Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-26, 02:08
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
Amanha is an unknown quantity at this point
Question Hangi programlama dili hangisine benzer?

Merhabalar yakın zamanda kursa başlayacağım
araştırmalarıma göre asp net 2.0 öğrenmek için ilkbaşta visual basic bilmek gerekıyormuş yani çok benzermiş kodları

acaba php, mysql, asp, java action script bunlar için nasıl temel alınmalı

ayrıca günümüzde pek fazla pascal ve delphi kullanılmıyor sadece eğitim amaçlı kullanılıyor.

benim tek istediğim şey sadece bir dilde uzmanlaşıp o programlama dili ile admin panelli scriptler yazabilmek biliorum okadar kolay değil ama o dilde temeli aldığım zaman azimle sonuna kadar çalışırım çok kararsızım ne yapsam :S

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-26, 05:47
Rütbe

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
*siber* is on a distinguished road

c++ öğren otomatikmen php de öğrenmiş olursun.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-26, 07:39
TRinsanRehberi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/10
TRinsanRehberi is on a distinguished road

Alıntı:
Amanha´isimli üyeden Alıntı
Merhabalar yakın zamanda kursa başlayacağım
araştırmalarıma göre asp net 2.0 öğrenmek için ilkbaşta visual basic bilmek gerekıyormuş yani çok benzermiş kodları

acaba php, mysql, asp, java action script bunlar için nasıl temel alınmalı

ayrıca günümüzde pek fazla pascal ve delphi kullanılmıyor sadece eğitim amaçlı kullanılıyor.

benim tek istediğim şey sadece bir dilde uzmanlaşıp o programlama dili ile admin panelli scriptler yazabilmek biliorum okadar kolay değil ama o dilde temeli aldığım zaman azimle sonuna kadar çalışırım çok kararsızım ne yapsam :S
.NET mimarisinde kendi bildiğin dili kullanabilmeniz hedeflendi.

Mircosoft hangi programcı olursa olsun .NET (platform bağızsız çalışabilme) de program yazmasını hedefledi

Visual basic .NET te kullanabileceğiniz dillerden biridir

C# (si şarp) dilini de kullanabilirsiniz bu programlama dili .NET ile çıkmış daha çok java yı anımsatır. Java da C++ ile benzerlikleri fazla olan bir programlama dilidir (benzerlik derken yazım şeklini kasdettim)

microsoft .NET ile java nın yakaladığı başarıyı kendi başarısı olarak lanse edebilmek için java yı taklit etmiştir.

aspx de yazacaksanız ve hiçbir dil bilmiyorsanız benim size tavsiyem C# olacak.

bu noktada .net te daha önce yazılmış ve müdahale isteyen kodlara müdahale etmek istediğinizde (yaygın olan dille yazılacakları için) sıkıntı yaşayabilirsiniz.

kolay gelsin.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-26, 10:48
hakanizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
hakanizm will become famous soon enough

"asp net 2.0 öğrenmek için ilkbaşta visual basic bilmek gerekıyormuş"

Bu söz yanlış.

Şu şekilde değiştirilebilir bu cümle. VB.6.0 bilen bir kişi ASP 3.0 ı da bilmiş olur.

Az çok belli bir tabanın var mı yok mu bilmiyorum. ASP ve PHP yi araştır. Hangisinin sana daha uygun olduğuna bak. Hangisi uygun olursa olsun öğrenmen gereken dil Asp.net. Eğer asp dersen asp.net i vb.net kullanarak öğrenirsin. Php dersen de asp.net i c# kodları kullanarak öğrenirsin.

Seçenekler
Stil