiniz ?
-Evet
-Kabloların doğru olduğunu kontrol ettiniz mi ?
-Evet
-Şifrenizin doğru olduğunu kontrol ettiniz mi ?
-Evet
-@ttnet eklediniz mi kullanıcı adınıza?
-Evet, benim sadece DNS lere ihtiyacım var !
-.....
-Orda mısınız ?
-ASDSADASFASFSAFSAFAS
-KÜT
Ben yasal olarak yapılması gerekeni söylüyorum. Mesela senin oturduğun apartmana polisin aradığı 2 suçlu gelip kalıyor. Polis gelip suçluları yakaladıktan sonra hadi sizde komple apartmanı boşaltın diyor mu ? Başka bir örnek ; Çoğu parkta gece fuhuş yapılır. Sence o eylemi gerçekleştirenler yakalanıp cezalandırılmalı mı yoksa komple park kapatılmalı mı ? Kısaca pire için yorgan yakmak mantıksızlık.
Konusu geçen içeriği tamamen yasadışı olan bir mp3 ya da benzer bir site değil. Dünyada uygulamaları olan dosya paylaşım sitesi. Bu siteye yapılan yüklemeler, yükleyenin sorumluluğundadır. Siteyi değil yükleyeni cezalandırmalısınız.
İkinci bir amaç olarak eğer mahkeme sonunda hemenpaylasın kapanmasını önleyemiyorsak, Mahkeme kararına dayanarak ( muyapın izlediği taktikle ) rapidshare ve youtube sitelerine de erişimin engellenmesini çok kolay sağlayabiliriz. Youtube, TT un sitesini engellemesini boynu bükük karşılayacağını mı sanıyorsun ? Eğer muyap karşısında bizi ezik olarak görüyorsa bizde onun karşısına youtube abimizi, google amcamızı verilen karara dayanarak çok kolay şekilde çıkartabiliriz. Her ne olursa olsun mücadele edersek sonunda kazanacağımıza inanıyorum. Ve yineliyorum, Elmasgunes arkadaşımız mahkeme yolunu seçerse, şu andan itibaren işimi gücümü bırakıp tek iş olarak bu konuyla ilgilenmeye, maddi ve manevi destek vermeye hazırım.

Konu salim_aslan tarafından (2006-10-22 Saat 20:24 ) değiştirilmiştir..

#45 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 19:40
Member

maximp3 ve bayramkorkut arkadaşlarım; Sizin ve benim gibi binlerce intrnet kullanıcısı aynı paralelikte düşünüyor. Ama önemli olan laf kalabalığı yapıp olayı geçiştirmek değil haksızlıkların üstüne gidebilmek. Herkes bu konudaki görüşlerini yazarsa Elmasgunes arkadaşımız da yalnız olmadığını görür. Şu sıra ferdi olarak youtube ya da rapidshare benzeri siteleri kapattırabilme yollarımı araştırıyorum.Türk internetinin geleceği için birşeyler yapmanın tam zamanı diye düşünüyorum.

Konu salim_aslan tarafından (2006-10-22 Saat 19:58 ) değiştirilmiştir..

#46 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 20:06
Member

damAster is an unknown quantity at this point

Hayırlı çalışmalar dileriz

Yalnız ben linux sunucumda terminalden dosya çekerken lynx ile hemenpaylas a baglanıp çekiyordum. Fakat artık çekemiyorum. Onada engel koydunuz sanırım. Keşke koymasaydınız

#47 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 20:12
Member

Alıntı:
damAster´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı çalışmalar dileriz

Yalnız ben linux sunucumda terminalden dosya çekerken lynx ile hemenpaylas a baglanıp çekiyordum. Fakat artık çekemiyorum. Onada engel koydunuz sanırım. Keşke koymasaydınız
Herkesin derdi başka. Kasap et derdinde koyun can derdinde

#48 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 21:07
sempaty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/3
sempaty has a spectacular aura aboutsempaty has a spectacular aura about

benim sitelerimde hemenpaylas içeriği yok ama tüm sitelerime protesto ve destek bannerları koyabilirim

çok güzel bi fikir vermişsiniz. bu kadar ufak site (!) sahipleri ile uğraşmayı biliyolarsa büyüklerle de uğraşsınlar biraz.. ben de elimden geleni yapmaya hazırım..

#49 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-22, 21:10
Linux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Linux is on a distinguished road

teşekkürler gerçekten güzel haber.

#50 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-10-23, 03:16
masques - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member