![]() |
|
|||
|
cron job ayarlarina giriyorum
iki secenek var. - standart ve - advanced (unix style) Command to run: buraya calistirmak istedigimiz sayfanin ismini mi yazacagiz. ornegin: Command to run: www.sitemiz.com/orneksayfa.php boyle mi olacak. optimizasyon icin ayarlamaya calisiyorum. mysql database i belirli araliklarla optimize etmek ve onarmak icin. bilgisi olan varsa yardim rica ediyorum.. iyi calismalar
Lazer Epilasyon Konu draligus tarafından (2005-12-10 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: baslik degisti |
|
|||
|
tamamdir. hallettim. tesekkur ederim.
Lazer Epilasyon Konu draligus tarafından (2005-12-09 Saat 21:21 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
fakat simdide şoyle bir sorun var, normalde database optimizasyonu icin kullandigim php dosyam, cron job icin kullanildiginda calismiyor. bir sürü hata veriyor.
cron job ile sitedeki mysql database e optimizasyon + onarım yapma islemini tam olarak aciklayabilirmisiniz. bunun baska bir yolu yok mu?
|
Normalde web icin yazilmis dosya cronda bu sekilde calismaz.
Ya php nin CGI/CLI interpreter ini kullanacaksin cron satirinda yada programinin en asinda bunlardan birisini include edip dosyayi executable hale getireceksin. Ben size aslinda hayret ediyorum, bu konulari neden ogrenmiyorsunuz? Neden hic okumuyorsunuz. Bunlar en temel konular. |
|
|||
|
kaynak belirtebilir misiniz?
|
Alıntı:
Ejderin dedigi sekilde de cgi/cli kullanamdan yapabilirsin. |
|
|||
|
/usr/bin/php nin php yolu olduğunu kabul ederek
* * * * * /usr/bin/php /var/htdocs/www.sitemiz.com/orneksayfa.php yani Command to run: /usr/bin/php /var/htdocs/www.sitemiz.com/orneksayfa.php gibi birşey olması gerekli diye düşünüyorum ve hatırlıyorum. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|