![]() |
|
|||
|
Merhaba, Benim bir hosting sitem var. Şu anda 2co ile ödeme alıyorum. Ama tabiki kazandığım paranın bir kısmının abd kaynaklı bir ödeme sistemine gitmesi canımı sıkıyor. Sanal pos kurmak lazım bir bankayla anlaşıp. Tabi bunun içinde şirket olmak.
Peki, Şimdi ben bir şirket kursam. Her sattığım hosting için fatura mı kesecem. Kesip kesmediğimi banka hesabımda biriken paradan mı tespit edecekler. Sonuçta tüm sattığım hostinglerin vergisini verirsem bu vergi yüzde kaç olacak. Sonuçta buna deyecek mi? Artıları eksileri ne olabilir? |
|
|||
|
Alıntı:
|
|
|||
|
şirket kurduğunda maliyeciler Kontrol edicekler her satışın için fatura kesmek zorunda değilsin bunu sen beyan ediyorsun fatura kestiğinde maliye kontrol ediyo fatura isteyene fatura kes mantığı hala devam ediyor yani.
|
|
||||
|
Sana yapılan kayıt altındaki ödemeler için, seninde onu vergilendirerek yükümlülüğünü yerine getirmen gerekiyor.
Fatura kesmeme olayını kayıt altında olmayan paralarda (elden alınan nakit para gibi) uyguluyorlar muhtemelen. Fakat o da yasal değil haliyle. Aslında sen güzel güzel faturanı kesersin, sitende de fiyatlara KDV'nin dahil olmadığını belirttikten sonra heryerde olduğu gibi müşteri o vergi yükünü üstlenir. |
|
||||
|
Alıntı:
normal günlük harcamalarınıda masraf olarak gösterdinmi,çok az bir vergi ödersin. Millet paypal bozdurmak için yüzde 10 yüzde 15 veriyor,sende amerikaya komisyon ödüyorsun. Sanal pos alırsan kredi kartindan cekilen her ucret icin fatura kesmen zorunlu,ama sahis hesabina aldığın ödemeler için fatura kesmiyebilirsin. Bence bir muhasebeci ile sahıs şirketi olma konusunda görüşsen senin için daha avantajlı olur. Ileriye dönük olarak daha ciddi hizmet verebilir, müşterilerini arttırabilirsin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|