Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Webmaster Genel Konular

Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-14, 20:58
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
wwwxxxyyy is on a distinguished road
Standart kodlarını kendi yazarak site yapan Türk webmaster varmi?

Bu forumda adresleri verilen ve nette gördüğüm Türkçe sitelerin çok büyük bir bölümü hazır scriptler (ya da şablonlar) ile yapılmış. Acaba tüm kodlarını kendi yazarak site yapan Türk webmaster yok mu hiç??

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-14, 21:06
soyturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
soyturk is an unknown quantity at this point

ben bütün sitelerimi kendim kodluyorum ve tasarımını kendm yapıyorum.

ve benim gibi birden fazla var burada

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-14, 21:10
Senior Member

fenerli is an unknown quantity at this point

Alıntı:
wwwxxxyyy´isimli üyeden Alıntı
Bu forumda adresleri verilen ve nette gördüğüm Türkçe sitelerin çok büyük bir bölümü hazır scriptler (ya da şablonlar) ile yapılmış. Acaba tüm kodlarını kendi yazarak site yapan Türk webmaster yok mu hiç??
sanırım bu ne tür sitelere baktığına bağlı

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-14, 23:02
Senior Member

dnturkey is on a distinguished road

evet baktığın site türlerine bağlı.

benimde aklımda şu var. bir site tuttuğu zaman herkes aynısından yapıyor. (bende dahil tabi)

hitlistlermiş oyun siteleriymiş linkerlermiş vs bunun gibi şeyler.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-14, 23:21
Mp3Master - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Mp3Master is on a distinguished road

ben turk-asp.com u yaptım.
hazır script yoktur yapımında ama içerikte hazır scriptleri ziyaretçilere sunuyoruz

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-15, 01:24
trextra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
High One ツ

Tecrübe Puanı: 8
trextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the rough

Açıkçası hazır scriptlere güvenmiyorum ve hiçbirzaman sizin ihtiyacınıza tam uymaz. Çünkü standarttır.

Geliştirme olarakta pek düzgün olmuyor çünkü ben pek anlamıyorum başka kişilerin kodlama tekniğini.

Buyüzden kendim yazmaya çalışıyorum ve hazır script değilde bazen hazır kodlardan faydalanıyorum. Bunun dışında bana itici geliyor aslında. Örnek vermek gerekirse toplistime PHP-Nuke siteleri çok sıradışı konuları olmadığı sürece kabul etmiyorum.

Eski Webmaster lar bilir. Önceleri com,net,org la bitmiyorsa siteniz pek güvenmezdi kimse size. Ama ne kadar kötü olursa olsun tescilli domainle açılmış siteler ayrı bir karizma olurdu

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-15, 05:58
Junior Member

Alexis2 is an unknown quantity at this point

ne gerek var allahın verdiği vaktimizi bosa harcamaya, sistem varsa üzerinde oynayıp güzel birsey yapabiliriz dimi.. oturup tek tek kodla bunlar zor iş dosum )

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-15, 17:20
Junior Member

ASUSHOST.COM has a little shameless behaviour in the past

Herzaman söylemişimdir. Türklerin PHP ve Linux Hosting seçmelerinin 1. nedeni etrafta tonla PHP(kırılmış, çalınmış) script dolu olması. Ve kolay kurulması.

Ama ne yazık ki bu siteler bedava açıldığı gibi bedava kapanıyor zaman içerisinde.
Öz veri ile çalışabilecek bir webmaster yok, php alanında. Türkiyede PHP bilen var mı? sorusu aklıma hep takılmıştır.

ASP bilen tonla adam var, ondan eminim.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-15, 18:16
Yns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yns Yns isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Yns is on a distinguished road

Alıntı:
Türklerin PHP ve Linux Hosting seçmelerinin 1. nedeni etrafta tonla PHP(kırılmış, çalınmış) script dolu olması. Ve kolay kurulması.
Sadece türkler değil bütün dünya ASP yerine PHP'yi tercih ediyor.Ve asıl sebep senin dediklerinden çok şunlar :
  • Bedava olması
  • Cross-Platform olması (İşletim sistemi bağımsız)
  • ASP'ye göre hızlı olması , mySQL ile uyumunun had safhada olması
  • Açık kaynak kodlu olması (Geliştirmeye açık)

Ha Türkiye'de senin "webmaster" gördüğün kişiler warez PHP scriptlerinin çokluğundan dolayı PHP kullanıyor olabilirler ama bu çoğunluğu etkilemez.

Alıntı:
Öz veri ile çalışabilecek bir webmaster yok, php alanında. Türkiyede PHP bilen var mı? sorusu aklıma hep takılmıştır.

ASP bilen tonla adam var, ondan eminim.
Bu genellemeye ise gülüyorum

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-16, 10:26
Junior Member

ASUSHOST.COM has a little shameless behaviour in the past

Asıl ben gülüyorum sizin açıklamalarınıza... Teknolojiyi takip etmediğiniz maddelediğiniz cevaplardan belli.

Eğer 2 programlama dilinde de bir fonksiyonu okuyunca ne işe yaradığını anlamıyorsan veya bir algoritma verildiğinde onu fonksiyon ile çözemiyorsan, 2 dili karşılaştırma gibi bir lüksün olamaz.

PHP ile MYSQL çalışmakta olduğunu biliyorum, gayet iyi... Fakat asp.net1.x ve 2.x'in MYSQL, MSSQL, ORACLE gibi sanal databaseleri PHP'den hatta PHP5'den daha hızlı kullandığı ispatlandı...

Linux'un 1. tercihi, söylediğin gibi bedava olması, aylık 20$:windows 2003 web edt, aylık 30$: windows 2003 standart edt. gibi bir lisans parasından kurtulunuyor, bunların yanı sıra; panel uygulamaları piyasada tonla kırılmış halde yayılıyor; linux platformu için.

Ne database barındırma programı lisans istiyor ne işletim sistemi ne de paneli; bu nedenlerden dolayı linux hosting çok ucuza kiralanıyor...

Ben 6 yıla yakın süredir programlama ile uğraşıyorum, pek çok webmaster developer sitesine üyeyim. Genelde vbulletin kullanırlar. Ama işi bilen kişiler ne hazır forum kullanır ne de hazır script, bu onlara hakaret gibidir.

BEnim sponsor olduğum www.findikkurdu.com var, buda onlardan bir tanesi.
Hâlen php içerik editörü arıyoruz... Ben olurum diyenleri test ettiğimizde sonu kahkahalar ile bitiyor(!), şöyleki adam daha echo ettirip, zamanı bile sayfaya yazdıramıyor, ama phpnuke kurmaktan anlıyor. addonn yüklemekten anlıyor.

Pekâla buysa php bilgisi biz bırakıp gidelim.

Seçenekler
Stil