![]() |
|
|||||||
| Webmaster Genel Konular Webmaster Genel Konular |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
bence tr'li domainlerin geleceği çok parlak olabilirde olmayabilirde. şu an bende sadece dün 15 tane aldım. dahada alıcam. vaktim yok ilgilenmeye ama ileride el yakacak bu domainler. almanyada .de amerikada .us çinde .cn rusyada .ru fransada .fr italyada .it uzantılı domainler .com lardan çok çok daha fazla satılıyor ve ziyaretçilerdede göz aşinalığı oluştu bile. hatta .com lar yabancı geliyor.
yalnız bence tr'de tutmama itimali olabilir çünkü bizimkiler bir yerde hata yapıyor. bence com.tr gen.tr bilmemne.tr yi satacağına direk .tr yi formalitesiz satsalardı kimse com domain almazdı. bende almazdım açıkçası. çünkü site isminin uzunluğu popülaritesini doğrudan etkiliyor. salakkiznasiltavlanir.com gibi istisnalar hariç uzun isimli domainlerden yüksek google hiti veya sermaye desteği yoksa tutan pek yok gibi. |
|
||||
|
iş yaparmı diyosun yani bu domainler.bi tane aldım bile www.php.name.tr aldım bakalım.artık bi php sitesi yaparız bizde
benim merak ettiğim arama motorunda bana faydası olurmu
|
arama motorlarında daha avantajlısın çünkü domain olarak
name.tr .com dan daha rütbelidir. bende aldım bikaç tane ama şöyle olacak böyle olacak demekte falcılık olur. kesin konuşamasakta benim öngörüm tutacağı yönünde ancak hiçbir zaman bir .cn .it veya .de gibi olmayacak. çünkü bizimkiler .tr yi satmadılar. |
|
||||
|
çok domain almakta iyi mi bilmiyorum. benim domain kontrol panellerim çöplük gibi bir sürü domain duruyor. 9 tane adamakıllı tutmuş sitem var gerisine forumları yükledim bıraktım. insanında bir kapasitesi var. birkaç taneden sonra, ilgilenemiyor. domain pazarıda çok hareketli olmadığına göre. doğru mu yapıyoruz? sorusunun cevabı; eğer avladığınız domain süper bişey değilse "hayır" sanırım.
|
|
|||
|
ben ileride .web.tr kullanımı artacak diye düşünüyorum "web" kelimesi akılda kalıcı ve ve internet kelimesinin eşanlamlısı diyebileceğimiz bir kelime, .gen.tr ye göre daha avantajlı olacaktır, tabi sitedeki içerik iyi ise; ne uzantının ne de site isminin önemi kalmıyor oda ayrı bir konu.
www.iyi.web.tr |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|