![]() |
|
|||
|
selam
galeri oluşturuyorum da.ama fotograf tıklanınca popup açmak istiyorum .bunun html kodunu biliyorum.peki bunu frontpage de (otomatik olarak)ayarlayabilir miyim? saygılar... |
|
||||
|
selam
html kodlarında link için şöyle bir bağlantı vardır... <a href ... > Link </a>. eğer ilk parantezlerin arasına target="_blank" yazarsan yeni bir pencerede açar. ancak bu şekilde istediğin özelliklerde bir pencere açtıramazsın. ben dreamweaver kullnaıyorunm, otomatik olarak yaptırabileceğim seçenekler var, hatta istediğim özellikleride belirleyebiliyorum. ancak frontpage hakkında bilgim yok... kolay gelsin :)
|
Frontpage de böyle bir seçenek varmı bilmiyorum. Fakat şunu önerebilirim:
Windows Not Defteri'nde boş bir sayfa aç ve javascript kodlarını yapıştır. Sonra dosyayı .js uzantılı olarak kaydet. Web sayfanda <head></head> bölümüne <script language="javascript" src="dosyaadi.js"></script> şeklinde bir kod ekle. Bunu yaptığın zaman web sayfana javascript kodlarını eklemen gerekmez. POPUP linklerini <a href="javascript:komut();">popup</a> şeklinde vereceksin. Bu daha pratik. __________________________________________________ ________________ Kampanya süresince hosting alan herkese PCI 56K Fax/Modem hediye! Kaliteli ve Ekonomik Web Hosting & Domain Kayit _________________________________________ T U R K W E B H O S T I N G . C O M Fax: +1.240.597.8355 www.turkwebhosting.com |
|
||||
|
<head></head> arasına
<script> function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0 window.open(theURL,winName,features); } </script> kodunu ekle sonra <font color="#FFFFFF" onClick="MM_openBrWindow('ic/sorun.php','','width=175,height=150')">tıklayın !</font> şeklinde onclick fonksiyonuna bağlayınca istediğin obje (text,image, input) tıklanınca pop pencere açılır.
| Stil | |
|
|