Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-16, 12:34
OakLyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
OakLyn is an unknown quantity at this point

Bu arama motorlarındaki espri nedir? Heralde bizler arama motorlarını tam olarak kullanamıyoruz. Arama motorları hakkında bize geniş bilgi sunabilecek olan arkadaş var mı?

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-16, 12:43
Junior Member

turk40com is an unknown quantity at this point

Arama Motorlarının bir esprisi kalmadı artık.
Parayı verirsen üste çıkarsın. Bu kadar basit. Eskidendi o " meta tag " olayları.
Baksanıza, yüzlerce " link sitesi " açıldı. Onu bırakın birde şu olayı başlattılar " 10 milyon ödeyin, anasayfada gösterelim, 20 milyon verin baştacı yapalım " hesabı...
Site içeriği kaliteli ise, en iyi reklam yine kendi yaptığındır.

Bol şans.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-16, 23:40
OguzKaganAslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 5
OguzKaganAslan is an unknown quantity at this point

google kesinlikle her siteye eşit davranıyor... para ile üste çıkma olayı yok asla... sadece sağ tarafta ücret ödeyen sitelerin reklamları yayınlanıyor ancak ana arama kolonunda durum eşit... ama bahsettiğiniz siteler altavista veya yahoo gibi siteler ise haklısınız... belirli ücretler karşılığında istediğiniz kelimelerde ayrıcalıklı yerlere sahip olabiliyorsunuz...

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 13:45
Junior Member

surucubulnet is an unknown quantity at this point

Bu konuda oguza katiliyorum dogru söylüyor.Uygun meta tag ve title yazilimiyla google da her site üst siralara cikabilir.Ama arama motorlari hakkinda daha genis bilgi edinmek ayrinti ve trikleri ögrenmek isterseniz Arama motoru Taktikleri kitabina bakiniz hersey ayritili yaziyor.

http://www.surucubul.net/modules.php...69&ttitle=

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 13:58
Member

Tecrübe Puanı: 4
CaptureManiac is an unknown quantity at this point

google.com a yaklaşık 4 gün önce başvurdum ve 2 gün önce başvurum değerlendirilmiş ve google a eklenmiş. (bunu tahmini söylüyorum daha önce eklenmiş de olabilir.)

daha yeni kaydolmuş bir site olmasına rağmen sitenin ana içeriği olan "tv capture resimler" diye arattığımda en üst sırada sitem gözüküyor. bundan iyisi can sağlığı.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 14:21
Junior Member

Triopas is an unknown quantity at this point

GOOGLE PAGERANK SİSTEMİNE GÖRE SIRALAR ! ANCAK PARAYI VEREREK İLK SIRADA ÇIKMA OLAYIDA VAR

SayfaDeğeri(PageRank), sitenin doğal demokratik yapısına ve link içeriğine uygun olarak sitenin değerinin bir göstergesidir. Aslında Google, bir linki A sayfasında B sayfasına, B sayfası için A sayfasını kullanark bağlar. Fakat Google aynı zamanda sayfanın hakkının yenmemesi için bazı içerik analizleri de yaar. Kendisini "önemli" yapan oylar alan bir site önem sıralamasında diğer sitelerin üzerine çıkacaktır.

Önemli, yüksek kalitesi olan siteler, Google'ın her arama yapıldığında hatırladığı, daha yüksek PageRank'a (Sayfa Sıralaması) sahip olurlar. Tabiki, önemli sayfalar eğer aradığınız sorgu ile uyuşmuyorsa size birşey ifade etmezler. Bu sebeble, Google aramalarınızda hem önemli hemde konu ile ilgili sayfaları bulmak için PageRank'i karmaşık bir metin uyuşma tekniği ile birleştirir. Google aradığınız terim'in kaç defa sayfada görüntülendiğininde ilerisine gidip o sayfanın içeriğini tüm yönleri ile inceleyip (ve o sayfaya link veren sitelerin içeriğini) sizin sorgunuza iyi bir sonuçmu diye karar verir.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 18:31
Junior Member

MeTeHaN83 is an unknown quantity at this point

google toolbarı kur.Pagerank seviyesi yüksek siteleride bul.neyap ne et onların sana link vermesini sağla.pagerank seviyesi üç ve yukarı olan sitelerden sana ziyaretçi gelecek.senin pagerank seviyen hızla yükselecek.olay bu.bunuda bilmeyen kaldımı yaw...

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 18:34
Junior Member

tv capture resimler diye kim aratırkine.kendi kendini kandırıyon yada pek safsın arkadaşım.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 18:37
Junior Member

oğuzkaganaslan haklı.googlede para verip sponsor bağlantı alırsın.yani örnek olarak ikinci el oto aratıldığı zaman zıt diye siten çıkar.hemde farklı renkte.ben burdayım diye sırıtır.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-12-17, 19:04
Member

Tecrübe Puanı: 4
CaptureManiac is an unknown quantity at this point

Alıntı:
MeTeHaN83´isimli üyeden Alıntı
tv capture resimler diye kim aratırkine.kendi kendini kandırıyon yada pek safsın arkadaşım.
ben örnek olarak onu söyledim. ayrıca senin konudan anlamadığın belli. bilen aratır, bilmeyen de senin gibi böyle garip sataşmalarda bulunur.

saflık mı bilmiyorum ama google dan günde yaklaşık 60 hit alıyorum 2,5 gündür.

Seçenekler
Stil